צילום: בן יוסטר | סגנון: דלית רוסו

טארט טאטן דלורית עם בולגרית ופקורינו

– מתכון של סבינה ולדמן –

מאפה מרשים ועסיסי המשחק על הניגוד שבין מתוק למלוח. הבסיס הוא לחם גבינות ועליו פרוסות ירק צלוי וקוביות גבינה בולגרית, שיוצרות ניגוד צבעים יפה ומוסיפות מליחות פיקנטית לדלורית המתקתקה.

חומרים לטארט בקוטר 22 ס”מ:

1 דלורית קלופה ופרוסה בעובי 1 ס”מ
2 כפות שמן זית
1 כפית זרעי כוסברה
1 כפית דבש
מלח ופלפל

לבצק:
1 כפית שמרים יבשים (או 3 כפיות שמרית)
1 כף מחוקה סוכר
250 גרם (3/4 1 כוסות) קמח
1/2 כפית מלח
180 מ”ל (3/4 כוס) מים
1 חלמון
2 כפות שמן זית
120 גרם קוביות בולגרית מעודנת 5%
100 גרם קאשקבלו 26% או פקורינו 34% מגוררת גס
2 עלי מרווה קצוצים דק

להגשה:
3-2 כפות קוביות בולגרית מעודנת 5%
שמן זית
עשבי תיבול לפי הטעם

הכנה:

  1. מכינים את הבצק: מערבלים את כל החומרים היבשים כמה שניות בקערת מיקסר עם וו גיטרה. מוסיפים בהדרגה מים, חלמון ושמן ולשים כ-5 דקות לבצק רך ומעט דביק. מוסיפים קוביות בולגרית, חצי מכמות הקשקבלו ומרווה ומערבבים כדקה עד לקבלת בצק חלק. מעבירים לקערה משומנת, מכסים ומתפיחים להכפלת הנפח.
  2. מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  3. מכינים את הדלורית: מניחים פרוסות דלורית בתבנית ומתבלים במלח ופלפל. דבש, שמן זית וזרעי כוסברה.
  4. אופים כ-20 דקות עד שהפרוסות רכות אך עדיין יציבות. מוציאים ומשאירים את התנור פועל.
  5. מרכיבים ואופים: מרדפים תחתית של תבנית בנייר אפייה ומסדרים את פרוסות הדלורית באופן חופף ובצפיפות.
  6. טופחים על הבצק כדי להוציא אוויר, מניחים אותו על הדלורית ומותחים אותו מעט כך שיכסה את כל התבנית. מפזרים את שארית הקשקבלו ומתפיחים למשך 15 דקות.
  7. אופים 45-40 דקות עד שהבצק מקבל צבע זהוב יפה.
  8. מצננים מעט והופכים על צלחת הגשה. מפזרים קוביות בולגרית ועלים ומזלפים שמן זית.
  9. אם אופים מראש, שומרים בקירור ומחממים 15 דקות ב-150 מעלות. מקשטים בעשבי תיבול ברגע האחרון.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

טארטים אישיים עם גבינות וירקות

בכל אחד מהטארטים היפים האלה יש גבינה אחרת ותוספת שמחמיאה לה במיוחד. מה שמשותף לכולם הוא קלות ההכנה, בזכות שימוש בריבועי בצק עלים מוכנים.

24

טארט קפרזה

גרסת המאפה לסלט האיטלקי האהוב. הטארט קל מאוד להכנה בזכות השימוש בבצק עלים מוכן!

24

בקלאווה גבינות ותרד

השידוך הקלאסי בין תרד וגבינות משתלב בפשטידות, טארטים, רביולי וכמובן בבורקס. כאן הפכתי אותו למלית של בקלאווה פיקנטית עם נגיעות מתוקות

14

גאלט זוקיני וגבינות

‏Galette הוא טארט כפרי צרפתי ומכינים אותו ללא תבנית טארט. יותר קל מהכנת הטארט הקלאסי, ואפילו יותר יפה!

14

קיש ארטישוק וריקוטה פרסקה

טעמה הסתגלני של הריקוטה משתדך מצוין ללבבות ארטישוק שנחצו, נפרסו דק וטוגנו בחמאה, רוזמרין ויין לבן.

8

קיש אנטיפסטי וגבינות

הכנסנו את האנטיפסטי האיטלקיים אל קלתית בצק חמאה ופינקנו אותם בתערובת גבינות

8

שטרודל תרד וגבינות

לאורחים שלכם מצפה הפתעה בדמות פרוסות מוצרלה רכות שמסתתרות בתוך הגלילים. בזכות פירורי לחם וגרנה פדנו מגוררת שמפזרים בין עלי הפילו, השטרודלים נשארים קרי

0

בואיקוס סלק וגבינות עם צזיקי צנוניות

מרקם רך וגמיש, צבע שובה לב וטעם עדין עם רמז מתיקות. הבואיקוס האלה ישמחו את כל האורחים (גם את הקטנטנים!). מגישים לצד צזיקי צנוניות ורוד ועוקצני.

0