צילום: בן יוסטר | סגנון: דלית רוסו

טארט טאטן דלורית עם בולגרית ופקורינו

– מתכון של סבינה ולדמן –

מאפה מרשים ועסיסי המשחק על הניגוד שבין מתוק למלוח. הבסיס הוא לחם גבינות ועליו פרוסות ירק צלוי וקוביות גבינה בולגרית, שיוצרות ניגוד צבעים יפה ומוסיפות מליחות פיקנטית לדלורית המתקתקה.

חומרים לטארט בקוטר 22 ס"מ:

1 דלורית קלופה ופרוסה בעובי 1 ס"מ
2 כפות שמן זית
1 כפית זרעי כוסברה
1 כפית דבש
מלח ופלפל

לבצק:
1 כפית שמרים יבשים (או 3 כפיות שמרית)
1 כף מחוקה סוכר
250 גרם (3/4 1 כוסות) קמח
1/2 כפית מלח
180 מ"ל (3/4 כוס) מים
1 חלמון
2 כפות שמן זית
120 גרם קוביות בולגרית מעודנת 5%
100 גרם קאשקבלו 26% או פקורינו 34% מגוררת גס
2 עלי מרווה קצוצים דק

להגשה:
3-2 כפות קוביות בולגרית מעודנת 5%
שמן זית
עשבי תיבול לפי הטעם

הכנה:

  1. מכינים את הבצק: מערבלים את כל החומרים היבשים כמה שניות בקערת מיקסר עם וו גיטרה. מוסיפים בהדרגה מים, חלמון ושמן ולשים כ-5 דקות לבצק רך ומעט דביק. מוסיפים קוביות בולגרית, חצי מכמות הקשקבלו ומרווה ומערבבים כדקה עד לקבלת בצק חלק. מעבירים לקערה משומנת, מכסים ומתפיחים להכפלת הנפח.
  2. מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  3. מכינים את הדלורית: מניחים פרוסות דלורית בתבנית ומתבלים במלח ופלפל. דבש, שמן זית וזרעי כוסברה.
  4. אופים כ-20 דקות עד שהפרוסות רכות אך עדיין יציבות. מוציאים ומשאירים את התנור פועל.
  5. מרכיבים ואופים: מרדפים תחתית של תבנית בנייר אפייה ומסדרים את פרוסות הדלורית באופן חופף ובצפיפות.
  6. טופחים על הבצק כדי להוציא אוויר, מניחים אותו על הדלורית ומותחים אותו מעט כך שיכסה את כל התבנית. מפזרים את שארית הקשקבלו ומתפיחים למשך 15 דקות.
  7. אופים 45-40 דקות עד שהבצק מקבל צבע זהוב יפה.
  8. מצננים מעט והופכים על צלחת הגשה. מפזרים קוביות בולגרית ועלים ומזלפים שמן זית.
  9. אם אופים מראש, שומרים בקירור ומחממים 15 דקות ב-150 מעלות. מקשטים בעשבי תיבול ברגע האחרון.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

לביבות חצילים קלויים, בולגרית וקאשקבלו

לביבות חצילים קלויים, בולגרית וקאשקבלו

24

סלט יווני עם קייל, בצל כבוש ובולגרית

גרסה עדכנית וסופר בריאה לקלאסיקה יוונית אהובה. הגיבור הראשי הוא הקייל, ירק עלים שזכה למעמד של כוכב בקרב שוחרי האוכל הבריא. שחק

24

בורקיטס עם ריקוטה, קשקבל ובולגרית

בבורקיטס קלאסי משלבים בין גבינות דומיננטיות (בולגרית וקשקבל) לגבינה רכה וניטרלית בטעמה, שנותנת את הגוף. אחרי שתכינו את המאפה ה

24

סלט עגבניות שרי קונפי וקרם גבינה בולגרית

עגבניות מתוקות מבושלות בשמן זית ומתובלות בבלסמי משתלבת נהדר עם עשבי התיבול והמליחות העדינה של הבולגרית

24

פפרדלה זוקיני עם בזיליקום ובולגרית נמסה

פסטה עם נשמה בלקנית: הזוקיני והפסטה פוגשים גבינה בולגרית מעודנת, שנמסה מהחום ויחד עם הבזיליקום והצ'ילי הופכת לרוטב נהדר.

24

תפוחי אדמה אפויים בשום ורוזמרין עם קראמבל בולגרית

שילוב שיוצר קסם – תפוחי אדמה אפויים עם פירורי בולגרית

24

גספאצ'ו אבטיח עם גבינה בולגרית

המתיקות של האבטיח והמליחות המעודנת של הגבינה הבולגרית. הצמד הזה מנצח את חום יולי-אוגוסט

24

סלט ירוק של קיץ עם ענבים וגבינה בולגרית

מרקמה הנימוח של הבולגרית המעודנת הופך אותה לפרטנרית מעולה לסלטים

24