צילום: אנטולי מיכאלו | סגנון: אינה גוטמן

חצ'פורי גבינות

– מתכון של רות אוליבר  –

הגרסא הגיאורגית בטויסט ישראלי. מכינים בצק שמרים, ממלאים בגבינות ומשטחים לצורת פיתה. טביליסי מעולם לא נראתה קרובה יותר.

חומרים לכ-18 יחידות:

לבצק:

1 ק"ג קמח שמרים
3 ביצים
3 שמנת חמוצה
100 גרם חמאה

למלית:
500 גרם גבינה צפתית 5%
500 גרם גבינה בולגרית מסורתית 16%
1 גבינת ריקוטה פרסקה 9%
1 ביצה

לזיגוג:

1 ביצה טרופה

הכנה:

  1. מכינים את הבצק: לשים את כל חומרי הבצק כשמונה דקות. מכסים ומתפיחים כשעה במקום חמים להכפלת הנפח.
  2. מכינים את המלית: בקערה מערבבים את הגבינות עם הביצה והמלח. טועמים ואם חסר מלח – מוסיפים מעט.
  3. מחממים תנור ל־190 מעלות.
  4. מרכיבים ואופים: מחלקים את הבצק ל־20 כדורים שווים.
  5. מרדדים כל בצק לעיגול בקוטר 12 ס"מ, שמים כף מהמלית במרכז הבצק, עוטפים את הגבינה עם הבצק וסוגרים למעין כדור, שאותו משטחים כמו פיתה. מברישים את חלקו העליון של המאפה בביצה טרופה ואופים כ־12־15 דקות.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

קונכיות פסטה ממולאות בגבינות

פסטה ממולאת, רביולי למשל, היא אחת המנות הנחשקות על שולחן החג, אבל גם אחת המורכבות יותר להכנה. כאן עשינו לעצמנו חיים קצת יותר ק

24

גאלט כוסמין עם גבינות ועגבניות

גילינו את קמח הכוסמין בזכות הערכים התזונתיים שבו ושיעור הגלוטן הנמוך, ואז התאהבנו בטעמו האגוזי. כאן השתמשנו בקמח כוסמין מלא (ב

24

פוקצ'ת גבינות

גבינות טריות שמניחים מעל בצק פוקצ'ה פריך וקריספי. מזלפים מלמעלה שמן זית ורוזמרין טרי ומתענגים על כל ביס.

24

קיש גבינות

אנחנו מודים,על הפטנט הזה לא חשבנו. במקום לטרוח ולהכין בצק משתמשים בעלה מלאווח שיחד עם גבינות עשירות ואגוזים פריכים הופך לפשטיד

24

פוקאצ'ת גבינות, ירקות וממרחים

מניחים את הגבינות על הפוקאצ'ה מיד שהיא יוצאת מהתנור והן נמסות מעט מהחום ויוצרות מנה הרמונית במיוחד.

24

חטיפי ספגטי וגבינות

המפגש בין גבינות ופסטה, במיוחד כשהוא מתרחש בתוך תנור, תמיד מפיק משהו טעים. כאן הלכנו על פורמט של חטיפים אישיים — פשוטים להכנה,

24

ח'צפורי גבינות ים תיכוני

גרסה יצירתית למאפה הדגל של העדה הגיאורגית, עם שפע גבינות ותגבור של עגבניות, זיתים וקצת פלפל חריף. הגישו את המאפים חמים ופרסו א

24

מאפה כרובית וגבינות

כרובית וגבינות הן שידוך מתבקש. חליטה קצרה שמותירה את הכרובית מוצקה, בשמל עשיר וציפוי פריך יוצרים מנה קלאסית שנחטפת מהתבנית.

24