צילום: אנטולי מיכאלו | סגנון: אינה גוטמן
חצ’פורי גבינות
– מתכון של רות אוליבר –
הגרסא הגיאורגית בטויסט ישראלי. מכינים בצק שמרים, ממלאים בגבינות ומשטחים לצורת פיתה. טביליסי מעולם לא נראתה קרובה יותר.
חומרים לכ-18 יחידות:
לבצק:
1 ק”ג קמח שמרים
3 ביצים
3 שמנת חמוצה
100 גרם חמאה
למלית:
500 גרם גבינה צפתית 5%
500 גרם גבינה בולגרית מסורתית 16%
1 גבינת ריקוטה פרסקה 9%
1 ביצה
לזיגוג:
1 ביצה טרופה
הכנה:
- מכינים את הבצק: לשים את כל חומרי הבצק כשמונה דקות. מכסים ומתפיחים כשעה במקום חמים להכפלת הנפח.
- מכינים את המלית: בקערה מערבבים את הגבינות עם הביצה והמלח. טועמים ואם חסר מלח – מוסיפים מעט.
- מחממים תנור ל־190 מעלות.
- מרכיבים ואופים: מחלקים את הבצק ל־20 כדורים שווים.
- מרדדים כל בצק לעיגול בקוטר 12 ס”מ, שמים כף מהמלית במרכז הבצק, עוטפים את הגבינה עם הבצק וסוגרים למעין כדור, שאותו משטחים כמו פיתה. מברישים את חלקו העליון של המאפה בביצה טרופה ואופים כ־12־15 דקות.
גאלט חצילים עם מסקרפונה וריקוטה פרסקה
24
24
מאפה אוורירי של ריקוטה פרסקה וחצילים
24
24
18
14
14
Comments are closed.