צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

חטיפי ספגטי וגבינות

– מתכון של שי לי ליפא  –

המפגש בין גבינות ופסטה, במיוחד כשהוא מתרחש בתוך תנור, תמיד מפיק משהו טעים. כאן הלכנו על פורמט של חטיפים אישיים — פשוטים להכנה, מרשימים להגשה ומתאימים כנשנוש בתחילת הארוחה.

חומרים לכ-14 יחידות:
1/2 חבילה (250 גרם) ספגטי
2 כפות שמן זית
50 גרם גרנה פדנו מגורדת 29%
1 קופסה (250 גרם) פטה כבשים 20% מפוררת גס
2/3 כוס (160 מ"ל) שמנת לבישול 15%
1 ביצה
1/4 כוס בזיליקום קצוץ דק
1/4 כוס עירית קצוצה דק
2-1 שיני שום קצוצות דק
מלח ופלפל שחור גרוס

לציפוי:
50 גרם גרנה פדנו מגורדת 29%

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  2. מרתיחים שפע מי מלח בסיר גדול. מוסיפים ספגטי ומבשלים לדרגת אל-דנטה. מסננים היטב.
  3. מעבירים את הספגטי לקערה גדולה, יוצקים שמן זית ומערבבים.
  4. מוסיפים גבינות, שמנת לבישול, ביצה, בזיליקום, עירית ושום, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים.
  5. בתנועות סיבוביות של כף ומזלג יוצרים מעין קן בקוטר 8 ס"מ ומניחים בתבנית. מפזרים מעל גרנה פדנו מגוררת.
  6.  אופים 25-20 דקות עד להזהבה. מגישים חם או בטמפ' החדר.
  7. אפשר להכין יום מראש ולחמם כ-10 דקות בחום של 170 מעלות.

גיוון:
החטיפים האלו ימצאו חן בעיני הילדים- מניסיון. אם מכינים אותם במיוחד לקטנים, אפשר להחליף את עשבי התיבול בשליש כוס זיתים מגולענים וקצוצים גס.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

מאפה כרובית וגבינות

כרובית וגבינות הן שידוך מתבקש. חליטה קצרה שמותירה את הכרובית מוצקה, בשמל עשיר וציפוי פריך יוצרים מנה קלאסית שנחטפת מהתבנית.

24

פולפטה כרישה וגבינות

‏polpette פירושו קציצה באיטלקית, ובאיטליה, ממש כמו אצלנו, קציצה היא אוכל של בית.

18

לביבות כרישה וגבינות

לביבות כרישה וגבינות

16

קלצונה חצילים וגבינות

הבצק הוא בצק פיצה מסורתי, וגם למלית יש נשמה ים תיכונית. אבל במקום לרדד את הבצק ולפזר עליו תוספות, מכינים קלצונה – כיסון

10

שושני פילו במילוי תרד וגבינות

פילו ממולא בגבינה ותרד זאת קלאסיקה בלקנית ואחד המאפים הפופולריים בחג השבועות. צורת העיצוב המיוחדת (ופשוטה לביצוע) תהפוך את המא

10

סיגרים במילוי חצילים וגבינות

פריכים, זהובים ומלאים בתערובת משגעת של חצילים, גבינות וקליפת לימון. מגישים את הסיגרים חמים עם משקה יוגורט חמצמץ.

10

שבלול (צ'וקור) תרד וגבינות

בשבתות אצל סבתא וסבא היו בני הדודים שלי אוכלים רק את אלה המשולשים עם הגבינה, ואני היחידה שהעדיפה את השבלולים

10

קיש אנטיפסטי וגבינות

הכנסנו את האנטיפסטי האיטלקיים אל קלתית בצק חמאה ופינקנו אותם בתערובת גבינות

10