צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר
חטיפי ספגטי וגבינות
– מתכון של שי לי ליפא –
המפגש בין גבינות ופסטה, במיוחד כשהוא מתרחש בתוך תנור, תמיד מפיק משהו טעים. כאן הלכנו על פורמט של חטיפים אישיים — פשוטים להכנה, מרשימים להגשה ומתאימים כנשנוש בתחילת הארוחה.
חומרים לכ-14 יחידות:
1/2 חבילה (250 גרם) ספגטי
2 כפות שמן זית
50 גרם גרנה פדנו מגוררת 29% (1/2 שקית)
1 קופסה (250 גרם) פטה כבשים 20% מפוררת גס
2/3 כוס (160 מ”ל) שמנת לבישול 15%
1 ביצה
1/4 כוס בזיליקום קצוץ דק
1/4 כוס עירית קצוצה דק
2-1 שיני שום קצוצות דק
מלח ופלפל שחור גרוס
לציפוי:
50 גרם גרנה פדנו מגוררת 29% (1/2 שקית)
- מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
- מרתיחים שפע מי מלח בסיר גדול. מוסיפים ספגטי ומבשלים לדרגת אל-דנטה. מסננים היטב.
- מעבירים את הספגטי לקערה גדולה, יוצקים שמן זית ומערבבים.
- מוסיפים גבינות, שמנת לבישול, ביצה, בזיליקום, עירית ושום, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים.
- בתנועות סיבוביות של כף ומזלג יוצרים מעין קן בקוטר 8 ס”מ ומניחים בתבנית. מפזרים מעל גרנה פדנו מגוררת.
- אופים 25-20 דקות עד להזהבה. מגישים חם או בטמפ’ החדר.
- אפשר להכין יום מראש ולחמם כ-10 דקות בחום של 170 מעלות.
גיוון:
החטיפים האלו ימצאו חן בעיני הילדים- מניסיון. אם מכינים אותם במיוחד לקטנים, אפשר להחליף את עשבי התיבול בשליש כוס זיתים מגולענים וקצוצים גס.
אולי תרצו להכין גם
Comments are closed.