צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

גספאצ’ו עגבניות שרי ואפרסק עם קוביות יוגורט עיזים קפואות

– מתכון של השפים מוטי טיטמן ואור מיכאלי  –

ניסיתם פעם להקפיא יוגורט? אחרי שתנסו, תגלו דרך אלגנטית במיוחד להגיש מרקים קיציים. כאן שידכנו את הקוביות הקפואות לגספאצ’ו ויצרנו משחק מקסים של צבעים וטעמים.

חומרים ל-4 מנות בנפח 200 מ”ל:

לגספאצ’ו:

1/2 ק”ג עגבניות שרי אדומות
1 שן שום
1/2 פלפל צ’ילי אדום או ירוק

1 אפרסק ללא הגלעין
80 מ”ל (1/3 כוס) מירין
מלח
100 מ”ל (1/2 כוס פחות כף) שמן זית
1 כף מיץ לימון

לקוביות יוגורט קפואות:

1 מיכל (500 מ”ל) יוגורט עיזים 2.8%

להגשה:

עלי בזיליקום או עלי כוסברה

הכנה:

  1. ‏יוצקים יוגורט לתבנית של קוביות קרח ומעבירים למקפיא למשך הלילה (אם היוגורט סמיך מדי, מערבבים עם 2 כפות מים ויוצקים לתבניות).
  2. טוחנים את כל חומרי הגספאצ’ו בעזרת בלנדר מוט לתערובת חלקה. מקררים במשך הלילה.
  3. יוצקים את הגספאצ’ו הקר לכלי הגשה ומוסיפים כמה קוביות יוגורט קפואות. מניחים עלים ירוקים ומגישים מייד.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

גספאצ’ו אבטיח עם גבינה בולגרית

המתיקות של האבטיח והמליחות המעודנת של הגבינה הבולגרית. הצמד הזה מנצח את חום יולי-אוגוסט

10

פוקאצ’ת צזיקי מהחלומות

פוקאצ’ת צזיקי מהחלומות ב2 מרכיבים וב2 דקות.

0

קבב דגים על מצע של צזיקי עם ליים, שום ושמן זית

רותם ליברזון מפנקת אותנו במתכון קל ופשוט שישדרג כל ארוחה קייצית

0

חומוס פטה ופיסטוקים

אין כאן חומוס וגם לא טחינה, אבל החיבור בין שברי פיסטוקים, פטה ויוגורט יוצרים ממרח עסיסי ועמוק טעמים, שממש מתחשק לנגב עם קרעי פיתה חמה או קרקר בטטה פרי

0

ריקוטה פרסקה אפויה עם סלסת עגבניות וגרעינים

נסו לאפות ריקוטה פרסקה בשלמותה ותגלו קסם – היא לא נמסה אלא שומרת על צורתה ונעטפת בקרום מגרה. בזמן שהיא משתזפת בתנור מכינים סלסה זריזה שמוסיפה צבע ומשח

0

פלאפל חלומי ועדשים אפוי עם יוגורט-טחינה

סוד הטעם הוא במפגש בין העדשים לחלומי שמעניקה מליחות ומרקם גמיש. ההכנה ממש קלה, והכי חשוב: לא מטגנים! מגלגלים, מצפים ואופים. מגישים את הכדורים החמים לצ

0

בואיקוס סלק וגבינות עם צזיקי צנוניות

מרקם רך וגמיש, צבע שובה לב וטעם עדין עם רמז מתיקות. הבואיקוס האלה ישמחו את כל האורחים (גם את הקטנטנים!). מגישים לצד צזיקי צנוניות ורוד ועוקצני.

0

עוגת גבינה מנומרת

החיבור בין הלאבנה החמצמצה לשוקולד הלבן מפיק קרם עשיר ועם זאת קליל, שהולך יופי עם פירות קיץ. פצפוצי שומשום מוסיפים מתיקות פריכה, אך אם רוצים לפשט את הה

0