צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר
גספאצ'ו אבטיח עם גבינה בולגרית
– מתכון של אורלי פלאי ברונשטיין –
אבטיח ובולגרית – הצמד הבלתי מעורער של הקיץ הישראלי – פוגש את המרק הספרדי הצונן. חשוב שהמרק יהיה מתובל היטב כדי לאזן את המתיקות של האבטיח.
חומרים ל-4 מנות:
4 כוסות קוביות אבטיח
1 עגבנייה גדולה קלופה וחתוכה גס
1 מלפפון קלוף וחתוך גס
1/2 בצל סגול חתוך גס
1/2 פלפל צ'ילי אדום (או כמה טיפות טבסקו או סרירצ'ה)
1 כפית חומץ יין אדום או 2 כפיות חומץ בלסמי
3-2 כפות שמן זית
מעט מלח ופלפל שחור טחון טרי
1/2 כפית גרגרי כוסברה טחונים
2 כפות שמיר קצוץ (או כוסברה או נענע או טרגון – עשב תיבול עם נוכחות)
4 פרוסות בולגרית מעודנת 5%
הכנה:
- מרסקים את כל החומרים למעט שמיר וגבינה בולגרית בבלנדר או במעבד מזון למרקם כמעט חלק. מעבירים לכלי אטום ומקררים 5 שעות לפחות.
- טועמים את המרק ומוסיפים תיבול במידת הצורך.
- מגישים בכלים אישיים עם שמיר וחצאי פרוסות של בולגרית מעל. אפשר גם בולגרית מפוררת.

סלט יווני עם קייל, בצל כבוש ובולגרית
24

בורקיטס עם ריקוטה, קשקבל ובולגרית
24

סלט עגבניות שרי קונפי וקרם גבינה בולגרית
24

פפרדלה זוקיני עם בזיליקום ובולגרית נמסה
24

טארט טאטן דלורית עם בולגרית ופקורינו
24

תפוחי אדמה אפויים בשום ורוזמרין עם קראמבל בולגרית
24

סלט ירוק של קיץ עם ענבים וגבינה בולגרית
24
Leave a Comment