צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

ג'ג'יק

– מתכונים של שי לי ליפא –

מגישים למרכז השולחן קערה גדולה של מרק יוגורט צונן ולצדו צלוחיות עם תוספות פריכות – שקדים, ירקות קצוצים, עשבים וגם מקלות קאשקבל.

מקלות קאשקבל ותימין

חומרים:

2 כוסות (280 גרם) קמח רגיל
150 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
150 גרם קאשקבלו 26% מגוררת גס
100 גרם גרנה פדנו מגורדת 29%
1 ביצה
12 פילטים של אנשובי (לא חובה)
3 כפות עלי תימין

לקישוט:
מלח גס

הכנה:

  1. מרפדים 2 תבניות בנייר אפייה.
  2. מעבדים קמח, חמאה וגבינות במעבד מזון עד לקבלת תערובת פירורית.
    מוסיפים ביצה, אנשובי ותימין ומערבלים עד שנוצר כדור בצק.
  3. מחלקים את הבצק ל-20 כדורים בקוטר 4 ס"מ ומגלגלים כל כדור למקל בעובי 1 ס"מ ובאורך 25 ס"מ. מניחים בתבניות במרווחים של 2 ס"מ זה מזה. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לחצי שעה.
  4. מחממים תנור ל-200 מעלות.
  5. מברישים את המקלות במעט מים ומפזרים מעט מלח גס.
  6. אופים 15-12 דקות עד שהמקלות זהובים.
  7. מצננים היטב. שומרים בכלי אטום במקרר עד 4 ימים.

ג'ג'יק

חומרים ל4-6 מנות:

1 דלי (600 גרם) יוגורט כבשים 5%
1 גביע (200 מ״ל) שמנת חמוצה 15%
1/2 כוס מים מינרליים או מסוננים
3 כפות שמן זית
3 מלפפונים בינוניים מגוררים גס וסחוטים היטב
4-3 שיני שום כתושות
1/3 כוס שמיר קצוץ דק
מלח ופלפל שחור גרוס

להגשה:
שמן זית

הכנה:

  1. מערבבים את כל החומרים בקערה. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעתיים לפחות למיזוג טעמים. שומרים מכוסה במקרר עד יומיים.
  2. טועמים ומתקנים תיבול. מחלקים מרק לקערת הגשה, מזלפים מעט שמן זית ומגישים.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

רביולי ריקוטה פרסקה עטוף בחמאת מרווה

קלאסיקה איטלקית אהובה עם טוויסט למבוגרים בלבד.

24

סאשימי ריקוטה פרסקה מתבוססת בענן עגבניות

קלאסיקה איטלקית אהובה עם טוויסט למבוגרים בלבד.

24

קרוק ריקוטה

כריך עשוי שתי פרוסות לחם לבן מרוחות בריקוטה (באיזה טעם שרוצים), פרוסת מוצרלה של גד או תערובת גבינות של גד, סלמון מעושן, תרד מו

24

פיצה עם ריקוטה פרסקה, עגבניות שרי וזוקיני

הפיצה הזאת שייכת למשפחת הפיצות הלבנות (pizza bianca), שהן נטולות רוטב עגבניות ולרוב עשירות בגבינות. כאן ריקוטה פרסקה ממלאת את

24

בורקיטס עם ריקוטה, קשקבל ובולגרית

בבורקיטס קלאסי משלבים בין גבינות דומיננטיות (בולגרית וקשקבל) לגבינה רכה וניטרלית בטעמה, שנותנת את הגוף. אחרי שתכינו את המאפה ה

24

פאי פילו, ריקוטה פרסקה ותרד

מאפה עשיר שמתכתב עם הבּרק הטורקי, אך עם טוויסט איטלקי (בזכות השימוש בבזיליקום). השימוש בריקוטה פרסה מעניק למלית מרקם נעים במיו

24

מאפה אוורירי של ריקוטה פרסקה וחצילים

מאפה פינוק נימוח ועשיר. השילוב בין טעמה של ריקוטה פרסקה לחצילים הקלויים עובד מצוין. ויש גם בונוס – אין כאן טיפת קמח, ולכן המאפ

24

חציל שרוף עם ציזיקי

חורכים את החציל על אש גלויה ומפנקים אותו ביוגורט צזיקי קליל. צנוברים קלויים מחמיאים למרקם החלק והקרמי של החציל והצזיקי

24