צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר
ג’ג’יק
– מתכונים של שי לי ליפא –
מגישים למרכז השולחן קערה גדולה של מרק יוגורט צונן ולצדו צלוחיות עם תוספות פריכות – שקדים, ירקות קצוצים, עשבים וגם מקלות קאשקבל.
מקלות קאשקבל ותימין
חומרים:
2 כוסות (280 גרם) קמח רגיל
150 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
150 גרם קאשקבלו 26% מגוררת גס
100 גרם גרנה פדנו מגוררת 29%
1 ביצה
12 פילטים של אנשובי (לא חובה)
3 כפות עלי תימין
לקישוט:
מלח גס
הכנה:
- מרפדים 2 תבניות בנייר אפייה.
- מעבדים קמח, חמאה וגבינות במעבד מזון עד לקבלת תערובת פירורית.
מוסיפים ביצה, אנשובי ותימין ומערבלים עד שנוצר כדור בצק. - מחלקים את הבצק ל-20 כדורים בקוטר 4 ס”מ ומגלגלים כל כדור למקל בעובי 1 ס”מ ובאורך 25 ס”מ. מניחים בתבניות במרווחים של 2 ס”מ זה מזה. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לחצי שעה.
- מחממים תנור ל-200 מעלות.
- מברישים את המקלות במעט מים ומפזרים מעט מלח גס.
- אופים 15-12 דקות עד שהמקלות זהובים.
- מצננים היטב. שומרים בכלי אטום במקרר עד 4 ימים.
ג’ג’יק
חומרים ל4-6 מנות:
1 דלי (600 גרם) יוגורט כבשים 5%
1 גביע (200 מ״ל) שמנת חמוצה 15%
1/2 כוס מים מינרליים או מסוננים
3 כפות שמן זית
3 מלפפונים בינוניים מגוררים גס וסחוטים היטב
4-3 שיני שום כתושות
1/3 כוס שמיר קצוץ דק
מלח ופלפל שחור גרוס
להגשה:
שמן זית
הכנה:
- מערבבים את כל החומרים בקערה. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעתיים לפחות למיזוג טעמים. שומרים מכוסה במקרר עד יומיים.
- טועמים ומתקנים תיבול. מחלקים מרק לקערת הגשה, מזלפים מעט שמן זית ומגישים.

24

ריקוטה פרסקה אפויה עם תאנים, אורגנו ודבש
24

ריקוטה פרסקה אפויה עם סלסת עגבניות וגרעינים
24

בואיקוס סלק וגבינות עם צזיקי צנוניות
24
Comments are closed.