צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

גאלט תפוחי עץ עם מסקרפונה וריקוטה פרסקה

– מתכון של גיא פולק, דליקטסן –

מאפה תפוחים פריך ויפהפה. הגבינות משתלבות במלית וגם מוגשות לצד המאפה המוכן.

חומרים לגאלט בקוטר 26 ס“מ:

1/2 ק“ג בצק עלים איכותי על בסיס חמאה מאיכות טובה
150 גרם גבינת מסקרפונה 40%
150 גרם ריקוטה פרסקה 9%
3 כפות סוכר
1 כפית קינמון טחון
4 תפוחי עץ בינוניים מסוג גראני סמית

לפיזור על המאפה:
1 כף סוכר
1/2 כפית קינמון

להברשה:
3-2 כפות ריבת משמש חלקה (או ריבה צהובה חלקה בטעם אחר)

לקישוט:
50 גרם פיסטוקים או שקדים קלויים וקצוצים גס

הכנה:

  1. אם הבצק לא מרודד מספיק דק, מרדדים אותו לעובי של 3 מ“מ. קורצים ממנו עיגול בקוטר 26 ס“מ ומקררים 30 דקות.
  2. מערבבים בקערה מסקרפונה, ריקוטה, סוכר וקינמון. מורחים 100 גרם (6-5 כפות) מתערובת הגבינה על עיגול הבצק, כך שיישארו שוליים ללא גבינה ברוחב 1 ס“מ. שומרים במקרר את הבצק עם הגבינה וגם את יתרת תערובת הגבינה.
  3. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  4. קולפים את התפוחים ומוציאים הליבה בעזרת תפוחן. פורסים דק מאוד בעזרת מנדולינה.
  5. מניחים את פרוסות התפוחים על מלית הגבינה. מתחילים מהחלק החיצוני של הבצק ומסדרים את התפוחים כמו קלפים מסביב. כשגומרים את הטבעת החיצונית, מכניסים את הפרוסה האחרונה תחת הפרוסה הראשונה. ממשיכים לסדר את הטבעת השנייה באותה צורה בחפיפה לטבעת הראשונה. ממשיכים עד המרכז. מפזרים על התפוחים סוכר וקינמון.
  6. אופים כ-45 דקות עד שהתפוחים זהובים. מצננים 10 דקות.
  7. מחממים ריבה במיקרוגל כמה שניות עד שהיא הופכת נוזלית ומורחים בעזרת מברשת על הטארט. מפזרים פיסטוקים או שקדים ומגישים חמים או בטמפ‘ החדר לצד תערובת הגבינות ששמרנו במקרר.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

פולנטה תירס טרי עם סלסה של סלק וריקוטה

למה להסתפק בפולנטה מקמח תירס, כשהשוק מתמלא בקלחים של תירס טרי, עסיסי ומלא טעם

18

גאלט חצילים עם מסקרפונה וריקוטה פרסקה

הרמוניה נפלאה נוצרת מהשילוב בין פריכות הבצק, המנוקד בפרג, לרכות המסקרפונה, שעוטפת את הכרשה והחציל כשמיכת פוך רכה.

10

פסטה ברוטב כרשה עם אספרגוס וריקוטה פרסקה

הפסטה והאספרגוס מתבשלים יחד, את הרוטב מכינים בכמה רגעים – מחברים הכל ומשגרים את המנה לשולחן. והטאצ' האחרון: מגדל קטן של ריקוטה

10

עוגה בחושה עם תפוז וריקוטה פרסקה

עוגה פשוטה ומהירה להכנה, המשלבת בין טעמה המעודן ומרקמה הקטיפתי של ריקוטה פרסקה לרעננות של מיץ וקליפת הדרים.

10

פנקייקס נוטלה וריקוטה פרסקה

קינוח פשוט, קל ומהיר הכנה, שמסתמך על השילוב המנצח של גבינה ושוקולד ומוסיף לחגיגה גם תותים וקצפת

10

קיש ארטישוק וריקוטה פרסקה

טעמה הסתגלני של הריקוטה משתדך מצוין ללבבות ארטישוק שנחצו, נפרסו דק וטוגנו בחמאה, רוזמרין ויין לבן.

10

עוגת ריקוטה

אלגנטית, גבוהה ולחה, עם ניחוח משגע של גבינה וקינמון. עוגה כזאת תרצו להכין כל שבת. לכבוד החג אתם מוזמנים להלביש אותה בשמלה לבנה

8

קיש בצל סגול בקלתית תפוחי אדמה

יפה, מקורי, טעים ונטול גלוטן. השילוב בין פרוסות קריספיות של תפוחי האדמה למלית הדשנה והבצל המתקתק עובד נהדר.

8