צילום: בן יוסטר | סגנון: אוריה גבע

גאלט בצק עלים במלית גבינות פטריות וטימין

– מתכון של מיקי שמו –

מיקי שמו: “גאלט הוא כפרי צרפתי, שמכינים בצורה חופשית ללא תבנית, ולכן קל במיוחד להכין אותו, מה גם שמשתמשים בבצק עלים מוכן. המלית כאן מפנקת במיוחד – היא מבוססת על  גבינת שמנת 30% עם חיזוק של פקורינו וגד-עז שמעצימים את הטעמים. הפטריות מוסיפות קלילות ומרקם מעניין.”

חומרים למאפה בקוטר 20 ס”מ:

400 גרם בצק עלים מרודד לעובי 4-5 מ”מ

לפטריות:
250 גרם פטריות פורטובלו פרוסות דק
4 כפות שמן זית
עלים מ-5 ענפי תימין
מלח ופלפל שחור
2 שיני שום כתושות

למלית גבינות:
200 גרם גבינת שמנת ניו יורק טבעי 30%
מלח ופלפל שחור
קורט אגוז מוסקט
90 גרם גליל גד עז 16% מפוררת גס
50 גרם גבינת פקורינו 34% מגוררת

להברשה:
ביצה טרופה

הכנה:

  1. מכינים את הפטריות: מחממים תנור ל-220 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפיה.
  2. מערבבים את כל החומרים בקערה ומפזרים בתבנית.
  3. צולים כרבע שעה דקות עד שהפטריות מזהיבות ומפרישות נוזלים. מסננים ומצננים.
  4. ממלאים ואופים: מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים תבנית הנייר אפייה.
  5. מניחים בצק עלים מרודד על משטח עבודה מעט מקומח וקורצים מהבצק עיגול בקוטר 26 ס”מ.
  6. מערבבים גבינת שמנת ופלפל ומורחים במרכז העיגול ומשאירים שוליים של 6 ס”מ ללא גבינה. מפזרים על גבינת השמנת פקורינו וגבינת גד עז ומסדרים על הגבינות את הפטריות הצלויות. מקפלים את שולי הבצק פנימה כך שהם יכסו חלק מהמלית.
  7. מברישים את שולי הבצק בביצה ואופים כ-30 דקות עד שהבצק מזהיב יפה.

טיפ:

נועצים 3-4 קיסמים בשולי הבצק – כך הבצק לא יתרומם בזמן האפייה.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

גאלט זוקיני וגבינות

‏Galette הוא טארט כפרי צרפתי ומכינים אותו ללא תבנית טארט. יותר קל מהכנת הטארט הקלאסי, ואפילו יותר יפה!

18

עוגת גבינה ב-5 דקות

עוגת גבינה במעט זמן עבודה אבל עם כמות עונג אינסופי. חמה או קרה- אתם בוחרים

0

עיג’ות חלומי

לביבות הירק עם טוויסט בשרני של גבינת חלומי, בשילוב מטבל יוגורט עוקצני ומרענן

0

שושני בצק עלים וגבינות

מאפה פריך שמניחים רותח במרכז השולחן ומזמינים את הסועדים לבחור לעצמם את שושנת הגבינה שהכי קורצת להם

0

עוגת זוקיני, גבינות וצנוברים

הכירו את עוגת הזוקיני, צנוברים וגבינות שלנו. מנה חדשה מרהיבה שיצרנו מהפשטידה הקלאסית

0

גראטן פרחי ברוקולי עם גבינות, זיתים וזעתר

גראטן מיוחד שאי אפשר להפסיק לאכול. תולשים את פרחי הברוקולי מתוך שדה הגבינה, הזיתים והזעתר

0

טארט גבינות ושומשום

טארט פריך וחמאתי, ממולא בשלל גבינות ותבלינים מקומיים, ומשובץ ביהלומי ריקוטה ושומשום

0

מקיצי

סופגניות קלילות בניחוח הדרים, שמגישים לשולחן עם מטבל גבינה-תפוז מתוק .

0