צילום: בן יוסטר | סגנון: אוריה גבע
גאלט בצק עלים במלית גבינות פטריות וטימין
– מתכון של מיקי שמו –
מיקי שמו: “גאלט הוא כפרי צרפתי, שמכינים בצורה חופשית ללא תבנית, ולכן קל במיוחד להכין אותו, מה גם שמשתמשים בבצק עלים מוכן. המלית כאן מפנקת במיוחד – היא מבוססת על גבינת שמנת 30% עם חיזוק של פקורינו וגד-עז שמעצימים את הטעמים. הפטריות מוסיפות קלילות ומרקם מעניין.”
חומרים למאפה בקוטר 20 ס”מ:
400 גרם בצק עלים מרודד לעובי 4-5 מ”מ
לפטריות:
250 גרם פטריות פורטובלו פרוסות דק
4 כפות שמן זית
עלים מ-5 ענפי תימין
מלח ופלפל שחור
2 שיני שום כתושות
למלית גבינות:
200 גרם גבינת שמנת ניו יורק טבעי 30%
מלח ופלפל שחור
קורט אגוז מוסקט
90 גרם גליל גד עז 16% מפוררת גס
50 גרם גבינת פקורינו 34% מגוררת
להברשה:
ביצה טרופה
הכנה:
- מכינים את הפטריות: מחממים תנור ל-220 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפיה.
- מערבבים את כל החומרים בקערה ומפזרים בתבנית.
- צולים כרבע שעה דקות עד שהפטריות מזהיבות ומפרישות נוזלים. מסננים ומצננים.
- ממלאים ואופים: מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים תבנית הנייר אפייה.
- מניחים בצק עלים מרודד על משטח עבודה מעט מקומח וקורצים מהבצק עיגול בקוטר 26 ס”מ.
- מערבבים גבינת שמנת ופלפל ומורחים במרכז העיגול ומשאירים שוליים של 6 ס”מ ללא גבינה. מפזרים על גבינת השמנת פקורינו וגבינת גד עז ומסדרים על הגבינות את הפטריות הצלויות. מקפלים את שולי הבצק פנימה כך שהם יכסו חלק מהמלית.
- מברישים את שולי הבצק בביצה ואופים כ-30 דקות עד שהבצק מזהיב יפה.
טיפ:
נועצים 3-4 קיסמים בשולי הבצק – כך הבצק לא יתרומם בזמן האפייה.
18
מיני פנקייקס וניל – שוקולד צ’יפס ושיפודי פירות ל”יום מתוק”
0
טוסט מוצרלה משודרג עם טוויסט ניו יורקי
0
רול חביתת זיתים עם גבינה וירקות
0
0
כריך בריאות יצירתי בהרכבה עצמית (גבינה ומגוון ירקות)
0
עוגת לזניה הפוכה בתוספת בטטה וקוואטרו פורמאג’י
0
Leave a Comment