צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר
בראוניז שוקולד, גבינה וריבת פטל
– מתכון של שי לי ליפא –
אם לא תיזהרו הבראוניז האלה ייעלמו עוד לפני שיגיעו האורחים. השילוב בין שוקולד לגבינה הוא חגיגה, וכאן הוספנו גם מגע עסיסי של ריבת פטל
חומרים לתבנית בגודל 24×30 ס”מ :
לתערובת השוקולד:
200 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות
175 גרם חמאה חתוכה לקוביות
¼1 כוסות (250 גרם) סוכר
3 ביצים
1 כוס (140 גרם) קמח רגיל
2 כפות אבקת קקאו משובחת
לתערובת הגבינה:
3 ביצים
2 גביעים (400 גרם) גבינת שמנת ניו יורק טבעי 30% בטמפ’ החדר
3/4 כוס (150 גרם) סוכר
1/4 כוס (45 גרם) קמח רגיל
לתערובת הריבה:
3/4 כוס ריבת פטל
הכנה:
- מחממים תנור ל-175 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
- מכינים את תערובת השוקולד: ממיסים שוקולד וחמאה במיקרוגל או בבן מארי ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה.
- מוסיפים סוכר וביצים וטורפים עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים קמח ואבקת קקאו ומקפלים עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה.
- מכינים את תערובת הגבינה: בקערה שנייה טורפים ביצים. מוסיפים גבינה וסוכר וטורפים עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה. מוסיפים את הקמח ומקפלים עד לקבלת תערובת חלקה ללא גושים.
- מכינים את תערובת הריבה: בקערה שלישית מערבבים את הריבה ופותחים אותה כדי שתהיה יותר נוזלית. אם הריבה סמיכה מאוד ולא מתערבבת, מוסיפים כפית מים חמים ומערבבים.
- מרכיבים ואופים: יוצקים את תערובת השוקולד לתבנית ומחליקים. יוצקים מעל את תערובת הגבינה ומחליקים. מניחים כפות ריבה ומערבבים קלות עם סכין ליצירת מראה שיש.
- אופים כ-35 דקות עד שפני המאפה מזהיבים מעט והוא יציב בשוליים אך עדיין רוטט מעט במרכז. מצננים היטב.
- שומרים בכלי אטום במקרר עד 4 ימים או במקפיא עד חודש.
24
14
עוגת לזניה הפוכה בתוספת בטטה וקוואטרו פורמאג’י
0
0
0
Comments are closed.