צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

בראוניז צ’יז-קייק

– מתכון של אורלי פלאי ברונשטיין –

שתי אהבות אמריקאיות בעוגה נפלאה אחת. לצד תערובת הבראוניז מכינים קרם מגבינת שמנת 30%, יוצקים לתבנית ואופים יחד. מתקבלות בראוניז במראה כלב דלמטי: שוקולד משובץ בגבינה.

חומרים לתבנית בגודל 20*20 ס”מ (או גודל דומה):

לשכבת הבראוניז:
100 גרם שוקולד מריר קצוץ
100 גרם חמאה
200 גרם (1 כוס) סוכר
2 ביצים גדולות
90 גרם (כ-2/3 כוס) קמח
2 כפות קקאו

לשכבת הגבינה:
200 גרם (1 גביע) גבינת שמנת ניו יורק טבעי 30%
200 גרם (1 גביע) שמנת חמוצה (9%, 15% או רגילה)
50 גרם (1/4 כוס) סוכר
1 ביצה
1 כפית תמצית וניל

לקישוט:
חופן מטבעות שוקולד ו/או שוקולד צ’יפס (לא חובה)

הכנה:

  1. מכינים את שכבת הבראוניז: ממיסים את החמאה עם השוקולד במיקרו או על ביין מארי, מערבבים למרקם חלק ומצננים מעט.
  2. מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  3. טורפים את הביצים עם הסוכר בקערה עם מטרפה לקבלת תערובת תפוחה ובהירה. מוסיפים את תערובת השוקולד ומערבבים היטב. מנפים פנימה את הקמח והקקאו (דרך מסננת או נפה, למניעת גושים) ומערבבים לקבלת תערובת אחידה ומבריקה. יוצקים לתבנית.
  4. מכינים את שכבת הצ’יזקייק: מערבבים את הגבינה עם שמנת, סוכר, ביצה ווניל. יוצרים שבילים בתערובת השוקולד ויוצקים את תערובת הגבינה מעל, מערבבים מעט ליצירת מראה שיש, אם רוצים מקשטים בשוקולד צ’יפס.
  5. אופים 20 דקות, עד שהעוגה מתייצבת אבל המרכז שלה עדיין רוטט. זה בדיוק הזמן להוציא אותה, כדי שהמרקם יישאר פאדג’י ולא יבש. מצננים לגמרי, עוטפים בניילון  נצמד ומעבירים למקרר למשך לילה או למקפיא למשך שעתיים, לפני שחותכים לקוביות.

הכנה מראש ואחסון:
אפשר להכין מראש, לקרר, לחתוך ולשמור בקופסה אטומה במקרר או במקפיא, עד להגשה.

גיוון:
מקשטים את פני העוגה בחופן אגוזים בנוסף או במקום השוקולד צ’יפס.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

בראוניז מג’הול ומסקרפונה

הם נראים כמו בראוניז קלאסיים; תמרי המג’הול מעניקים את הצבע השוקולדי והמרקם העסיסי.

24

בראוניז שוקולד, גבינה וריבת פטל

אם לא תיזהרו הבראוניז האלה ייעלמו עוד לפני שיגיעו האורחים. השילוב בין שוקולד לגבינה הוא חגיגה, וכאן הוספנו גם מגע עסיסי של ריבת פטל.

24

מקפא בראוניז מסקרפונה פטל

מתכון של מיס פטל. השילוב המושלם של שוקולד מושחת, גלידה ופירות קיץ

18

בלונדיז גבינת שמנת

הגרסה הבהירה והלא-פחות מוצלחת של הבראוניז הידועים. כאן עם גבינת שמנת ניו יורק, שמוסיפה להם עסיסיות נהדרת.

14

עוגת גבינה ב-5 דקות

עוגת גבינה במעט זמן עבודה אבל עם כמות עונג אינסופי. חמה או קרה- אתם בוחרים

0

עוגת ריקוטה אפויה חגיגית

אם עדיין לא ניסיתם עוגת גבינה על בסיס ריקוטה, אתם צפויים להתאהב במרקם הקטיפתי והטעם המענג

0

עוגת ביסקוויטים איטלקית

קלאסיקה ישראלית בלבוש איטלקי. את הגבינה הלבנה מחליפים בריקוטה מלטפת ומסקרפונה עשירה

0

שושני בצק עלים וגבינות

מאפה פריך שמניחים רותח במרכז השולחן ומזמינים את הסועדים לבחור לעצמם את שושנת הגבינה שהכי קורצת להם

0