צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

בראוניז צ'יז-קייק

– מתכון של אורלי פלאי ברונשטיין –

שתי אהבות אמריקאיות בעוגה נפלאה אחת. לצד תערובת הבראוניז מכינים קרם מגבינת שמנת 12%, יוצקים לתבנית ואופים יחד. מתקבלות בראוניז במראה כלב דלמטי: שוקולד משובץ בגבינה.

חומרים לתבנית בגודל 20*20 ס"מ (או גודל דומה):

לשכבת הבראוניז:
100 גרם שוקולד מריר קצוץ
100 גרם חמאה
200 גרם (1 כוס) סוכר
2 ביצים גדולות
90 גרם (כ-2/3 כוס) קמח
2 כפות קקאו

לשכבת הגבינה:
200 גרם (1 גביע) גבינת ניו יורק מופחתת שומן טבעי 12%
200 גרם (1 גביע) שמנת חמוצה (9%, 15% או רגילה)
50 גרם (1/4 כוס) סוכר
1 ביצה
1 כפית תמצית וניל

לקישוט:
חופן מטבעות שוקולד ו/או שוקולד צ'יפס (לא חובה)

הכנה:

  1. מכינים את שכבת הבראוניז: ממיסים את החמאה עם השוקולד במיקרו או על ביין מארי, מערבבים למרקם חלק ומצננים מעט.
  2. מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  3. טורפים את הביצים עם הסוכר בקערה עם מטרפה לקבלת תערובת תפוחה ובהירה. מוסיפים את תערובת השוקולד ומערבבים היטב. מנפים פנימה את הקמח והקקאו (דרך מסננת או נפה, למניעת גושים) ומערבבים לקבלת תערובת אחידה ומבריקה. יוצקים לתבנית.
  4. מכינים את שכבת הצ'יזקייק: מערבבים את הגבינה עם שמנת, סוכר, ביצה ווניל. יוצרים שבילים בתערובת השוקולד ויוצקים את תערובת הגבינה מעל, מערבבים מעט ליצירת מראה שיש, אם רוצים מקשטים בשוקולד צ'יפס.
  5. אופים 20 דקות, עד שהעוגה מתייצבת אבל המרכז שלה עדיין רוטט. זה בדיוק הזמן להוציא אותה, כדי שהמרקם יישאר פאדג'י ולא יבש. מצננים לגמרי, עוטפים בניילון  נצמד ומעבירים למקרר למשך לילה או למקפיא למשך שעתיים, לפני שחותכים לקוביות.

הכנה מראש ואחסון:
אפשר להכין מראש, לקרר, לחתוך ולשמור בקופסה אטומה במקרר או במקפיא, עד להגשה.

גיוון:
מקשטים את פני העוגה בחופן אגוזים בנוסף או במקום השוקולד צ'יפס.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

קייק בננה וגבינת שמנת

גבוהה, שחומה ועסיסית. כשפורסים אותה מגלים לב שמנת צחור. גבינת שמנת ניו יורק 12% נותנת לעוגה שיק בריאותי

18

פנקייקס נוטלה וריקוטה פרסקה

קינוח פשוט, קל ומהיר הכנה, שמסתמך על השילוב המנצח של גבינה ושוקולד ומוסיף לחגיגה גם תותים וקצפת

18

עוגת יוגורט ואוכמניות

על שולחן המתוקים נוטף הגבינות והשמנת, העוגה הזאת מציעה משהו קצת אחר. שילוב היוגורט בבצק חוסך קלוריות ומוסיף תו חמצמץ; קמח הכוס

8

עוגה בחושה עם תפוז וריקוטה פרסקה

עוגה פשוטה ומהירה להכנה, המשלבת בין טעמה המעודן ומרקמה הקטיפתי של ריקוטה פרסקה לרעננות של מיץ וקליפת הדרים.

8

כדורי עוגת לימון, שוקולד לבן ומסקרפונה

כדורי שוקולד מכירים? כאן מדובר באותו רעיון, אבל בגרסה בלונדינית!

8

סמיפרדו טירמיסו

מפגש פסגה של שתי קלאסיקות איטלקיות מתוקות מפיק קינוח קפוא עשיר ויפה.

8

עוגת בריוש במלית ריקוטה פרסקה

בצק שמרים אוורירי ועשיר עם מלית גבינה רעננה. משתלם להכין אותו יום לפני ולתת לבצק מנוחה של 12-8 שעות

8

קראנץ ריקוטה פרסקה וצימוקים

עוגת שמרים ביתית במתיקות מעודנת ובמרקם נעים, המתקבל מערבוב של גבינת ריקוטה פרסקה עם מעט גבינת שמנת, שמעניקה למלית גוף

8