צילום: בן יוסטר | סגנון: דלית רוסו

בקלאווה גבינות ותרד

– מתכון של סבינה ולדמן –

השידוך הקלאסי בין תרד לגבינות משתלב בפשטידות, טארטים, רביולי וכמובן בבורקס. כאן הפכתי את השידוך למלית של בקלאווה פיקנטית עם נגיעות מתוקות (בזכות הדבש) ומרקם קראנצ’י (בזכות האגוזים).

חומרים ל-18-16 יחידות:

למלית גבינות:
2 כפות שמן זית
2 שיני שום פרוסות
1 חבילה (400 גרם) תרד שטוף ללא הגבעולים
1 חבילה גליל גד עז 20% מגוררת
1 קופסה גבינה בולגרית מסורתית 16%
50 גרם גרנה פדנו מגורדת 29%
מעט אגוז מוסקט

לבקלאווה:
1 חבילה עלי פילו (מופשרים במשך הלילה במקרר)
שמן זית להברשה
1/2 כוס דבש
1 כוס תערובת אגוזים (אגוזי מלך, פיסטוקים, בוטנים, קשיו וכו’) קצוצים גס

הכנה:

  1. מכינים את המלית: מחממים שמן זית עם שום במחבת רחבה. מוסיפים תרד ומאדים 4-3 דקות עד שהוא מאבד מנפחו. מצננים מעט וסוחטים היטב.
  2. מערבבים את התרד עם הגבינות ואגוז מוסקט ושומרים בצד.
  3. מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  4. ממלאים, מעצבים ואופים: פורשים עלה פילו על משטח עבודה כך שהפאה הקצרה פונה אלינו (שומרים את שאר העלים מכוסים במגבת, שלא יתייבשו). מברישים במעט שמן זית, מזלפים מעט דבש ומפזרים שכבה נדיבה של אגוזים על כל פני השטח.
  5. מניחים חצי מכמות המלית בצורת נקניק בקצה הקרוב אלינו ומתחילים לגלגל עליה את עלה הפילו לקבלת רולדה הדוקה. משאירים 4 ס”מ אחרונים של העלה לא מגולגלים ומניחים עליו בחפיפה עלה נוסף. מברישים גם אותו בשמן זית ודבש ומפזרים אגוזים. ממשיכים לגלגל ושוב 4 ס”מ פתוחים. חוזרים על הפעולה עוד פעמיים (4 עלי פילו בסך הכל) – בסופו של דבר צריכה להתקבל רולדה הדוקה המורכבת מ-4 עלי פילו. מכינים באותה צורה רולדה נוספת.
  6. פורסים את הרולדות לפרוסות ברוחב 3 ס”מ – עובדים עם סכין חדה ונזהרים לא ללחוץ. מסדרים את הפרוסות בתבנית כשהחלק החתוך כלפי מעלה.
  7. אופים כ-20 דקות עד שהבצק מזהיב יפה. מצננים מעט ומגישים חמים או בטמפ’ החדר.
  8. שומרים יומיים-שלושה בקירור ומחממים ב-150 מעלות כ-10 דקות.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

עיג’ות חלומי

לביבות הירק עם טוויסט בשרני של גבינת חלומי, בשילוב מטבל יוגורט עוקצני ומרענן

0

פסטה רוזה עגבניות שרופות ומסקרפונה

עגבניות ושום צלויים, בשילוב מגע קטיפתי של מסקרפונה ועלי לזניה קרועים שנעטפים בכל הטוב הזה

0

קרפאצ’ו פלפלים קלויים ומוצרלה פרסקה

מנה טעימה ויפה כמו ציור, עם שני פטנטים חכמים שגם מתחברים לטעם מושלם וגם מקצרים את זמן ההכנה

0

שושני בצק עלים וגבינות

מאפה פריך שמניחים רותח במרכז השולחן ומזמינים את הסועדים לבחור לעצמם את שושנת הגבינה שהכי קורצת להם

0

עוגת זוקיני, גבינות וצנוברים

הכירו את עוגת הזוקיני, צנוברים וגבינות שלנו. מנה חדשה מרהיבה שיצרנו מהפשטידה הקלאסית

0

גראטן פרחי ברוקולי עם גבינות, זיתים וזעתר

גראטן מיוחד שאי אפשר להפסיק לאכול. תולשים את פרחי הברוקולי מתוך שדה הגבינה, הזיתים והזעתר

0

טארט גבינות ושומשום

טארט פריך וחמאתי, ממולא בשלל גבינות ותבלינים מקומיים, ומשובץ ביהלומי ריקוטה ושומשום

0

קרקר פטנט עם טופינג גבינות

5 דקות הכנה ועוד 5 דקות חימום לפני ההגשה ויש לחכם קרקרים ביתיים מופלאים ופריכים

0