צילום: דן לב | סגנון: דלית רוסו

במיה בשמן זית, שום וצ’ילי על יוגורט כבשים

– מתכון של אביבית פריאל-אביחי –

המתכון הזה יהווה תיקון לכל מי שלא אוהב במיה. הבמיה יושבת על מצע של יוגורט כבשים, שמוסיף למנה אופי ומרקם קטיפתי.

חומרים ל-4 מנות:

1/2 ק”ג במיה נקייה מהעוקצים
1/4 כוס שמן זית
מלח ים אטלנטי
2 שיני שום פרוסות
1/4 פלפל חריף פרוסים דק
1/2 מיכל (300 מ”ל) יוגורט כבשים 5%
1/2 עגבנייה בשלה

להגשה:
פטרוזיליה קצוצה

הכנה:

  1. ‏מחממים מחבת רחבה עם שמן זית, מוסיפים במיה ומקפיצים כדקה. מתבלים במלח, שום ופלפל חריף ומקפיצים עוד 4-3 דקות עד שהבמיה מזהיבה קלות.
  2. מורחים יוגורט בצלחת הגשה ומסדרים מעל את הבמיה. סוחטים עגבנייה ומפזרים מעל פטרוזיליה. מגישים חם.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

פוקאצ’ת צזיקי מהחלומות

פוקאצ’ת צזיקי מהחלומות ב2 מרכיבים וב2 דקות.

0

קבב דגים על מצע של צזיקי עם ליים, שום ושמן זית

רותם ליברזון מפנקת אותנו במתכון קל ופשוט שישדרג כל ארוחה קייצית

0

חומוס פטה ופיסטוקים

אין כאן חומוס וגם לא טחינה, אבל החיבור בין שברי פיסטוקים, פטה ויוגורט יוצרים ממרח עסיסי ועמוק טעמים, שממש מתחשק לנגב עם קרעי פיתה חמה או קרקר בטטה פרי

0

ריקוטה פרסקה אפויה עם סלסת עגבניות וגרעינים

נסו לאפות ריקוטה פרסקה בשלמותה ותגלו קסם – היא לא נמסה אלא שומרת על צורתה ונעטפת בקרום מגרה. בזמן שהיא משתזפת בתנור מכינים סלסה זריזה שמוסיפה צבע ומשח

0

פלאפל חלומי ועדשים אפוי עם יוגורט-טחינה

סוד הטעם הוא במפגש בין העדשים לחלומי שמעניקה מליחות ומרקם גמיש. ההכנה ממש קלה, והכי חשוב: לא מטגנים! מגלגלים, מצפים ואופים. מגישים את הכדורים החמים לצ

0

בואיקוס סלק וגבינות עם צזיקי צנוניות

מרקם רך וגמיש, צבע שובה לב וטעם עדין עם רמז מתיקות. הבואיקוס האלה ישמחו את כל האורחים (גם את הקטנטנים!). מגישים לצד צזיקי צנוניות ורוד ועוקצני.

0

עוגת גבינה מנומרת

החיבור בין הלאבנה החמצמצה לשוקולד הלבן מפיק קרם עשיר ועם זאת קליל, שהולך יופי עם פירות קיץ. פצפוצי שומשום מוסיפים מתיקות פריכה, אך אם רוצים לפשט את הה

0

עוגת ריקוטה

אלגנטית, גבוהה ולחה, עם ניחוח משגע של גבינה וקינמון. עוגה כזאת תרצו להכין כל שבת. לכבוד החג אתם מוזמנים להלביש אותה בשמלה לבנה

0