צילום: דן לב | סגנון: דלית רוסו

במיה בשמן זית, שום וצ’ילי על יוגורט כבשים

– מתכון של אביבית פריאל-אביחי –

המתכון הזה יהווה תיקון לכל מי שלא אוהב במיה. הבמיה יושבת על מצע של יוגורט כבשים, שמוסיף למנה אופי ומרקם קטיפתי.

חומרים ל-4 מנות:

1/2 ק”ג במיה נקייה מהעוקצים
1/4 כוס שמן זית
מלח ים אטלנטי
2 שיני שום פרוסות
1/4 פלפל חריף פרוסים דק
1/2 מיכל (300 מ”ל) יוגורט כבשים 5%
1/2 עגבנייה בשלה

להגשה:
פטרוזיליה קצוצה

הכנה:

  1. ‏מחממים מחבת רחבה עם שמן זית, מוסיפים במיה ומקפיצים כדקה. מתבלים במלח, שום ופלפל חריף ומקפיצים עוד 4-3 דקות עד שהבמיה מזהיבה קלות.
  2. מורחים יוגורט בצלחת הגשה ומסדרים מעל את הבמיה. סוחטים עגבנייה ומפזרים מעל פטרוזיליה. מגישים חם.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

עוגת ריקוטה אפויה חגיגית

אם עדיין לא ניסיתם עוגת גבינה על בסיס ריקוטה, אתם צפויים להתאהב במרקם הקטיפתי והטעם המענג

0

קרפאצ’ו פלפלים קלויים ומוצרלה פרסקה

מנה טעימה ויפה כמו ציור, עם שני פטנטים חכמים שגם מתחברים לטעם מושלם וגם מקצרים את זמן ההכנה

0

קרקר פטנט עם טופינג גבינות

5 דקות הכנה ועוד 5 דקות חימום לפני ההגשה ויש לחכם קרקרים ביתיים מופלאים ופריכים

0

מטבל גבינה לימוני

מטבל 5% שומן חמצמץ ומרענן, במרקם שמנתי ומפתיע. להתענג על כל ביס עם ערימת קרקרים או פיתות קלויות

0

״מסבחה״ שקדים ולאבנה

שקדים מושרים ביוגורט, שנטחנים לממרח מושלם ונעטפים בלאבנה חמצמצה ורעננה ושפע עלים ירוקים.

0

ריקוטה פרסקה אפויה עם תרד וכרישה

ריקוטה פרסקה אפויה מוגשת עם תרד מאודה וכרישה שהוקפצה בשמן זית.

0

קפטה תרד וגבינות

במטבח הטורקי מקדשים את התרד ומכינים ממנו מאכלים רבים ונפלאים. כאן משלבים אותו עם גבינות ומכינים קציצות ירק שכיף לטבול בקרם יוגורט לימוני.

0

אירוח הולנדי עם גאודה

גאודה היא גבינה הולנדית איכותית,  הפופולרית ביותר בעולם. טעמה משלב בין עדינות לפיקנטיות ומרקמה נעים ומוצק

0