צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

בלונדיז גבינת שמנת

– מתכון של שי לי ליפא –

הגרסה הבהירה והלא-פחות מוצלחת של הבראוניז הידועים. כאן עם גבינת שמנת ניו יורק, שמוסיפה להם עסיסיות נהדרת.

חומרים לתבנית ריבועית בגודל 22 ס"מ:

לבצק:
‏140 גרם (1 כוס) קמח רגיל
‏1/2 כפית אבקת אפייה
‏1/4 כפית מלח
‏100 גרם חמאה רכה
‏100 גרם (1/2 כוס) סוכר חום בהיר
‏100 גרם (1/2 כוס) סוכר לבן
‏2 ביצים
‏1 כפית תמצית וניל אמיתית

לתערובת הגבינה:
‏1 גביע (200 גרם) גבינת שמנת ניו יורק טבעי 30% בטמפ' החדר
‏30 גרם חמאה רכה
‏1 ביצה
‏50 גרם (14 כוס) סוכר לבן
‏35 גרם (1/4 כוס) קמח רגיל
‏1/2 כפית תמצית וניל אמיתית

הכנה:

  1. מחממים תנור ל-160 מעלות. מרפדים תחתית של תבנית בנייר אפייה ומשמנים.
  2. מכינים את הבצק: מערבבים קמח, אבקת אפייה ומלח בקערה.
  3. מערבלים חמאה ושני סוגי סוכר בקערת מיקסר עם וו גיטרה כ-3 דקות במהירות בינונית-גבוהה עד לקבלת תערובת חלקה ובהירה. מוסיפים ביצים ותמצית וניל ומערבלים כדקה עד לקבלת בלילה אחידה.
  4. מנמיכים את מהירות המיקסר למינימלית ומוסיפים את תערובת הקמח בהדרגה ותוך כדי ערבול.
  5. מכינים את תערובת הגבינה: מערבבים את כל החומרים בקערה בעזרת מטרפה ידנית לתערובת חלקה ללא גושים.
  6. מרכיבים את הבלונדיז ואופים: יוצקים מחצית מהבצק לתבנית ומשטחים (הכי נוח בעזרת ידיים לחות). יוצקים את תערובת הגבינה על הבצק ומניחים מעל כפות משאר הבצק באופן מרווח, לקבלת דוגמת שיש.
  7. אופים 40-35 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש עם פירורים לחים.
  8. שומרים בכלי אטום במקרר עד 4 ימים.

אולי תרצו להכין גם

אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

כתר שמרים במילוי גבינת שמנת עיזים עם שטרויזל שקדים

השילוב בין הבצק המעט מתקתק למליחות העדינה של גבינת שמנת ניו יורק עיזים 12% עובד נפלא ומפתיע את החך!

24

קייק בננה וגבינת שמנת

גבוהה, שחומה ועסיסית. כשפורסים אותה מגלים לב שמנת צחור. גבינת שמנת ניו יורק 12% נותנת לעוגה שיק בריאותי

24

עוגת גבינת שמנת קרה

עוגת גבינה שמכינים בקלי קלות, בלי להסתבך עם ג'לטין ובלי מיומנות מיוחדת.

18

פיצטות מבצק עלים עם גבינת שמנת וירקות

גם לצרפתים יש פיצה, והיא אופיינית לחבל אלזאס – מכינים אותה על בסיס בצק עלים והיא מזכירה את הפיצה ביאנקה של האיטלקים.

18

קישים אישיים של סלמון וגבינת שמנת

מתכון פטנט, שהוא מחווה לכריך הניו יורקי האולטימטיבי, במקום להכין קלתית – משתמשים בלחמניות ביס קנויות!

18

עוגת גזר עם קרם גבינת שמנת ניו יורק 30%

אחת מעוגות הדגל של הקונדיטוריה האמריקנית. עסיסית ומלאת טעם, לבושה בשמלת חג לבנה והולכת נהדר ליד הקפה או התה.

18

סקונס גבינת שמנת עיזים

נהדרים עם חמאה וריבה טובה ואפשר להשתמש בהן כבסיס לכריכים מושקעים וטעימים במיוחד

18

תירס צלוי מוקרם

קונים קלחים עם קליפה, מבשלים 5 דקות, מסירים את החלק השעיר, מפשילים את הקליפה וקושרים ליצירת ידית אחיזה. צולים על הגריל או במחב

14