צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

בלונדיז גבינת שמנת

– מתכון של שי לי ליפא –

הגרסה הבהירה והלא-פחות מוצלחת של הבראוניז הידועים. כאן עם גבינת שמנת ניו יורק, שמוסיפה להם עסיסיות נהדרת.

חומרים לתבנית ריבועית בגודל 22 ס”מ:

לבצק:
‏140 גרם (1 כוס) קמח רגיל
‏1/2 כפית אבקת אפייה
‏1/4 כפית מלח
‏100 גרם חמאה רכה
‏100 גרם (1/2 כוס) סוכר חום בהיר
‏100 גרם (1/2 כוס) סוכר לבן
‏2 ביצים
‏1 כפית תמצית וניל אמיתית

לתערובת הגבינה:
‏1 גביע (200 גרם) גבינת שמנת ניו יורק טבעי 30% בטמפ’ החדר
‏30 גרם חמאה רכה
‏1 ביצה
‏50 גרם (14 כוס) סוכר לבן
‏35 גרם (1/4 כוס) קמח רגיל
‏1/2 כפית תמצית וניל אמיתית

הכנה:

  1. מחממים תנור ל-160 מעלות. מרפדים תחתית של תבנית בנייר אפייה ומשמנים.
  2. מכינים את הבצק: מערבבים קמח, אבקת אפייה ומלח בקערה.
  3. מערבלים חמאה ושני סוגי סוכר בקערת מיקסר עם וו גיטרה כ-3 דקות במהירות בינונית-גבוהה עד לקבלת תערובת חלקה ובהירה. מוסיפים ביצים ותמצית וניל ומערבלים כדקה עד לקבלת בלילה אחידה.
  4. מנמיכים את מהירות המיקסר למינימלית ומוסיפים את תערובת הקמח בהדרגה ותוך כדי ערבול.
  5. מכינים את תערובת הגבינה: מערבבים את כל החומרים בקערה בעזרת מטרפה ידנית לתערובת חלקה ללא גושים.
  6. מרכיבים את הבלונדיז ואופים: יוצקים מחצית מהבצק לתבנית ומשטחים (הכי נוח בעזרת ידיים לחות). יוצקים את תערובת הגבינה על הבצק ומניחים מעל כפות משאר הבצק באופן מרווח, לקבלת דוגמת שיש.
  7. אופים 40-35 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש עם פירורים לחים.
  8. שומרים בכלי אטום במקרר עד 4 ימים.

אולי תרצו להכין גם

אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

לוקמאס

סופגניות גבינה רכות ונימוחות, שמגישים עם סירופ מי ורדים.

0

אפל-ביגנט

טבעות תפוחי עץ מטוגנות בבלילה ומוגשות עם קרם מסקרפונה וניל.

0

מקיצי

סופגניות קלילות בניחוח הדרים, שמגישים לשולחן עם מטבל גבינה-תפוז מתוק .

0

פטס דה נאן

פחזניות מטוגנות במילוי קרם מסקרפונה ושוקולד לבן וזיגוג שוקולד מריר.

0

בייבי רובי דונאטס

הסופגניות האהובות, בגזרת פטיט ובמעטה אלגנטי של קרם מסקרפונה-רובי ושבבי שוקולד מריר.

0

לוקומדס

סופגניות קטנות, טבולות בדבש ופיסטוק, מוגשות לשולחן עם מרכיב מלוח ומפתיע, כמו שהיוונים אוהבים:  פטה בדבש – כמו בטברנות של אתונה.

0

צ’ורוס

אצבעות בצק פריכות, מגולגלות בסוכר וקינמון ומוגשות עם מטבל מסקרפונה וריבת חלב. אפשר גם שוקולד או כל מטבל מתוק שאוהבים.

0

פנזרוטי במילוי ריקוטה פרסטקה ופירות יער

כיסון בצק, ממולא במלית מתוקה או מלוחה ומטוגן בשמן עמוק. בזמן הטיגון הכיסונים מתנפחים ומקבלים בטן קטנה – “פנצ’ה” באיטלקית, ומכאן נגזר השם.

0