צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

בלונדיז גבינת שמנת

– מתכון של שי לי ליפא –

הגרסה הבהירה והלא-פחות מוצלחת של הבראוניז הידועים. כאן עם גבינת שמנת ניו יורק, שמוסיפה להם עסיסיות נהדרת.

חומרים לתבנית ריבועית בגודל 22 ס”מ:

לבצק:
‏140 גרם (1 כוס) קמח רגיל
‏1/2 כפית אבקת אפייה
‏1/4 כפית מלח
‏100 גרם חמאה רכה
‏100 גרם (1/2 כוס) סוכר חום בהיר
‏100 גרם (1/2 כוס) סוכר לבן
‏2 ביצים
‏1 כפית תמצית וניל אמיתית

לתערובת הגבינה:
‏1 גביע (200 גרם) גבינת שמנת ניו יורק טבעי 30% בטמפ’ החדר
‏30 גרם חמאה רכה
‏1 ביצה
‏50 גרם (14 כוס) סוכר לבן
‏35 גרם (1/4 כוס) קמח רגיל
‏1/2 כפית תמצית וניל אמיתית

הכנה:

  1. מחממים תנור ל-160 מעלות. מרפדים תחתית של תבנית בנייר אפייה ומשמנים.
  2. מכינים את הבצק: מערבבים קמח, אבקת אפייה ומלח בקערה.
  3. מערבלים חמאה ושני סוגי סוכר בקערת מיקסר עם וו גיטרה כ-3 דקות במהירות בינונית-גבוהה עד לקבלת תערובת חלקה ובהירה. מוסיפים ביצים ותמצית וניל ומערבלים כדקה עד לקבלת בלילה אחידה.
  4. מנמיכים את מהירות המיקסר למינימלית ומוסיפים את תערובת הקמח בהדרגה ותוך כדי ערבול.
  5. מכינים את תערובת הגבינה: מערבבים את כל החומרים בקערה בעזרת מטרפה ידנית לתערובת חלקה ללא גושים.
  6. מרכיבים את הבלונדיז ואופים: יוצקים מחצית מהבצק לתבנית ומשטחים (הכי נוח בעזרת ידיים לחות). יוצקים את תערובת הגבינה על הבצק ומניחים מעל כפות משאר הבצק באופן מרווח, לקבלת דוגמת שיש.
  7. אופים 40-35 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש עם פירורים לחים.
  8. שומרים בכלי אטום במקרר עד 4 ימים.

אולי תרצו להכין גם

אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

עוגת גבינה ב-5 דקות

עוגת גבינה במעט זמן עבודה אבל עם כמות עונג אינסופי. חמה או קרה- אתם בוחרים

0

שושני בצק עלים וגבינות

מאפה פריך שמניחים רותח במרכז השולחן ומזמינים את הסועדים לבחור לעצמם את שושנת הגבינה שהכי קורצת להם

0

עוגת זוקיני, גבינות וצנוברים

הכירו את עוגת הזוקיני, צנוברים וגבינות שלנו. מנה חדשה מרהיבה שיצרנו מהפשטידה הקלאסית

0

טארט גבינות ושומשום

טארט פריך וחמאתי, ממולא בשלל גבינות ותבלינים מקומיים, ומשובץ ביהלומי ריקוטה ושומשום

0

טרייפל אפרסקים מהיר וחגיגי

קינוח השכבות הבריטי הממכר, עם שכבות של עוגת לימון, קרם פטיסייר, א

0

מילפיי צרפתי

הקרמשניט האהובה, או בצרפתית “מילפיי” (אלף עלים), שכבות מתפצחות של בצק עלים וביניהן

0

פחזניות במינימום מאמץ

הצרפתים קוראים להן אקלר או פרופיטרול, אצלנו הן פשוט פחזניות, ממולאות קרם

0

עוגת קרפים בלי בעיה

קומות על קומות של קרפים דקיקים, עם שכבות קרם פטיסייר עשיר ביניהם,

0