צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר
בלונדיז גבינת שמנת
– מתכון של שי לי ליפא –
הגרסה הבהירה והלא-פחות מוצלחת של הבראוניז הידועים. כאן עם גבינת שמנת ניו יורק, שמוסיפה להם עסיסיות נהדרת.
חומרים לתבנית ריבועית בגודל 22 ס”מ:
לבצק:
140 גרם (1 כוס) קמח רגיל
1/2 כפית אבקת אפייה
1/4 כפית מלח
100 גרם חמאה רכה
100 גרם (1/2 כוס) סוכר חום בהיר
100 גרם (1/2 כוס) סוכר לבן
2 ביצים
1 כפית תמצית וניל אמיתית
לתערובת הגבינה:
1 גביע (200 גרם) גבינת שמנת ניו יורק טבעי 30% בטמפ’ החדר
30 גרם חמאה רכה
1 ביצה
50 גרם (14 כוס) סוכר לבן
35 גרם (1/4 כוס) קמח רגיל
1/2 כפית תמצית וניל אמיתית
הכנה:
- מחממים תנור ל-160 מעלות. מרפדים תחתית של תבנית בנייר אפייה ומשמנים.
- מכינים את הבצק: מערבבים קמח, אבקת אפייה ומלח בקערה.
- מערבלים חמאה ושני סוגי סוכר בקערת מיקסר עם וו גיטרה כ-3 דקות במהירות בינונית-גבוהה עד לקבלת תערובת חלקה ובהירה. מוסיפים ביצים ותמצית וניל ומערבלים כדקה עד לקבלת בלילה אחידה.
- מנמיכים את מהירות המיקסר למינימלית ומוסיפים את תערובת הקמח בהדרגה ותוך כדי ערבול.
- מכינים את תערובת הגבינה: מערבבים את כל החומרים בקערה בעזרת מטרפה ידנית לתערובת חלקה ללא גושים.
- מרכיבים את הבלונדיז ואופים: יוצקים מחצית מהבצק לתבנית ומשטחים (הכי נוח בעזרת ידיים לחות). יוצקים את תערובת הגבינה על הבצק ומניחים מעל כפות משאר הבצק באופן מרווח, לקבלת דוגמת שיש.
- אופים 40-35 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש עם פירורים לחים.
- שומרים בכלי אטום במקרר עד 4 ימים.
אולי תרצו להכין גם

0

0

0

0

0

עוגת גבינה עם קרם מסקרפונה קרמבל וקולי תותים
0
Leave a Comment