צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

בורקיטס עם ריקוטה, קשקבל ובולגרית

– מתכון של רות אוליבר  –

בבורקיטס קלאסי משלבים בין גבינות דומיננטיות (בולגרית וקשקבל) לגבינה רכה וניטרלית בטעמה, שנותנת את הגוף. אחרי שתכינו את המאפה הבלקני הקלאסי עם ריקוטה פרסקה לא תרצו להשתמש בשום גבינה אחרת.

חומרים לכ-25 בורקיטס:

לבצק:

500 גרם (1/2 3 כוסות + כף) קמח
5 גרם (1/2 שקית) אבקת אפייה
100 גרם חמאה רכה
100 מ"ל (1/2 כוס פחות 2 כפות) שמן
120 מ"ל (1/2 כוס) מים
1 כפית שטוחה מלח

למלית:

1 קופסה (300 גרם) ריקוטה פרסקה 9%
150 גרם בולגרית מסורתית 5%
100 גרם קאשקבלו 26%
מלח ופלפל
1 חלמון
4 כפות פירורי לחם (לא חובה)

להברשה:
ביצה טרופה
שומשום

הכנה:

  1. מכינים את הבצק: ממערבלים את כל החומרים במיקסר עם וו לישה עד לקבלת בצק אחיד, רך ולא דביק.
  2. מכינים את המלית: מערבבים בקערה את כל החומרים לתערובת אחידה (מוסיפים פירורי לחם אם התערובת דלילה מדי).
  3.  מרכיבים ואופים: מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבניות בנייר אפייה.
  4. מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעלה בעובי 4-3 מ"מ וקורצים עיגולים בקוטר 12 ס"מ בעזרת חותכן עוגיות. מניחים כפית גדושה מהמלית במרכז כל עיגול, סוגרים לצורת חצי ירח ומהדקים את השוליים בצביטות עם האצבעות או יוצרים דוגמה עם שיני מזלג. מסדרים בתבנית, מורחים ביצה ומפזרים שומשום.
  5. אופים כ-25 דקות להזהבה ומגישים חמים.
  6. שומרים עד 5 ימים בכלי אטום במקרר ומחממים בתנור חם לפני ההגשה.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

פפרדלה זוקיני עם בזיליקום ובולגרית נמסה

פסטה עם נשמה בלקנית: הזוקיני והפסטה פוגשים גבינה בולגרית מעודנת, שנמסה מהחום ויחד עם הבזיליקום והצ'ילי הופכת לרוטב נהדר.

18

גספאצ'ו אבטיח עם גבינה בולגרית

המתיקות של האבטיח והמליחות המעודנת של הגבינה הבולגרית. הצמד הזה מנצח את חום יולי-אוגוסט

8

לביבות חצילים קלויים, בולגרית וקאשקבלו

לביבות חצילים קלויים, בולגרית וקאשקבלו

0

לביבות כרישה וגבינות

לביבות כרישה וגבינות

0

קונכיות פסטה ממולאות בגבינות

פסטה ממולאת, רביולי למשל, היא אחת המנות הנחשקות על שולחן החג, אבל גם אחת המורכבות יותר להכנה. כאן עשינו לעצמנו חיים קצת יותר ק

0

לזניה תרד ופטריות

בניגוד ללזניה הקלאסית אין כאן רוטב בשאמל, אבל יש שפע של גבינות וגם ירקות עסיסיים. התוצאה קלילה יותר אבל לא פחות מפנקת.

0

קלצונה חצילים וגבינות

הבצק הוא בצק פיצה מסורתי, וגם למלית יש נשמה ים תיכונית. אבל במקום לרדד את הבצק ולפזר עליו תוספות, מכינים קלצונה – כיסון

0

טארטים אישיים עם גבינות וירקות

בכל אחד מהטארטים היפים האלה יש גבינה אחרת ותוספת שמחמיאה לה במיוחד. מה שמשותף לכולם הוא קלות ההכנה, בזכות שימוש בריבועי בצק על

0