צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

אפרסקים צלויים ממולאים בקממבר ושקדים

– מתכון של סבינה ולדמן –

כל כך קל שזה מרגיש כמעט רמאות, אבל הטעם, אוי הטעם – אפרסק שהתקרמל בתנור עטוף בגבינת קממבר מבעבעת. חופן שקדים מעל שובר את הרכות ומוסיף קראנץ’.

חומרים ל-4 מנות:
4 אפרסקים חצויים ומגולענים
1/2 כוס שמן זית
מלח ופלפל שחור
1 חבילה (125 גרם) גבינת קממבר בקר 25% חתוכה ל-8
2 כפות דבש
6 כפות שקדים פרוסים
8 עלי מרווה

הכנה:

  1. ‏מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  2. מניחים אפרסקים בתבנית כשהחלק החתוך כלפי מעלה. מתבלים בשמן זית, מלח ופלפל.
  3. צולים 15 דקות עד שהם מתרככים מעט. מוציאים את האפרסקים מהתנור ומשאירים אותו פועל.
  4. מניחים חתיכת גבינה במרכז כל חצי אפרסק, מזלפים מעל מעט דבש ומפזרים שקדים. מזלפים מעט שמן זית ומתבלים במלח. מניחים עלה מרווה.
  5. מחזירים לתנור ואופים 7 דקות עד שהגבינה נמסה והשקדים מזהיבים. מגישים מייד. אפשר לצד סלט חסה.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

חומוס פטה ופיסטוקים

אין כאן חומוס וגם לא טחינה, אבל החיבור בין שברי פיסטוקים, פטה ויוגורט יוצרים ממרח עסיסי ועמוק טעמים, שממש מתחשק לנגב עם קרעי פ

0

ריקוטה פרסקה אפויה עם סלסת עגבניות וגרעינים

נסו לאפות ריקוטה פרסקה בשלמותה ותגלו קסם – היא לא נמסה אלא שומרת על צורתה ונעטפת בקרום מגרה. בזמן שהיא משתזפת בתנור מכינים סלס

0

פלאפל חלומי ועדשים אפוי עם יוגורט-טחינה

סוד הטעם הוא במפגש בין העדשים לחלומי שמעניקה מליחות ומרקם גמיש. ההכנה ממש קלה, והכי חשוב: לא מטגנים! מגלגלים, מצפים ואופים. מג

0

בואיקוס סלק וגבינות עם צזיקי צנוניות

מרקם רך וגמיש, צבע שובה לב וטעם עדין עם רמז מתיקות. הבואיקוס האלה ישמחו את כל האורחים (גם את הקטנטנים!). מגישים לצד צזיקי צנונ

0

שיפודי חלומי אורגנו וירקות עם סלסה ורדה

אם משתמשים בשיפודי עץ טובלים אותם במים, לפני שמשפדים, כדי שלא ייחרכו על הגריל. אחרי הצלייה מגישים עם סלסה ורדה מעל.

0

סגנאקי

אם יש לכם חשק למנה קלילה ורעננה קבלו את נתחי החלומי שלנו מתובלים באורגנו וצרובים עד להזהבה, מוגשים עם סלסת עגבניות רעננה וארומ

0

תפוחי אדמה מעושנים

תפוחי אדמה עם טעם של מדורה, הם מהמאכלים הכי ישראלים שייש! כאן – בגרסה אמריקאית טעימה – תפוחי אדמה מוקרמים על האש עם גבינ

0

עראייס גבינות

המנה הכי טרנדית, בגרסה שלנו. בזמן שהפיתה הופכת זהובה ופריכה מבחוץ, הגבינה המתובלת שבפנים מתחממת ומקבלת ניחוח מעושן.

0