צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

אפרסקים צלויים ממולאים בקממבר ושקדים

– מתכון של סבינה ולדמן –

כל כך קל שזה מרגיש כמעט רמאות, אבל הטעם, אוי הטעם – אפרסק שהתקרמל בתנור עטוף בגבינת קממבר מבעבעת. חופן שקדים מעל שובר את הרכות ומוסיף קראנץ’.

חומרים ל-4 מנות:
4 אפרסקים חצויים ומגולענים
1/2 כוס שמן זית
מלח ופלפל שחור
1 חבילה (125 גרם) גבינת קממבר בקר 25% חתוכה ל-8
2 כפות דבש
6 כפות שקדים פרוסים
8 עלי מרווה

הכנה:

  1. ‏מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  2. מניחים אפרסקים בתבנית כשהחלק החתוך כלפי מעלה. מתבלים בשמן זית, מלח ופלפל.
  3. צולים 15 דקות עד שהם מתרככים מעט. מוציאים את האפרסקים מהתנור ומשאירים אותו פועל.
  4. מניחים חתיכת גבינה במרכז כל חצי אפרסק, מזלפים מעל מעט דבש ומפזרים שקדים. מזלפים מעט שמן זית ומתבלים במלח. מניחים עלה מרווה.
  5. מחזירים לתנור ואופים 7 דקות עד שהגבינה נמסה והשקדים מזהיבים. מגישים מייד. אפשר לצד סלט חסה.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

קרפאצ’ו פלפלים קלויים ומוצרלה פרסקה

מנה טעימה ויפה כמו ציור, עם שני פטנטים חכמים שגם מתחברים לטעם מושלם וגם מקצרים את זמן ההכנה

0

קרקר פטנט עם טופינג גבינות

5 דקות הכנה ועוד 5 דקות חימום לפני ההגשה ויש לחכם קרקרים ביתיים מופלאים ופריכים

0

מטבל גבינה לימוני

מטבל 5% שומן חמצמץ ומרענן, במרקם שמנתי ומפתיע. להתענג על כל ביס עם ערימת קרקרים או פיתות קלויות

0

״מסבחה״ שקדים ולאבנה

שקדים מושרים ביוגורט, שנטחנים לממרח מושלם ונעטפים בלאבנה חמצמצה ורעננה ושפע עלים ירוקים.

0

ריקוטה פרסקה אפויה עם תרד וכרישה

ריקוטה פרסקה אפויה מוגשת עם תרד מאודה וכרישה שהוקפצה בשמן זית.

0

קפטה תרד וגבינות

במטבח הטורקי מקדשים את התרד ומכינים ממנו מאכלים רבים ונפלאים. כאן משלבים אותו עם גבינות ומכינים קציצות ירק שכיף לטבול בקרם יוגורט לימוני.

0

אירוח הולנדי עם גאודה

גאודה היא גבינה הולנדית איכותית,  הפופולרית ביותר בעולם. טעמה משלב בין עדינות לפיקנטיות ומרקמה נעים ומוצק

0

רושטי זוקיני וגבינות

לביבה משפחתית שחותכים למשולשים כמו עוגה

0