צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר
אפרסקים מזוגגים עם קרם מסקרפונה
– מתכון של שי לי ליפא –
חודשי הקיץ הם הזמן להנות משפע פירות שנמצאים בשיא עונתם. כאן גייסנו למשימה אפרסקים ושידכנו להם קרם מסקרפונה דשן ואוורירי. חשוב שהאפרסקים יהיו בשלים אך מוצקים. לא מצאתם אפרסקים מתאימים? לכו על נקטרינות.
חומרים 6-4 מנות:
לאפרסקים המזוגגים:
10 אפרסקים קטנים חצויים ומגולענים (או 6 אפרסקים גדולים חתוכים לרבעים ומגולענים)
1/3 כוס (80 מ”ל) מיץ תפוזים
1/3 כוס (80 מ”ל) סירופ מייפל אמיתי
קליפה מגוררת גס מ-1/2 תפוז
2 כפות יין מרסלה או ליקר תפוזים
לקרם המסקרפונה:
1 מיכל (250 מ”ל) שמנת מתוקה
3 כפות אבקת סוכר
גרגרים מ-1/2 מקל וניל
1 קופסה (250 גרם) מסקרפונה 40% בטמפ’ החדר
הכנה:
- מכינים את הפירות: מחממים מחבת גדולה על להבה בינונית. מוסיפים מיץ תפוזים, סירופ מייפל, קליפת תפוז מגוררת ויין מרסלה או ליקר תפוזים ומביאים לרתיחה.
- מוסיפים אפרסקים, מביאים שוב לרתיחה ומבשלים כ-5 דקות ללא כיסוי תוך כדי בחישה מדי פעם עד שהנוזל מסמיך והאפרסקים מצופים בסירופ המבריק. אפשר להכין מראש ולשמור בכלי מכוסה בתוך הסירופ.
- מכינים את קרם המסקרפונה: מקציפים שמנת מתוקה עם אבקת סוכר וגרגרי וניל לקצפת רכה (היזהרו מהקצפת יתר). מוסיפים מסקרפונה ומקציפים עוד כדקה לקרם יציב.
- מגישים: במידת הצורך מחממים מעט את האפרסקים. מסדרים אותם בצלחת, מזלפים את הסירופ ומגישים עם הקרם.

קרם לאבנה ושוקולד לבן עם פצפוצי שומשום ופירות קיץ
8

גרניטה של יוגורט עיזים ודבש עם פירות קיץ
8

8

0

0

0
Leave a Comment