צילום: אנטולי מיכאלו | סגנון: קרן ברק

אספרגוס צרוב עם ביצה עלומה וטוויל גרנה פדנו

– מתכון של דן יושע, ברנז'ה –

מנת רושם: אספרגוס אצילי, טוויל פרמזן פריך וביצה עלומה שעוטפת את הכל

החומרים ל־ 4 מנות:

200 גרם גרנה פדנו 29%
2 צרורות אספרגוס ללא הבסיס הסיבי
50 גרם חמאה

לביצה העלומה:
½ ליטר מים
4 כפות חומץ
2 ביצים

להגשה:
8 עגבניות
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
גרידת לימון מלימון אחד

הכנה:

  1. מכינים טוויל פרמזן: מחממים תנור ל-100 מעלות.
  2. במעבד מזון טוחנים את הפרמזן עד לקבלת אבקה. דרך מסננת דקה מנפים את הפרמזן ומשטחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה. אופים עד שהגבינה נמסה ומתגבשת. מצננים.
  3. מכינים אספרגוס: בסיר עם שפע מים רותחים חולטים את גבעולי האספרגוס במשך  3 דקות, מסננים ומעבירים מיד לקערה עם מי קרח ומסננים.
  4. מכינים ביצה עלומה: מביאים לרתיחה מים וחומץ בסיר רחב. מנמיכים את האש לבעבוע בינוני, מערבלים במטרפה את המים ושוברים את הביצה בזהירות למרכז המערבולת. מבשלים במשך 3 דקות ומוציאים בעזרת כף מחוררת לקערה עם מי קרח. חוזרים על הפעולה עם הביצה השניה.
  5. מגישים: מחממים חמאה במחבת פסים וצורבים את האספרגוס החלוט לקבלת פסי חריכה יפים.
  6. סוחטים עגבניות על צלחת הגשה שטוחה ומניחים עליהן את האספרגוס הצרוב. מתבלים במלח ובפלפל, בוזקים מעט שמן זית ומפזרים מעל גרידת לימון. מניחים את הביצה העלומה, שוברים את טוויל הפרמזן לשברים לא אחידים, מניחים על המנה ומגישים.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

מרק ארטישוק ירושלמי, אגוזי ברזיל וטוויל פקורינו

מרק קרם עמוק טעמים ואלגנטי. רגע לפני ההגשה מניחים עליו טוויל גבינה פריך ופיקנטי ואגוזי ברזיל, שמעשירים עוד קצת את הטעם והמרקם.

10

סלט חיטה, סלק ומוצרלה בייבי

גרגירי החיטה נצבעים בסגול העמוק של הסלק ומנצנצים בסלט כמו אבני חן. את המוצרלה בייבי מוסיפים ברגע האחרון כדי לשמור על צבעה. סלט

0

חומוס פטה ופיסטוקים

אין כאן חומוס וגם לא טחינה, אבל החיבור בין שברי פיסטוקים, פטה ויוגורט יוצרים ממרח עסיסי ועמוק טעמים, שממש מתחשק לנגב עם קרעי פ

0

ריקוטה פרסקה אפויה עם סלסת עגבניות וגרעינים

נסו לאפות ריקוטה פרסקה בשלמותה ותגלו קסם – היא לא נמסה אלא שומרת על צורתה ונעטפת בקרום מגרה. בזמן שהיא משתזפת בתנור מכינים סלס

0

שטרודל תרד וגבינות

לאורחים שלכם מצפה הפתעה בדמות פרוסות מוצרלה רכות שמסתתרות בתוך הגלילים. בזכות פירורי לחם וגרנה פדנו מגוררת שמפזרים בין עלי הפי

0

טאבולה בוטנים על לאבנה

הבוטנים הקלויים מעניקים לסלט הים תיכוני הקלאסי קראנצ'יות נהדרת וטעמי אדמה, שמשתלבים נפלא עם הלאבנה החמצמצה והקרמית.

0

פלאפל חלומי ועדשים אפוי עם יוגורט-טחינה

סוד הטעם הוא במפגש בין העדשים לחלומי שמעניקה מליחות ומרקם גמיש. ההכנה ממש קלה, והכי חשוב: לא מטגנים! מגלגלים, מצפים ואופים. מג

0

בואיקוס סלק וגבינות עם צזיקי צנוניות

מרקם רך וגמיש, צבע שובה לב וטעם עדין עם רמז מתיקות. הבואיקוס האלה ישמחו את כל האורחים (גם את הקטנטנים!). מגישים לצד צזיקי צנונ

0