צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

אינוולטיני זוקיני

– מתכון של שי לי ליפא –

לרוב ממלאים את האינוולטיני (גלילות באיטלקית) בבשר טחון ולפעמים אפילו בשאריות של פסטה ברוטב. ברוח החג יצרנו כאן גרסה חלבית קלילה: פרוסות פריכות מעט של זוקיני חובקות מלית גבינות טעימה. אחרי שגומרים לגלגל אופים את הגלילות ברוטב עגבניות מהיר הכנה.

חומרים לכ-14 גלילות:

‏3 זוקיני גדולים (ירוקים וצהובים) פרוסים לאורכם בעובי 3 מ"מ
‏1/4 כוס שמן זית

למלית:
‏1 קופסה (250 גרם) ריקוטה מלוחה 5%
‏100 גרם פקורינו 34% מגוררת דק (מהמעדנייה בסופר)
‏3 כפות פירורי לחם
‏3 כפות עירית קצוצה דק
‏2-1 שיני שום קצוצות דק
‏1/2 פלפל צ'ילי אדום קצוץ דק
קליפה מגוררת דק מלימון אחד
מלח
פלפל שחור גרוס

לרוטב:
‏1 קופסה קטנה (400 גרם) עגבניות מרוסקות
‏2/3 כוס מים מינרליים או מסוננים
‏1 כף שמן זית
‏1 שן שום קצוצה דק
‏1 כפית שטוחה סוכר
‏1/2 כפית אורגנו מיובש
מלח
פלפל שחור גרוס

הכנה:

  1. מכינים את הזוקיני: מברישים פרוסות זוקיני בשמן זית. מלהיטים מחבת פסים ומטגנים את הזוקיני 3-2 דקות מכל צד עד לקבלת פסי חריכה שחומים. מצננים היטב.
  2. מכינים את המלית וממלאים: מערבבים בקערה את חומרי המלית.
    מניחים כף מהתערובת בקצה של כל פרוסת זוקיני ומגלגלים לגליל שמנמן.
  3. מכינים את הרוטב ואופים: מחממים תנור ל-180 מעלות.
  4. מערבבים את חומרי הרוטב ויוצקים לתבנית בקוטר 26 ס"מ. גובה הרוטב צריך להיות כ-2 ס"מ. מניחים את הגלילות בתוך הרוטב.
  5. אופים כ-20 דקות עד שהרוטב מבעבע והמלית בצידי הגלילות מתחילה להזהיב.
  6. אם לא מגישים מייד, מכסים ושומרים עד יומיים במקרר. לפני ההגשה מחממים כ-10 דקות בתנור שחומם ל-170 מעלות.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

לביבת זוקיני גבינות ענקית עם יוגורט שום-שמיר

לביבת זוקיני גבינות ענקית עם יוגורט שום-שמיר

24

לביבות זוקיני עם בולגרית וקשקבל

הלביבות האלה יפות לא רק לחנוכה; הן יככבו בכל בופה צמחוני, ארוחת ערב או אפילו בכריך מושקע לארוחת הצהריים. הן מוצלחות לא פחות גם

18

פיצה זוקיני עם שני סוגי מוצרלה

פיצה עסיסית ממשפחת pizza bianca, כלומר ללא רוטב עגבניות. שימו לב לשיטת האפייה המותאמת לתנור הביתי

18

שיפודי חלומי אורגנו וירקות עם סלסה ורדה

אם משתמשים בשיפודי עץ טובלים אותם במים, לפני שמשפדים, כדי שלא ייחרכו על הגריל. אחרי הצלייה מגישים עם סלסה ורדה מעל.

8

שיפודי חלומי וירקות

חלומי היא גבינה קפריסאית שהפכה לסיפור הצלחה גם ביוון. אני מתה על המרקם המסטיקי שלה ועל טעמה המלוח והעדין

8

קיש אנטיפסטי וגבינות

הכנסנו את האנטיפסטי האיטלקיים אל קלתית בצק חמאה ופינקנו אותם בתערובת גבינות

8

חומוס פטה ופיסטוקים

אין כאן חומוס וגם לא טחינה, אבל החיבור בין שברי פיסטוקים, פטה ויוגורט יוצרים ממרח עסיסי ועמוק טעמים, שממש מתחשק לנגב עם קרעי פ

0

ריקוטה פרסקה אפויה עם סלסת עגבניות וגרעינים

נסו לאפות ריקוטה פרסקה בשלמותה ותגלו קסם – היא לא נמסה אלא שומרת על צורתה ונעטפת בקרום מגרה. בזמן שהיא משתזפת בתנור מכינים סלס

0