צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

אינוולטיני זוקיני

– מתכון של שי לי ליפא –

לרוב ממלאים את האינוולטיני (גלילות באיטלקית) בבשר טחון ולפעמים אפילו בשאריות של פסטה ברוטב. ברוח החג יצרנו כאן גרסה חלבית קלילה: פרוסות פריכות מעט של זוקיני חובקות מלית גבינות טעימה. אחרי שגומרים לגלגל אופים את הגלילות ברוטב עגבניות מהיר הכנה.

חומרים לכ-14 גלילות:

‏3 זוקיני גדולים (ירוקים וצהובים) פרוסים לאורכם בעובי 3 מ”מ
‏1/4 כוס שמן זית

למלית:
‏1 קופסה (250 גרם) ריקוטה קלאסית 5%
‏100 גרם פקורינו 34% מגוררת דק (מהמעדנייה בסופר)
‏3 כפות פירורי לחם
‏3 כפות עירית קצוצה דק
‏2-1 שיני שום קצוצות דק
‏1/2 פלפל צ’ילי אדום קצוץ דק
קליפה מגוררת דק מלימון אחד
מלח
פלפל שחור גרוס

לרוטב:
‏1 קופסה קטנה (400 גרם) עגבניות מרוסקות
‏2/3 כוס מים מינרליים או מסוננים
‏1 כף שמן זית
‏1 שן שום קצוצה דק
‏1 כפית שטוחה סוכר
‏1/2 כפית אורגנו מיובש
מלח
פלפל שחור גרוס

הכנה:

  1. מכינים את הזוקיני: מברישים פרוסות זוקיני בשמן זית. מלהיטים מחבת פסים ומטגנים את הזוקיני 3-2 דקות מכל צד עד לקבלת פסי חריכה שחומים. מצננים היטב.
  2. מכינים את המלית וממלאים: מערבבים בקערה את חומרי המלית.
    מניחים כף מהתערובת בקצה של כל פרוסת זוקיני ומגלגלים לגליל שמנמן.
  3. מכינים את הרוטב ואופים: מחממים תנור ל-180 מעלות.
  4. מערבבים את חומרי הרוטב ויוצקים לתבנית בקוטר 26 ס”מ. גובה הרוטב צריך להיות כ-2 ס”מ. מניחים את הגלילות בתוך הרוטב.
  5. אופים כ-20 דקות עד שהרוטב מבעבע והמלית בצידי הגלילות מתחילה להזהיב.
  6. אם לא מגישים מייד, מכסים ושומרים עד יומיים במקרר. לפני ההגשה מחממים כ-10 דקות בתנור שחומם ל-170 מעלות.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

עיג’ות חלומי

לביבות הירק עם טוויסט בשרני של גבינת חלומי, בשילוב מטבל יוגורט עוקצני ומרענן

0

קרפאצ’ו פלפלים קלויים ומוצרלה פרסקה

מנה טעימה ויפה כמו ציור, עם שני פטנטים חכמים שגם מתחברים לטעם מושלם וגם מקצרים את זמן ההכנה

0

קרקר פטנט עם טופינג גבינות

5 דקות הכנה ועוד 5 דקות חימום לפני ההגשה ויש לחכם קרקרים ביתיים מופלאים ופריכים

0

מטבל גבינה לימוני

מטבל 5% שומן חמצמץ ומרענן, במרקם שמנתי ומפתיע. להתענג על כל ביס עם ערימת קרקרים או פיתות קלויות

0

״מסבחה״ שקדים ולאבנה

שקדים מושרים ביוגורט, שנטחנים לממרח מושלם ונעטפים בלאבנה חמצמצה ורעננה ושפע עלים ירוקים.

0

ריקוטה פרסקה אפויה עם תרד וכרישה

ריקוטה פרסקה אפויה מוגשת עם תרד מאודה וכרישה שהוקפצה בשמן זית.

0

קפטה תרד וגבינות

במטבח הטורקי מקדשים את התרד ומכינים ממנו מאכלים רבים ונפלאים. כאן משלבים אותו עם גבינות ומכינים קציצות ירק שכיף לטבול בקרם יוגורט לימוני.

0

אירוח הולנדי עם גאודה

גאודה היא גבינה הולנדית איכותית,  הפופולרית ביותר בעולם. טעמה משלב בין עדינות לפיקנטיות ומרקמה נעים ומוצק

0