צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר
אינוולטיני זוקיני
– מתכון של שי לי ליפא –
לרוב ממלאים את האינוולטיני (גלילות באיטלקית) בבשר טחון ולפעמים אפילו בשאריות של פסטה ברוטב. ברוח החג יצרנו כאן גרסה חלבית קלילה: פרוסות פריכות מעט של זוקיני חובקות מלית גבינות טעימה. אחרי שגומרים לגלגל אופים את הגלילות ברוטב עגבניות מהיר הכנה.
חומרים לכ-14 גלילות:
3 זוקיני גדולים (ירוקים וצהובים) פרוסים לאורכם בעובי 3 מ”מ
1/4 כוס שמן זית
למלית:
1 קופסה (250 גרם) ריקוטה קלאסית 5%
100 גרם פקורינו 34% מגוררת דק (מהמעדנייה בסופר)
3 כפות פירורי לחם
3 כפות עירית קצוצה דק
2-1 שיני שום קצוצות דק
1/2 פלפל צ’ילי אדום קצוץ דק
קליפה מגוררת דק מלימון אחד
מלח
פלפל שחור גרוס
לרוטב:
1 קופסה קטנה (400 גרם) עגבניות מרוסקות
2/3 כוס מים מינרליים או מסוננים
1 כף שמן זית
1 שן שום קצוצה דק
1 כפית שטוחה סוכר
1/2 כפית אורגנו מיובש
מלח
פלפל שחור גרוס
הכנה:
- מכינים את הזוקיני: מברישים פרוסות זוקיני בשמן זית. מלהיטים מחבת פסים ומטגנים את הזוקיני 3-2 דקות מכל צד עד לקבלת פסי חריכה שחומים. מצננים היטב.
- מכינים את המלית וממלאים: מערבבים בקערה את חומרי המלית.
מניחים כף מהתערובת בקצה של כל פרוסת זוקיני ומגלגלים לגליל שמנמן. - מכינים את הרוטב ואופים: מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מערבבים את חומרי הרוטב ויוצקים לתבנית בקוטר 26 ס”מ. גובה הרוטב צריך להיות כ-2 ס”מ. מניחים את הגלילות בתוך הרוטב.
- אופים כ-20 דקות עד שהרוטב מבעבע והמלית בצידי הגלילות מתחילה להזהיב.
- אם לא מגישים מייד, מכסים ושומרים עד יומיים במקרר. לפני ההגשה מחממים כ-10 דקות בתנור שחומם ל-170 מעלות.
Leave a Comment