צילום: דן לב | סגנון: דלית רוסו
אימאם באילדי ברוטב יוגורט-טחינה
– מתכון של אביבית פריאל-אביחי –
לא רבים יודעים שבהכנת הטחינה אפשר להמיר את המים ביוגורט ולקבל רוטב סמיך וטעים במיוחד. כאן הרוטב מצטרף למנה טורקית קלאסית של חציל ממולא בירקות.
חומרים ל-6 מנות:
3 חצילים קטנים וקלים חצויים לאורכם בקליפתם
מלח גס
3 כפות שמן זית
3 עגבניות בשלות חתוכות לקוביות קטנות
2 שיני שום כתושות
1/4 פלפל חריף קצוץ
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
מלח
פלפל
לטחינה יוגורט:
1 כוס (120 מ”ל) יוגורט כבשים 5% / יוגורט עיזים 2.8%
3-2 כפות טחינה גולמית איכותית
מיץ מ-1/2 לימון
מלח
הכנה:
- מכינים את החצילים: חורצים בבשר החצילים חריצים עמוקים בצורת שתי וערב בלי לפצוע את הקליפה. זורים בנדיבות מלח גס ומניחים לשעה לפחות עד שהחצילים מגירים נוזלים. מנקים את החצילים מהמלח.
- מחממים תנור ל-200 מעלות.
- צולים את החצילים כ-20 דקות עד שהם כמעט רכים. משאירים את התנור דולק.
- מחממים שמן זית במחבת. מוסיפים עגבניות, פלפל חריף ושום ומקפיצים 5 דקות. מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים פטרוזיליה ומסירים מהכיריים.
- מסדרים את תערובת העגבניות עם הנוזלים על החצילים ואופים 15 דקות עד שהעגבניות משחימות מעט.
- מכינים טחינה יוגורט ומגישים: מערבבים בקערה את כל החומרים לקבלת ממרח קרמי. יוצקים בצורה חופשית על החצילים ומגישים.

0

0

סלט עגבניות וענני ריקוטה פרסקה
0

גראטן פרחי ברוקולי עם גבינות, זיתים וזעתר
0

0

סלט ים תיכוני של בורגול, עגבניות וגבינה צפתית
0
Leave a Comment