צילום: דן לב | סגנון: דלית רוסו

אימאם באילדי ברוטב יוגורט-טחינה

– מתכון של אביבית פריאל-אביחי –

לא רבים יודעים שבהכנת הטחינה אפשר להמיר את המים ביוגורט ולקבל רוטב סמיך וטעים במיוחד. כאן הרוטב מצטרף למנה טורקית קלאסית של חציל ממולא בירקות.

חומרים ל-6 מנות:

3 חצילים קטנים וקלים חצויים לאורכם בקליפתם
מלח גס
3 כפות שמן זית
3 עגבניות בשלות חתוכות לקוביות קטנות
2 שיני שום כתושות
1/4 פלפל חריף קצוץ
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
מלח
פלפל

לטחינה יוגורט:
1 כוס (120 מ”ל) יוגורט כבשים 5% / יוגורט עיזים 2.8%
3-2 כפות טחינה גולמית איכותית
מיץ מ-1/2 לימון
מלח

הכנה:

  1. מכינים את החצילים: חורצים בבשר החצילים חריצים עמוקים בצורת שתי וערב בלי לפצוע את הקליפה. זורים בנדיבות מלח גס ומניחים לשעה לפחות עד שהחצילים מגירים נוזלים. מנקים את החצילים מהמלח.
  2. מחממים תנור ל-200 מעלות.
  3. צולים את החצילים כ-20 דקות עד שהם כמעט רכים. משאירים את התנור דולק.
  4. מחממים שמן זית במחבת. מוסיפים עגבניות, פלפל חריף ושום ומקפיצים 5 דקות. מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים פטרוזיליה ומסירים מהכיריים.
  5. מסדרים את תערובת העגבניות עם הנוזלים על החצילים ואופים 15 דקות עד שהעגבניות משחימות מעט.
  6. מכינים טחינה יוגורט ומגישים: מערבבים בקערה את כל החומרים לקבלת ממרח קרמי. יוצקים בצורה חופשית על החצילים ומגישים.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

עוגת ריקוטה אפויה חגיגית

אם עדיין לא ניסיתם עוגת גבינה על בסיס ריקוטה, אתם צפויים להתאהב במרקם הקטיפתי והטעם המענג

0

סלט ענבים, תרד וגבינה כחולה

החיבור הקסום ירגש אתכם עם טעמיו החדשניים, יחד עם עלים רעננים ואגוזים פריכים שהופכים את הסלט למושלם.

0

סלט עגבניות וענני ריקוטה פרסקה

את הפטנט הגאוני הזה אתם חייבים לנסות: ריקוטה פרסקה אפויה בתנור עם עגבניות שרי עסיסיות, זיתי קלמטה, אורוגולה, צנוברים ושמן זית

0

סלט חיטה, סלק ומוצרלה בייבי

גרגירי החיטה מנצנצים בסלט כאבני חן ביחד עם המוצרלה בייבי נולד סלט מרשים, מפתיע ובריא

0

חומוס פטה ופיסטוקים

אין כאן חומוס וגם לא טחינה, אבל החיבור בין שברי פיסטוקים, פטה ויוגורט יוצרים ממרח עסיסי ועמוק טעמים, שממש מתחשק לנגב עם קרעי פיתה חמה או קרקר בטטה פרי

0

טאבולה בוטנים על לאבנה

הבוטנים הקלויים מעניקים לסלט הים תיכוני הזה קראנצ’יות נהדרת וטעמי אדמה, שמשתלבים נפלא עם הלאבנה .

0

עוגת גבינה מנומרת

החיבור בין הלאבנה לשוקולד הלבן מפיק קרם עשיר ועם זאת קליל, שהולך יופי עם פירות קיץ.

0

עוגת ריקוטה

אלגנטית, גבוהה ולחה, עם ניחוח משגע של גבינה וקינמון. עוגה כזאת תרצו להכין כל שבת. לכבוד החג אתם מוזמנים להלביש אותה בשמלה לבנה

0