צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

אבטיח בגרמולטה, מוצרלה פרסקה וסלסה זיתים

– מתכון של סבינה ולדמן –

אבטיח ובולגרית זה מתבקש, אבל יש עוד גבינות שישמחו לבלות עם האדום הגדול. כאן שידכנו לו מוצרלה וכדי שלא ישתעממו, צירפנו סלסת זיתים שנותנת מליחות וגרמולטה שאחראית לרעננות ההדרית.

חומרים ל-4 מנות:
1/4 אבטיח בינוני פרוס למשולשים בעובי 3 ס”מ
2 שקיות (2 כדורים) מוצרלה פרסקה 18% קרועה לפיסות

לגרמולטה:
1 כף פטרוזיליה קצוצה דק
1 כף נענע קצוצה דק
1 כפית קליפת לימון מגוררת
1 שן שום כתושה
6 כפות שמן זית
קורט פלפל שאטה
מלח ופלפל שחור

לסלסה זיתים:
10 זיתי קלמטה מגולענים וקצוצים גס
2 פרוסות לימון בעובי 1/2 ס”מ קצוצות עם הקליפה
2 כפות בצל סגול קצוץ דק
3 כפות חומץ בלסמי
6 כפות שמן זית
1 כפית דבש

הכנה:

  1. מכינים את הגרמולטה: מערבבים את החומרים בקערה קטנה.
  2. חותכים פיסות גסות מהאבטיח ומערבבים עם תערובת הגרמולטה.
  3. מכינים סלסה זיתים: מערבבים את החומרים בקערה נוספת.
  4. מגישים: מניחים את האבטיח המתובל על צלחת הגשה ומעליו קרעי מוצרלה. מניחים מעל תלוליות מסלסת הזיתים ומגישים מייד.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

גספאצ’ו אבטיח עם גבינה בולגרית

המתיקות של האבטיח והמליחות המעודנת של הגבינה הבולגרית. הצמד הזה מנצח את חום יולי-אוגוסט

24

קרפאצ’ו פלפלים קלויים ומוצרלה פרסקה

מנה טעימה ויפה כמו ציור, עם שני פטנטים חכמים שגם מתחברים לטעם מושלם וגם מקצרים את זמן ההכנה

0

סלט ענבים, תרד וגבינה כחולה

החיבור הקסום ירגש אתכם עם טעמיו החדשניים, יחד עם עלים רעננים ואגוזים פריכים שהופכים את הסלט למושלם.

0

סלט עגבניות וענני ריקוטה פרסקה

את הפטנט הגאוני הזה אתם חייבים לנסות: ריקוטה פרסקה אפויה בתנור עם עגבניות שרי עסיסיות, זיתי קלמטה, אורוגולה, צנוברים ושמן זית

0

קרקר פטנט עם טופינג גבינות

5 דקות הכנה ועוד 5 דקות חימום לפני ההגשה ויש לחכם קרקרים ביתיים מופלאים ופריכים

0

מטבל גבינה לימוני

מטבל 5% שומן חמצמץ ומרענן, במרקם שמנתי ומפתיע. להתענג על כל ביס עם ערימת קרקרים או פיתות קלויות

0

״מסבחה״ שקדים ולאבנה

שקדים מושרים ביוגורט, שנטחנים לממרח מושלם ונעטפים בלאבנה חמצמצה ורעננה ושפע עלים ירוקים.

0

ריקוטה פרסקה אפויה עם תרד וכרישה

ריקוטה פרסקה אפויה מוגשת עם תרד מאודה וכרישה שהוקפצה בשמן זית.

0