צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

אבטיח בגרמולטה, מוצרלה פרסקה וסלסה זיתים

– מתכון של סבינה ולדמן –

אבטיח ובולגרית זה מתבקש, אבל יש עוד גבינות שישמחו לבלות עם האדום הגדול. כאן שידכנו לו מוצרלה וכדי שלא ישתעממו, צירפנו סלסת זיתים שנותנת מליחות וגרמולטה שאחראית לרעננות ההדרית.

חומרים ל-4 מנות:
1/4 אבטיח בינוני פרוס למשולשים בעובי 3 ס”מ
2 שקיות (2 כדורים) מוצרלה פרסקה 18% קרועה לפיסות

לגרמולטה:
1 כף פטרוזיליה קצוצה דק
1 כף נענע קצוצה דק
1 כפית קליפת לימון מגוררת
1 שן שום כתושה
6 כפות שמן זית
קורט פלפל שאטה
מלח ופלפל שחור

לסלסה זיתים:
10 זיתי קלמטה מגולענים וקצוצים גס
2 פרוסות לימון בעובי 1/2 ס”מ קצוצות עם הקליפה
2 כפות בצל סגול קצוץ דק
3 כפות חומץ בלסמי
6 כפות שמן זית
1 כפית דבש

הכנה:

  1. מכינים את הגרמולטה: מערבבים את החומרים בקערה קטנה.
  2. חותכים פיסות גסות מהאבטיח ומערבבים עם תערובת הגרמולטה.
  3. מכינים סלסה זיתים: מערבבים את החומרים בקערה נוספת.
  4. מגישים: מניחים את האבטיח המתובל על צלחת הגשה ומעליו קרעי מוצרלה. מניחים מעל תלוליות מסלסת הזיתים ומגישים מייד.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

שיפודי חלומי אורגנו וירקות עם סלסה ורדה

אם משתמשים בשיפודי עץ טובלים אותם במים, לפני שמשפדים, כדי שלא ייחרכו על הגריל. אחרי הצלייה מגישים עם סלסה ורדה מעל.

0

סגנאקי

אם יש לכם חשק למנה קלילה ורעננה קבלו את נתחי החלומי שלנו מתובלים באורגנו וצרובים עד להזהבה, מוגשים עם סלסת עגבניות רעננה וארומ

0

תפוחי אדמה מעושנים

תפוחי אדמה עם טעם של מדורה, הם מהמאכלים הכי ישראלים שייש! כאן – בגרסה אמריקאית טעימה – תפוחי אדמה מוקרמים על האש עם גבינ

0

עראיס גבינות

המנה הכי טרנדית, בגרסה שלנו. בזמן שהפיתה הופכת זהובה ופריכה מבחוץ, הגבינה המתובלת שבפנים מתחממת ומקבלת ניחוח מעושן.

0

תירס צלוי מוקרם

קונים קלחים עם קליפה, מבשלים 5 דקות, מסירים את החלק השעיר, מפשילים את הקליפה וקושרים ליצירת ידית אחיזה. צולים על הגריל או במחב

0

לביבות ירוקות עם טחינה-יוגורט מתובלת

לביבות ירוקות עם טחינה-יוגורט מתובלת

0

לביבות חצילים קלויים, בולגרית וקאשקבלו

לביבות חצילים קלויים, בולגרית וקאשקבלו

0

לביבות כרישה וגבינות

לביבות כרישה וגבינות

0