צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

אבטיח בגרמולטה, מוצרלה פרסקה וסלסה זיתים

– מתכון של סבינה ולדמן –

אבטיח ובולגרית זה מתבקש, אבל יש עוד גבינות שישמחו לבלות עם האדום הגדול. כאן שידכנו לו מוצרלה וכדי שלא ישתעממו, צירפנו סלסת זיתים שנותנת מליחות וגרמולטה שאחראית לרעננות ההדרית.

חומרים ל-4 מנות:
1/4 אבטיח בינוני פרוס למשולשים בעובי 3 ס”מ
2 שקיות (2 כדורים) מוצרלה פרסקה 18% קרועה לפיסות

לגרמולטה:
1 כף פטרוזיליה קצוצה דק
1 כף נענע קצוצה דק
1 כפית קליפת לימון מגוררת
1 שן שום כתושה
6 כפות שמן זית
קורט פלפל שאטה
מלח ופלפל שחור

לסלסה זיתים:
10 זיתי קלמטה מגולענים וקצוצים גס
2 פרוסות לימון בעובי 1/2 ס”מ קצוצות עם הקליפה
2 כפות בצל סגול קצוץ דק
3 כפות חומץ בלסמי
6 כפות שמן זית
1 כפית דבש

הכנה:

  1. מכינים את הגרמולטה: מערבבים את החומרים בקערה קטנה.
  2. חותכים פיסות גסות מהאבטיח ומערבבים עם תערובת הגרמולטה.
  3. מכינים סלסה זיתים: מערבבים את החומרים בקערה נוספת.
  4. מגישים: מניחים את האבטיח המתובל על צלחת הגשה ומעליו קרעי מוצרלה. מניחים מעל תלוליות מסלסת הזיתים ומגישים מייד.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

סלט חיטה, סלק ומוצרלה בייבי

גרגירי החיטה נצבעים בסגול העמוק של הסלק ומנצנצים בסלט כמו אבני חן. את המוצרלה בייבי מוסיפים ברגע האחרון כדי לשמור על צבעה. סלט

0

חומוס פטה ופיסטוקים

אין כאן חומוס וגם לא טחינה, אבל החיבור בין שברי פיסטוקים, פטה ויוגורט יוצרים ממרח עסיסי ועמוק טעמים, שממש מתחשק לנגב עם קרעי פ

0

ריקוטה פרסקה אפויה עם סלסת עגבניות וגרעינים

נסו לאפות ריקוטה פרסקה בשלמותה ותגלו קסם – היא לא נמסה אלא שומרת על צורתה ונעטפת בקרום מגרה. בזמן שהיא משתזפת בתנור מכינים סלס

0

שטרודל תרד וגבינות

לאורחים שלכם מצפה הפתעה בדמות פרוסות מוצרלה רכות שמסתתרות בתוך הגלילים. בזכות פירורי לחם וגרנה פדנו מגוררת שמפזרים בין עלי הפי

0

טאבולה בוטנים על לאבנה

הבוטנים הקלויים מעניקים לסלט הים תיכוני הקלאסי קראנצ'יות נהדרת וטעמי אדמה, שמשתלבים נפלא עם הלאבנה החמצמצה והקרמית.

0

פלאפל חלומי ועדשים אפוי עם יוגורט-טחינה

סוד הטעם הוא במפגש בין העדשים לחלומי שמעניקה מליחות ומרקם גמיש. ההכנה ממש קלה, והכי חשוב: לא מטגנים! מגלגלים, מצפים ואופים. מג

0

בואיקוס סלק וגבינות עם צזיקי צנוניות

מרקם רך וגמיש, צבע שובה לב וטעם עדין עם רמז מתיקות. הבואיקוס האלה ישמחו את כל האורחים (גם את הקטנטנים!). מגישים לצד צזיקי צנונ

0

שיפודי חלומי אורגנו וירקות עם סלסה ורדה

אם משתמשים בשיפודי עץ טובלים אותם במים, לפני שמשפדים, כדי שלא ייחרכו על הגריל. אחרי הצלייה מגישים עם סלסה ורדה מעל.

0