פטה כבשים 20%
גבינה מלוחה המיוצרת בשיטה מסורתית כנהוג ביוון. חלב הכבשים העשיר והארומטי מורגש בכל ביס, אך טעמו עדין יותר מזה של חלב עיזים. מרקמה יציב ויש לה יכולת המסה מצוינת.

שימושים

נשנוש

סלט

פסטה

אפיה מלוחה

פיצה
ערכים תזונתיים (ל-100 גרם): אנרגיה (קלוריות) 236, חלבונים (גרם) 14, פחמימות (גרם) 0, סך השומנים (גרם) 20, חומצות שומן רוויות (גרם) 13.3, חומצות שומן טראנס (גרם) פחות מ-0.5, כולסטרול (מ”ג) 60, נתרן (מ”ג) 930, סידן (מ”ג) 290
כשרות: בד”ץ מהדרין
חלב: כבשים
*ניתן להשיג גם במעדנייה
אולי תרצו להכין

במטבח הטורקי מקדשים את התרד ומכינים ממנו מאכלים רבים ונפלאים.
כאן משלבים אותו עם גבינות ומכינים קציצות ירק שכיף לטבול בקרם יוגורט לימוני.
1

לתערובת הבסיסית של הכרובית וארבע הגבינות אפשר להוסיף כל מיני תוספות שאוהבים,
כמו זיתים, בצל, פטריות או עגבניות שרי או פשוט להניח אותם על הלביבות למרא
1

הבצק הוא בצק פיצה מסורתי, וגם למלית יש נשמה ים תיכונית. אבל במקום לרדד את הבצק ולפזר עליו תוספות, מכינים קלצונה - כיסון איטלקי עסיסי.
1

במקום לטרוח להכין סנדוויצ'ים מראש או לדאוג לממרחים וירקות אופים הכל יחד ומקבלים לחמניות ממולאות רכות וטעימות שאפשר גם לקחת כארוחת בוקר לעבודה.
1

המפגש בין גבינות ופסטה, במיוחד כשהוא מתרחש בתוך תנור, תמיד מפיק משהו טעים. כאן הלכנו על פורמט של חטיפים אישיים — פשוטים להכנה, מרשימים להגשה ומתאימים
1

לסלט יווני אמיתי יש חוקים. הירקות טריים, עסיסיים, קראנציים (ובלי חסה!), חתוכים גס ומונחים בשכבות; הזיתים יווניים אמיתיים
1

בצהרי שישי מכינים בבתים של יהודי בולגריה מאפה זריז של אטריות וגבינות, שקיבל את שמו בזכות השימוש בשאריות הגבינה
1
Leave a Comment