גרנה פדנו מגוררת 29%
גבינה קשה איטלקית מסורתית ואותנטית, המקבילה בתכונותיה לגבינת פרמז'ן. גרנה פדנו של גד מיוצרת תחת מותג משותף עם מחלבת לאטריה סוציאלה מנטובה בחבל לומברדיה, מולדת הגבינה. בדומה לפרמז'ן, היא בעלת הגנה טרוארית ומאושרת לשיווק על ידי איגוד יצרני גרנה פדנו. הגרסה המגוררת נוחה במיוחד לפיזור על פסטה ומאפים.
שימושים
פסטה
אפיה מלוחה
פיצה
ערכים תזונתיים (ל-100 גרם): אנרגיה (קלוריות) 393, חלבונים (גרם) 33, פחמימות (גרם) 0, מתוכן סוכרים (גרם) 0, סיבים תזונתיים (גרם) 0, סך השומנים (גרם) 29, חומצות שומן רוויות (גרם) 18, חומצות שומן טראנס (גרם) 0.67, כולסטרול (מ”ג) 98.3, נתרן (מ”ג) 600, סידן (מ”ג) 1165
כשרות: בד”ץ בית יוסף
חלב: בקר
מתכונים עם גרנה פדנו מגורדת
פסטה רוזה עגבניות שרופות ומסקרפונה
עגבניות ושום צלויים, בשילוב מגע קטיפתי של מסקרפונה ועלי לזניה קרועים שנעטפים בכל הטוב הזה
1
מאפה מרשים בטעם משגע - מושכים בידיים את צינורות הפסטה, מותחים את חוטי הגבינה החמים ומתענגים.
1
קונים קלחים עם קליפה, מבשלים 5 דקות, מסירים את החלק השעיר, מפשילים את הקליפה וקושרים ליצירת ידית אחיזה. צולים על הגריל או במחבת פסים עד להשחמה. מורחים
1
בתרגום חופשי: פסטה עצבנית. מנה פשוטה וחריפה היישר מהסמטאות התוססות של נאפולי. מכיוון שמדובר במנה המגיעה מדרום איטליה משתמשים בפסטה יבשה. שמן הזית, השו
1
Leave a Comment