פטה עיזים 20%

גבינה מלוחה המיוצרת בשיטה מסורתית כנהוג ביוון. פטה עיזים קשה יותר משאר בנות משפחת הגבינות המלוחות ולכן מצוינת לגירור. שימוש בחלב העיזים מעניק לה ארומה נהדרת וטעם מלא וייחודי. בזכות השימוש בחלב עיזים, הגבינה קלה במיוחד לעיכול ומתאימה גם לאלה הסובלים לרגישות לחלב בקר.

שימושים
נשנוש
סלט
פסטה
אפיה מלוחה
פיצה

ערכים תזונתיים (ל-100 גרם): אנרגיה (קלוריות) 242, חלבונים (גרם) 14, פחמימות (גרם) 1.5, שומן (גרם) 20, מתוכו שומן רווי (גרם) 13.3, חומצות שומן טראנס (גרם) 0.5, כולסטרול (מ”ג) 60, נתרן (מ”ג) 770, סידן (מ”ג) 280.

רכיבים: חלב עיזים מפוסטר, מלח, חומר משמר (פוסיום סורבט)

מידע על אלרגנים: מכיל חלב עיזים

כשרות: בד”ץ בית יוסף

חלב: עיזים

*ניתן להשיג גם במעדנייה

מתכונים עם פטה עיזים
מתכונים עם הגבינה
Filter by
Post Page
Sort by

קפטה תרד וגבינות

במטבח הטורקי מקדשים את התרד ומכינים ממנו מאכלים רבים ונפלאים. כאן משלבים אותו עם גבינות ומכינים קציצות ירק שכיף לטבול בקרם יוגורט לימוני.

1

לוקומדס

סופגניות קטנות, טבולות בדבש ופיסטוק, מוגשות לשולחן עם מרכיב מלוח ומפתיע, כמו שהיוונים אוהבים:  פטה בדבש - כמו בטברנות של אתונה.

1

חומוס פטה ופיסטוקים

אין כאן חומוס וגם לא טחינה, אבל החיבור בין שברי פיסטוקים, פטה ויוגורט יוצרים ממרח עסיסי ועמוק טעמים, שממש מתחשק לנגב עם קרעי פיתה חמה או קרקר בטטה פרי

1

עוגת בורגול

חלופה מקורית ומרשימה לפשטידת החג המסורתית. החיבור בין הגבינות, הבטטות והבורגול יוצר משחק טעמים ומרקמים מענג, ואילו העגבניות הצלויות מוסיפות צבע משגע,

1

עגבניות ממולאות בקוסקוס, גבינות ועשבים

תערובת ים תיכונית עסיסית של קוסקוס, גבינות, זיתים ועשבים מחמיאה במיוחד לטעם העגבניות. פרוסות מוצרלה פרסקה שמכסות את המלית ונמסות מעט בזמן האפייה מעשיר

1

רישתה – פסטה עם עדשים, פטה ובצל מקורמל

יהודי סוריה מכינים את המנה הזאת רק בשבועות ומתגעגעים אליה כל השנה. הרישתה (אטריות בערבית) מבושלת במים עם כמון וכורכום שצובעים אותה בזהב. רגע לפני ההגש

1

לזניה גבינות

לזניה של שני רטבים שמכינים בצ'יק- רק לערבב את החומרים בקערות נפרדות, להרכיב ולאפות. חגיגה איטלקית אמיתית במינימום מאמץ.

1

שושני פילו במילוי תרד וגבינות

פילו ממולא בגבינה ותרד זאת קלאסיקה בלקנית ואחד המאפים הפופולריים בחג השבועות. צורת העיצוב המיוחדת (ופשוטה לביצוע) תהפוך את המאפה לכוכב השולחן

1