ריקוטה פרסקה 9%

גבינה איטלקית רכה ועדינת טעם המופקת ממי גבינה. מכינים אותה בתהליך של בישול כפול ומכאן שמה - ricotta, מבושלת פעמיים. היות והריקוטה מיוצרת מחלבוני מי גבינה העשירים במינרלים יש בה שיעור גבוה במיוחד של סידן וסיבים תזונתיים. תהליך ייצורה הייחודי של ריקוטה פרסקה (fresca - טרייה באיטלקית) מפיק מרקם עשיר וחלק וטעם חלבי נפלא. הגבינה המשווקת בסלסלה דמויית קש נוחה לשליפה נחשבת לבחירה אידיאלית למאפים, מצטרפת לרטבי פסטה ומשתלבת במלית לרביולי. היא נהדרת לנשנוש כמו שהיא - עם זילוף דבש מעל או פרי ליד.

ריקוטה פרסקה
שימושים
נשנוש
פסטה
אפייה מתוקה
אפיה מלוחה
פיצה

ערכים תזונתיים (ל-100 גרם): אנרגיה (קלוריות) 130, חלבונים (גרם) 7.7, פחמימות (גרם) 3, סך השומנים (גרם) 9, חומצות שומן רוויות (גרם) 6, חומצות שומן טראנס (גרם) פחות מ- 0.5, כולסטרול (מ”ג) 27, נתרן (מ”ג) 100, סידן (מ”ג) 500.

רכיבים: מי גבינה, שמנת מפוסטרת 42% שומן, סיבים תזונתיים (אינולין), סידן (קלציום קרבונט), מלח.

מידע על אלרגנים: מכיל חלב

כשרות: רבנות בת ים

חלב: בקר

ניתן להשיג באריזה של 300 גרם או במעדנייה

מתכונים עם ריקוטה פרסקה
מתכונים עם הגבינה
Filter by
Post Page
Sort by

פפרדלה קוואטרו פורמאג’י

פסטה ברוטב ארומטי ומפנק במיוחד, שמכינים בקלות בבית ומרגישים כמו במסעדה. חשוב שהרוטב יהיה מוכן לפני הפסטה (עדיף במקביל), כדי שהפסטה לא תחכה לרוטב.

1

פיצה קוואטרו פורמאג’י

פיצה זה טעים. פיצה עם אקסטרה גבינה, יותר טעים. פיצה עם קוואטרו פורמאג׳י, זה טעים בטירוף!

1

ריקוטה פרסקה אפויה עם סלסת עגבניות וגרעינים

נסו לאפות ריקוטה פרסקה בשלמותה ותגלו קסם – היא לא נמסה אלא שומרת על צורתה ונעטפת בקרום מגרה. בזמן שהיא משתזפת בתנור מכינים סלסה זריזה שמוסיפה צבע ומשח

1

גאלט חצילים עם מסקרפונה וריקוטה פרסקה

הרמוניה נפלאה נוצרת מהשילוב בין פריכות הבצק, המנוקד בפרג, לרכות המסקרפונה, שעוטפת את הכרשה והחציל כשמיכת פוך רכה.

1

עוגת גבינה מנומרת

החיבור בין הלאבנה החמצמצה לשוקולד הלבן מפיק קרם עשיר ועם זאת קליל, שהולך יופי עם פירות קיץ. פצפוצי שומשום מוסיפים מתיקות פריכה, אך אם רוצים לפשט את הה

1

עוגת ריקוטה

אלגנטית, גבוהה ולחה, עם ניחוח משגע של גבינה וקינמון. עוגה כזאת תרצו להכין כל שבת. לכבוד החג אתם מוזמנים להלביש אותה בשמלה לבנה

1

קונכיות פסטה ממולאות בגבינות

פסטה ממולאת, רביולי למשל, היא אחת המנות הנחשקות על שולחן החג, אבל גם אחת המורכבות יותר להכנה. כאן עשינו לעצמנו חיים קצת יותר קלים: השתמשנו בקונכיות פס

1

לזניה תרד ופטריות

בניגוד ללזניה הקלאסית אין כאן רוטב בשאמל, אבל יש שפע של גבינות וגם ירקות עסיסיים. התוצאה קלילה יותר אבל לא פחות מפנקת.

1