ריקוטה פרסקה 9%
גבינה איטלקית רכה ועדינת טעם המופקת ממי גבינה. מכינים אותה בתהליך של בישול כפול ומכאן שמה - ricotta, מבושלת פעמיים. היות והריקוטה מיוצרת מחלבוני מי גבינה העשירים במינרלים יש בה שיעור גבוה במיוחד של סידן וסיבים תזונתיים. תהליך ייצורה הייחודי של ריקוטה פרסקה (fresca - טרייה באיטלקית) מפיק מרקם עשיר וחלק וטעם חלבי נפלא. הגבינה המשווקת בסלסלה דמויית קש נוחה לשליפה נחשבת לבחירה אידיאלית למאפים, מצטרפת לרטבי פסטה ומשתלבת במלית לרביולי. היא נהדרת לנשנוש כמו שהיא - עם זילוף דבש מעל או פרי ליד.

שימושים

נשנוש

פסטה

אפייה מתוקה

אפיה מלוחה

פיצה
ערכים תזונתיים (ל-100 גרם): אנרגיה (קלוריות) 136, חלבונים (גרם) 7.7, פחמימות (גרם) 6, סך השומנים (גרם) 9, חומצות שומן רוויות (גרם) 6, חומצות שומן טראנס (גרם) פחות מ- 0.5, כולסטרול (מ"ג) 27, נתרן (מ"ג) 100, סידן (מ"ג) 500
כשרות: רבנות בת ים
חלב: בקר
ניתן להשיג באריזה של 300 גרם או במעדנייה
מתכונים עם ריקוטה פרסקה

פסטה ממולאת, רביולי למשל, היא אחת המנות הנחשקות על שולחן החג, אבל גם אחת המורכבות יותר להכנה. כאן עשינו לעצמנו חיים קצת יותר קלים: השתמשנו בקונכיות פס
1

בניגוד ללזניה הקלאסית אין כאן רוטב בשאמל, אבל יש שפע של גבינות וגם ירקות עסיסיים. התוצאה קלילה יותר אבל לא פחות מפנקת.
1

גאלט כוסמין עם גבינות ועגבניות
גילינו את קמח הכוסמין בזכות הערכים התזונתיים שבו ושיעור הגלוטן הנמוך, ואז התאהבנו בטעמו האגוזי. כאן השתמשנו בקמח כוסמין מלא (בתוספת מעט קמח רגיל) כדי
1

הפנזרוטי הוא מאכל רחוב שמקורו בנאפולי. זהו כיסן בצק, ממולא במלית מתוקה או מלוחה ומטוגן בשמן עמוק. בזמן הטיגון הכיסנים מתנפחים ומקבלים בטן קטנה - "פנצ'
1

Dolce באיטלקית פירושו מתוק, ואכן הפיצה הזאת היא סוג של קינוח או לחילופין מאפה בוקר מפנק. השילוב בין תאנים טריות למוצרלה ודבש הוא חגיגה!
1
Leave a Comment