ריקוטה עיזים 5%

גבינה איטלקית רכה ועדינת טעם המופקת ממי גבינה. מכינים אותה בתהליך של בישול כפול ומכאן שמה - ricotta, מבושלת פעמיים. היות שהריקוטה מיוצרת מחלבוני מי גבינה העשירים במינרלים יש בה שיעור גבוה במיוחד של סידן וסיבים תזונתיים. עובדה זאת לצד אחוזי שומן נמוכים הופכת אותה לחביבה על שוחרי בריאות וסופרי קלוריות. בריקוטה מחלב עיזים יש שיעור גבוה במיוחד של סידן - 600 מ"ג סידן ב-100 גרם גבינה. שתי כפות של ריקוטה עיזים מספקת 50% מצריכת הסידן היומית. בנוסף - השימוש בחלב עיזים הופך את הגבינה לקלה במיוחד לעיכול ומתאימה לרגישים לחלב בקר.

ריקוטה מלוחה 5%
שימושים
כריך
פסטה
אפיה מלוחה
פיצה

ערכים תזונתיים (ל-100 גרם): אנרגיה (קלוריות) 100, חלבונים (גרם) 11, פחמימות (גרם) 1.9, סך השומנים (גרם) 5, חומצות שומן רוויות (גרם) 3.3, חומצות שומן טראנס (גרם) פחות מ-0.5, כולסטרול (מ"ג) 15, נתרן (מ"ג) 100, סידן (מ"ג) 620, ויטמין D (מ"ג) 5.

רכיבים: חלב עיזים מפוסטר, סיבים תזונתיים (אינולין), סידן (קלציום קרבונט), מלח, ויטמין 3D (לא בפסח).

מידע על אלרגנים: מכיל חלב עיזים.

כשרות: רבנות בת ים

חלב: עיזים

ניתן להשיג באריזה של 250 גרם

מתכונים עם ריקוטה עיזים
מתכונים עם הגבינה
Filter by
Post Page
Sort by

גאלט זוקיני וגבינות

‏Galette הוא טארט כפרי צרפתי ומכינים אותו ללא תבנית טארט. יותר קל מהכנת הטארט הקלאסי, ואפילו יותר יפה!

1

עוגת גבינה אישית

בעולם קוראים לסוג כזה של עוגות naked cakes, משום שהקצפת מצפה את הדפנות בשכבה דקה כך שאפשר לראות דרכה את הבצק. סוד קטן: גם אם לא דייקתם בחיתוך, הציפוי

1

קיש ארטישוק וריקוטה פרסקה

טעמה הסתגלני של הריקוטה משתדך מצוין ללבבות ארטישוק שנחצו, נפרסו דק וטוגנו בחמאה, רוזמרין ויין לבן.

1

פאי פילו, ריקוטה פרסקה ותרד

מאפה עשיר שמתכתב עם הבּרק הטורקי, אך עם טוויסט איטלקי (בזכות השימוש בבזיליקום). השימוש בריקוטה פרסה מעניק למלית מרקם נעים במיוחד וטעם נהדר.

1

שטרודל תרד וגבינות

לאורחים שלכם מצפה הפתעה בדמות פרוסות מוצרלה רכות שמסתתרות בתוך הגלילים. בזכות פירורי לחם וגרנה פדנו מגוררת שמפזרים בין עלי הפילו, השטרודלים נשארים קרי

1

עוגיות ריבה וגבינה

הבצק לעוגיות הנימוחות האלה עשוי משלושה רכיבים בלבד: חמאה, קמח וגבינת שמנת.

1

סוכריות ספנקופיטה

גרסה חגיגית ומשעשעת לאחת הקלאסיקות של המטבח הבלקני.

1

כריך ירקות

מגישים למרכז השולחן קערה גדולה של מרק יוגורט צונן ולצדו צלוחיות עם תוספות פריכות – שקדים, ירקות קצוצים, עשבים וגם מקלות קאשקבל

1