ריקוטה עיזים 5%

גבינה איטלקית רכה ועדינת טעם המופקת ממי גבינה. מכינים אותה בתהליך של בישול כפול ומכאן שמה - ricotta, מבושלת פעמיים. היות שהריקוטה מיוצרת מחלבוני מי גבינה העשירים במינרלים יש בה שיעור גבוה במיוחד של סידן וסיבים תזונתיים. עובדה זאת לצד אחוזי שומן נמוכים הופכת אותה לחביבה על שוחרי בריאות וסופרי קלוריות. בריקוטה מחלב עיזים יש שיעור גבוה במיוחד של סידן - 600 מ"ג סידן ב-100 גרם גבינה. שתי כפות של ריקוטה עיזים מספקת 50% מצריכת הסידן היומית. בנוסף - השימוש בחלב עיזים הופך את הגבינה לקלה במיוחד לעיכול ומתאימה לרגישים לחלב בקר.

ריקוטה מלוחה 5%
שימושים
כריך
פסטה
אפיה מלוחה
פיצה

ערכים תזונתיים (ל-100 גרם): אנרגיה (קלוריות) 98, חלבונים (גרם) 11.3, פחמימות (גרם) 1.9, סך השומנים (גרם) 5, חומצות שומן רוויות (גרם) 3.3, חומצות שומן טראנס (גרם) פחות מ-0.5, כולסטרול (מ"ג) 15, נתרן (מ"ג) 100, סידן (מ"ג) 620, ויטמין D (מ"ג) 5

כשרות: רבנות בת ים

חלב: עיזים

ניתן להשיג באריזה של 250 גרם

מתכונים עם ריקוטה עיזים
מתכונים עם הגבינה
Filter by
Post Page
Sort by

כנאפה

הכנאפה מוכרת בישראל כקינוח ערבי, אבל מקורה, כמו הרבה מאוד מתכונים מזרח תיכוניים, במטבח העותמאני. הנה המתכון המשפחתי שלנו.

1

כיסנים מטוגנים עם גבינה

פסטלים משולשים ממולאים בתערובת גבינות עשירה. סבתא לבנה היתה מכינה אותם כשלא היה לה כוח לעמול על בצק לבורקיטס

1

שכבות וניל שוקולד

שכבות של אושר בכוס אחת מושלמת! קינוח קרם מסקרפונה של שכבות וניל ושוקולד.

1

אספרגוס צרוב עם ביצה עלומה וטוויל גרנה פדנו

מנת רושם: אספרגוס אצילי, טוויל פרמזן פריך וביצה עלומה שעוטפת את הכל

1

עוגת קומות עם קצפת מסקרפונה ופירות קיץ

בעולם קוראים לסוג כזה של עוגות naked cakes, משום שהקצפת מצפה את הדפנות בשכבה דקה כך שאפשר לראות דרכה את הבצק. סוד קטן: גם אם לא דייקתם בחיתוך, הציפוי

1

רבעי חסה עם רוטב קיסר פטנט

את רוטב הקיסר הקלאסי מכינים עם אנשובי וחלמון נא – כאן ויתרנו על שניהם ויצרנו רוטב טעים על בסיס יוגורט, גבינה כחולה ומעט גרנה פדנו. התוצאה קלילה יותר ו

1

מאפה אוורירי של ריקוטה פרסקה וחצילים

מאפה פינוק נימוח ועשיר. השילוב בין טעמה של ריקוטה פרסקה לחצילים הקלויים עובד מצוין. ויש גם בונוס – אין כאן טיפת קמח, ולכן המאפה מתאים לנמנעים מגלוטן ו

1

סלט ארוגולה, ענבים ופקורינו

שילוב מקסים של ארוגולה חרפרפה, ענבים מתוקים, גבינה ארומטית ואגוזים פריכים.

1