צפתית קצח 5%

גבינה חצי רכה בעלת טעם חלבי עדין ומרקם יציב, משיי ונוח לפריסה. מקורה של הגבינה בעיר צפת שם היא יוצרה לראשונה באמצע המאה ה-19, בהשראת גבינות מן האזור. לגבינה טעם נייטראלי ומליחות מתונה מאוד. תוספת קצח מעניקה קראנצ'יות נעימה, מעשירה את הטעם ומשדרגת את המראה.

צפתית עם קצח 5%
שימושים
כריך
נשנוש
סלט

ערכים תזונתיים (ל-100 גרם): אנרגיה (קלוריות) 129, חלבונים (גרם) 13, פחמימות (גרם) 8, סך השומנים (גרם) 5, חומצות שומן רוויות (גרם) 3.3, חומצות שומן טראנס (גרם) פחות מ-0.5, כולסטרול (מ”ג) 15, נתרן (מ”ג) 700, סידן (מ”ג) 540

כשרות: רבנות בת ים

חלב: בקר

ניתן להשיג במעדנייה

אולי תרצו להכין
מתכונים עם הגבינה
Filter by
Post Page
Sort by

סלט אורז אדום וצפתית מעודנת

סלט ססגוני, בריא ומשביע. טעים גם שעות אחרי ההכנה, ולכן מצוין לפיקניקים, לטיולים וכצידה לעבודה.

1

האש בראון עם קרם סלק

אחת ממנות הדגל של המטבח האמריקאי,  בתיבול שהוא מחווה למעדנייה היהודית. אפשר להכין מראש ולחמם 5 דקות על מחבת או בתנור לוהט.

1

פוקאצ’ת גבינות, ירקות וממרחים

מניחים את הגבינות על הפוקאצ'ה מיד שהיא יוצאת מהתנור והן נמסות מעט מהחום ויוצרות מנה הרמונית במיוחד.

1

מאפינס גבינת ניו יורק 30% ונוטלה

מאפה מתוק שכולם אוהבים. מתאים לצד הקפה של הבוקר או לתה של אחה"צ.

1

עוגת קומות עם קצפת מסקרפונה ופירות קיץ

בעולם קוראים לסוג כזה של עוגות naked cakes, משום שהקצפת מצפה את הדפנות בשכבה דקה כך שאפשר לראות דרכה את הבצק. סוד קטן: גם אם לא דייקתם בחיתוך, הציפוי

1

אייס קפה

אייס קפה קליל ומרענן בתוספת קרם מסקרפונה שמשדרג כל לגימה.

1

עוגת לאבנה ופירות קיץ

העוגה נאפית זמן רב מאוד בחום נמוך מאוד, וזה מה שמונע ממנה לצנוח ולהיסדק

1

קרקר פטנט עם טופינג גבינות

5 דקות הכנה ועוד 5 דקות חימום לפני ההגשה ויש לחכם קרקרים ביתיים מופלאים ופריכים

1