צפתית מעודנת 5%

גבינה חצי רכה בעלת טעם חלבי עדין ומרקם יציב, משיי ונוח לפריסה. מקורה של הגבינה בעיר צפת שם היא יוצרה לראשונה באמצע המאה ה-19, בהשראת גבינות מן האזור. לגבינה טעם נייטראלי ומליחות נעימה ומאוזנת.

שימושים
כריך
נשנוש
סלט
אפיה מלוחה

ערכים תזונתיים (ל-100 גרם): אנרגיה (קלוריות) 117, חלבון (גרם) 12, פחמימות (גרם) 6, סך השומנים (גרם) 5, מתוכו שומן רווי (גרם) 3.3, שומן טראנס פחות מ-0.5, כולסטרול (מ”ג) 15, נתרן (מ”ג) 600, סידן (מ”ג) 500

כשרות: רבנות בת ים

חלב: בקר

*ניתן להשיג גם במעדנייה

אולי תרצו להכין
מתכונים עם הגבינה
Filter by
Post Page
Sort by

סלט אורז אדום וצפתית מעודנת

סלט ססגוני, בריא ומשביע. טעים גם שעות אחרי ההכנה, ולכן מצוין לפיקניקים, לטיולים וכצידה לעבודה.

1

סלט עגבניות וענני ריקוטה פרסקה

את הפטנט הגאוני הזה אתם חייבים לנסות: ריקוטה פרסקה אפויה בתנור עם עגבניות שרי עסיסיות, זיתי קלמטה, אורוגולה, צנוברים ושמן זית

1

טארט טאטן בצל וגבינה כחולה

בצק חמאתי עוטף בצלים שהתקרמלו ביין, מייפל ובלסמי, וקיבלו טעם עמוק וגוון משגע. לפני ההגשה מפזרים גבינה כחולה שטעמה החריף משתלב נפלא עם מתיקות הבצל. הכנ

1

סלט סלק וקממבר

כמה דקות עבודה והמון רושם וטעם. גבינת קממבר במעטה פחם החדשה של "גד" נמסה מעט מחום הסלקים וממזגת את הטעמים. את הסלקים הקטנים אפשר למצוא בשוקי האיכרים ב

1

קוקילידה

קרם מסקרפונה ומנגו מרעננים במיוחד שמשדרגים את הקוקלידה שכולם אוהבים.

1

תפוחי אדמה מעושנים

תפוחי אדמה עם טעם של מדורה, הם מהמאכלים הכי ישראלים שייש! כאן - בגרסה אמריקאית טעימה – תפוחי אדמה מוקרמים על האש עם גבינת מוצרלה מעושנת! מנה שתשמחו לא

1

ריזוטו מסקרפונה עם פטריות

מאכל המבושל תוך כדי ספיגת נוזלים איטית היוצרת טעם מעולה. הריזוטו הוא הכוכב של המטבח המקומי בטורינו ובמילנו. מקור הריזוטו בצפון מערב איטליה, אזור המשופ

1

פלפלים ממולאים בגבינות

פלפלים קלויים, עטופים בציפוי פריך וממולאים בתערובת גבינה שנמסה בפה, הם המנה העיקרית הכי מבוקשת בארוחות צמחוניות שאני מכינה בבית

1