פטה עיזים 20%

גבינה מלוחה המיוצרת בשיטה מסורתית כנהוג ביוון. פטה עיזים קשה יותר משאר בנות משפחת הגבינות המלוחות ולכן מצוינת לגירור. שימוש בחלב העיזים מעניק לה ארומה נהדרת וטעם מלא וייחודי. בזכות השימוש בחלב עיזים, הגבינה קלה במיוחד לעיכול ומתאימה גם לאלה הסובלים לרגישות לחלב בקר.

שימושים
נשנוש
סלט
פסטה
אפיה מלוחה
פיצה

ערכים תזונתיים (ל-100 גרם): אנרגיה (קלוריות) 242, חלבונים (גרם) 14, פחמימות (גרם) 1.5, שומן (גרם) 20, מתוכו שומן רווי (גרם) 13.3, חומצות שומן טראנס (גרם) 0.7, כולסטרול (מ"ג) 60, נתרן (מ"ג) 770, סידן (מ"ג) 280

כשרות: בד"ץ בית יוסף

חלב: עיזים

ניתן להשיג באריזה של 200 גרם

מתכונים עם פטה עיזים
מתכונים עם הגבינה
Filter by
Post Page
Sort by

לזניה גבינות

לזניה של שני רטבים שמכינים בצ'יק- רק לערבב את החומרים בקערות נפרדות, להרכיב ולאפות. חגיגה איטלקית אמיתית במינימום מאמץ.

1

שושני פילו במילוי תרד וגבינות

פילו ממולא בגבינה ותרד זאת קלאסיקה בלקנית ואחד המאפים הפופולריים בחג השבועות. צורת העיצוב המיוחדת (ופשוטה לביצוע) תהפוך את המאפה לכוכב השולחן

1

פאי פילו, ריקוטה פרסקה ותרד

מאפה עשיר שמתכתב עם הבּרק הטורקי, אך עם טוויסט איטלקי (בזכות השימוש בבזיליקום). השימוש בריקוטה פרסה מעניק למלית מרקם נעים במיוחד וטעם נהדר.

1

חלת כרישה, בצל ירוק ופטה עיזים

בתוך בצק חלה רך מטמינים בצלים זהובים ומתקתקים וגבינת פטה שנמסה לתוך הבצק. את היצירה מעצבים לצורת כתר, כיאה למאפה שהולך לתפוס את מרכז תשומת הלב

1

פלפלונים ממולאים בגבינות עיזים

נשנוש מהיר ואלגנטי – פלפלונים מתוקים ממולאים בתערובת פיקנטית המבוססות על שני סוגים של גבינת עיזים

1

הסלט היווני שלי

לסלט יווני אמיתי יש חוקים. הירקות טריים, עסיסיים, קראנציים (ובלי חסה!), חתוכים גס ומונחים בשכבות; הזיתים יווניים אמיתיים

1

כיסנים מטוגנים עם גבינה

פסטלים משולשים ממולאים בתערובת גבינות עשירה. סבתא לבנה היתה מכינה אותם כשלא היה לה כוח לעמול על בצק לבורקיטס

1

חצילונים ממולאים בפטה ועשבי תיבול

השילוב בין גבינה מלוחה לחצילים הוא קלאסיקה בלקנית.

1