פטה כבשים 20%

גבינה מלוחה המיוצרת בשיטה מסורתית כנהוג ביוון. חלב הכבשים העשיר והארומטי מורגש בכל ביס, אך טעמו עדין יותר מזה של חלב עיזים. מרקמה יציב ויש לה יכולת המסה מצוינת.

פטה כבשים 20%
שימושים
נשנוש
סלט
פסטה
אפיה מלוחה
פיצה

ערכים תזונתיים (ל-100 גרם): אנרגיה (קלוריות) 240, חלבונים (גרם) 14, פחמימות (גרם) 1, סך השומנים (גרם) 20, חומצות שומן רוויות (גרם) 13.3, חומצות שומן טראנס (גרם) פחות מ-0.5, כולסטרול (מ”ג) 60, נתרן (מ”ג) 730, סידן (מ”ג) 290

כשרות: בד”ץ מהדרין

חלב: כבשים

ניתן להשיג באריזה של 250 גרם או במעדנייה

אולי תרצו להכין
מתכונים עם הגבינה
Filter by
Post Page
Sort by

קלצונה חצילים וגבינות

הבצק הוא בצק פיצה מסורתי, וגם למלית יש נשמה ים תיכונית. אבל במקום לרדד את הבצק ולפזר עליו תוספות, מכינים קלצונה - כיסון איטלקי עסיסי.

1

פסטה גבינות ופטריות

מנת פסטה קיצית, קלילה ורעננה שמכינים ב4 דקות. ארוחת ערב נהדרת לעונה החמה.

1

לחמניות ממולאות בגבינה

במקום לטרוח להכין סנדוויצ'ים מראש או לדאוג לממרחים וירקות אופים הכל יחד ומקבלים לחמניות ממולאות רכות וטעימות שאפשר גם לקחת כארוחת בוקר לעבודה.

1

חטיפי ספגטי וגבינות

המפגש בין גבינות ופסטה, במיוחד כשהוא מתרחש בתוך תנור, תמיד מפיק משהו טעים. כאן הלכנו על פורמט של חטיפים אישיים — פשוטים להכנה, מרשימים להגשה ומתאימים

1

הסלט היווני שלי

לסלט יווני אמיתי יש חוקים. הירקות טריים, עסיסיים, קראנציים (ובלי חסה!), חתוכים גס ומונחים בשכבות; הזיתים יווניים אמיתיים

1

פסטה קבלת שבת

בצהרי שישי מכינים בבתים של יהודי בולגריה מאפה זריז של אטריות וגבינות, שקיבל את שמו בזכות השימוש בשאריות הגבינה

1

כדורי זוקיני ופטה

את הלביבות הנימוחות האלה פגשתי במסעדה בכרתים והתאהבתי. הן ממש התשובה החלבית היוונית לכדורי בשר. נהוג להגיש אותן עם צזיקי

1

שבלול (צ’וקור) תרד וגבינות

בשבתות אצל סבתא וסבא היו בני הדודים שלי אוכלים רק את אלה המשולשים עם הגבינה, ואני היחידה שהעדיפה את השבלולים

1