ירח מתוק

בוגרי משפחות ספרדיות ובלקניות מכירות אותו בתור "ארוז קון לצ'ה" - אורז בחלב, אבל פודינג אורז מתוק אהוב בתרבויות קולינריות רבות - מדרום אמריקה ועד בריטניה. לפודינג אורז של מחלבות גד טעם נפלא ומרקם מפנק, למרות אחוזי השומן הצנועים. הוא טעים קר - ישר מהמקרר - עם פירות טריים או יבשים אבל הכי כיף (בייחוד כשמזג האוויר מתקרר) הוא לחמם אותו כמה שניות במיקרוגל ולתבל במעט קינמון.

שימושים
נשנוש

ערכים תזונתיים (ל-100 גרם): אנרגיה (קלוריות) 128, חלבונים (גרם) 3.16, פחמימות (גרם) 21, סך השומנים (גרם) 3, חומצות שומן רוויות (גרם) 1.72, חומצות שומן טראנס (גרם) פחות מ-0.5, כולסטרול (מ”ג) 9, נתרן (מ”ג) 40, סידן (מ”ג) 100.

רכיבים: חלב מפוסטר (73%), סוכר, אורז (7.7%), שמנת מפוסטרת 42% שומן, עמילן מעובד (E-1422), חלמון מפוסטר (ביצים), חומרי טעם וריח, מייצב (קרגינו).

מידע על אלרגנים: מכיל חלב, ביצים.

עלול להכיל: גלוטן (בפסח-ללא), סויה

כשרות: בד”ץ מהדרין

חלב: בקר

אולי תרצו להכין
מתכונים עם הגבינה
Filter by
Post Page
Sort by

חצילונים ממולאים בפטה ועשבי תיבול

השילוב בין גבינה מלוחה לחצילים הוא קלאסיקה בלקנית.

1

סלט פסטה בנוסח תוניסאי

סלט עז טעמים, שנוצר בהשראת הסנדוויץ' התוניסאי — עם טונה משומרת, זיתי קלמטה, לימון כבוש וגבינה בולגרית.

1

מאפינס גבינת ניו יורק 30% ונוטלה

מאפה מתוק שכולם אוהבים. מתאים לצד הקפה של הבוקר או לתה של אחה"צ.

1

לזניה קוואטרו פורמאג’י

בניגוד ללזניה הקלאסית אין כאן רוטב בשאמל, אבל יש שפע של גבינות וגם ירקות עסיסיים. התוצאה קלילה יותר אבל לא פחות מפנקת.

1

סלט שבבי פקורינו על תאנים מקורמלות ולחם קלוי בחומץ שרי

התאנים, עם המתיקות הדבשית שלהן, אוהבות גבינות חריפות ודעתניות כמו פקורינו

1

אינוולטיני זוקיני

גרסה חלבית קלילה לגלילות האיטלקיות: פרוסות פריכות מעט של זוקיני חובקות מלית גבינות טעימה

1

פוארו פריטה

לביבות כרישה עדינות ומבושמות, שמכינים מכרישה מאודה, ללא שומן.

1

מאפה אלמוג

המאפה הזה לא רק מרשים וטעמו משגע (הילדים יתנפלו), הוא גם לא זקוק לחיתוך בסכין - מושכים בידיים את צינורות הפסטה (שנראים כמו אלמוגים), מותחים את חוטי הג

1