בולגרית מסורתית 5%

גבינה מלוחה המיוצרת מחלב בקר בשיטה מסורתית לפי המתכון המשפחתי העובר מדור לדור. מרקמה עשיר אך יחסית יבש ולכן הגבינה נוחה לפירור ומתאימה במיוחד לשילוב במאפים והיא טעימה כתוספת לסלטים, משתלבת בכריכים וטעימה כנשנוש בפני עצמה.

בולגרית מסורתית 5%
שימושים
כריך
סלט
אפיה מלוחה

ערכים תזונתיים (ל-100 גרם): אנרגיה (קלוריות) 218, חלבונים (גרם) 12.5, פחמימות (גרם) 6, סך השומנים (גרם) 16, חומצות שומן רוויות (גרם) 10.7, חומצות שומן טראנס (גרם) פחות מ-0.5, כולסטרול (מ"ג) 48, נתרן (מ"ג) 1400, סידן (מ"ג) 330

כשרות: רבנות תל אביב

חלב: בקר

ניתן להשיג באריזה או במעדנייה

מתכונים עם גבינה בולגרית
מתכונים עם הגבינה
Filter by
Post Page
Sort by

לביבות זוקיני עם בולגרית וקשקבל

הלביבות האלה יפות לא רק לחנוכה; הן יככבו בכל בופה צמחוני, ארוחת ערב או אפילו בכריך מושקע לארוחת הצהריים. הן מוצלחות לא פחות גם בטמפרטורת החדר ואפילו מ

1

בורקיטס עם ריקוטה, קשקבל ובולגרית

בבורקיטס קלאסי משלבים בין גבינות דומיננטיות (בולגרית וקשקבל) לגבינה רכה וניטרלית בטעמה, שנותנת את הגוף. אחרי שתכינו את המאפה הבלקני הקלאסי עם ריקוטה פ

1

תבשיל ירקות וביצים

המתכון הזה מגיע מבולגריה ומדובר בקדרה של עגבניות, פלפלים, גבינה בולגרית וביצים, שמזכירה שקשוקה. הכי טעים עם חלה טרייה לניגוב

1

פסטה אלה נורמה

הפסטה הזאת מרגישה לגמרי בבית בישראל עם השילוב הכל כך מקומי של חצילים, עגבניות וזיתים.

1

פשטידת קישואים טורקית

אני ממליצה להשתמש בזוקיני, שטעמם מודגש יותר והם פחות מימיים מהקישואים הבהירים. אפשר לגרר אותם גס לקבלת מאפה נגיס

1

לחמניות ביס גבינה בשלושה צבעים

לחמניות גבינה בלקניות. למתכון המקורי של אמא שלי אני מוסיפה ממרח פסטו או ממרח עגבניות מיובשות, שמעניקים צבע, טעם ועסיסיות

1

פפרדלה זוקיני עם בזיליקום ובולגרית נמסה

פסטה עם נשמה בלקנית: הזוקיני והפסטה פוגשים גבינה בולגרית מעודנת, שנמסה מהחום ויחד עם הבזיליקום והצ'ילי הופכת לרוטב נהדר.

1

טארט טאטן דלורית עם בולגרית ופקורינו

מאפה מרשים ועסיסי המשחק על הניגוד שבין מתוק למלוח. הבסיס הוא לחם גבינות ועליו פרוסות ירק צלוי וקוביות גבינה בולגרית

1