בולגרית מסורתית 16%

גבינה מלוחה המיוצרת מחלב בקר בשיטה מסורתית לפי המתכון המשפחתי העובר מדור לדור. מרקמה עשיר אך יחסית יבש ולכן הגבינה נוחה לפירור ומתאימה במיוחד לשילוב במאפים והיא טעימה כתוספת לסלטים, משתלבת בכריכים וטעימה כנשנוש בפני עצמה.

בולגרית מסורתית 16%
שימושים
כריך
סלט
אפיה מלוחה

ערכים תזונתיים (ל-100 גרם): אנרגיה (קלוריות) 218, חלבונים (גרם) 12.5, פחמימות (גרם) 6, סך השומנים (גרם) 16, חומצות שומן רוויות (גרם) 10.7, חומצות שומן טראנס (גרם) פחות מ-0.5, כולסטרול (מ"ג) 48, נתרן (מ"ג) 1400, סידן (מ"ג) 330

כשרות: רבנות תל אביב

חלב: בקר

ניתן להשיג באריזה או במעדנייה

מתכונים עם גבינה בולגרית
מתכונים עם הגבינה
Filter by
Post Page
Sort by

סלט יווני עם קייל, בצל כבוש ובולגרית

גרסה עדכנית וסופר בריאה לקלאסיקה יוונית אהובה. הגיבור הראשי הוא הקייל, ירק עלים שזכה למעמד של כוכב בקרב שוחרי האוכל הבריא. שחקן החיזוק הוא בצל כבוש (ש

1

חצ'פורי גבינות

הגרסא הגיאורגית בטויסט ישראלי. מכינים בצק שמרים, ממלאים בגבינות ומשטחים לצורת פיתה. טביליסי מעולם לא נראתה קרובה יותר.

1

ח'צפורי גבינות ים תיכוני

גרסה יצירתית למאפה הדגל של העדה הגיאורגית, עם שפע גבינות ותגבור של עגבניות, זיתים וקצת פלפל חריף. הגישו את המאפים חמים ופרסו אותם לעיני האורחים.

1

סירות תפוחי אדמה ממולאות בגבינה

תוספת ממש חגיגית או מנה צמחונית מפתה – הסירות האלה הולכות לגנוב את ההצגה לשאר החברים על השולחן.

1

תבשיל ירקות וביצים

המתכון הזה מגיע מבולגריה ומדובר בקדרה של עגבניות, פלפלים, גבינה בולגרית וביצים, שמזכירה שקשוקה. הכי טעים עם חלה טרייה לניגוב

1

פסטה אלה נורמה

הפסטה הזאת מרגישה לגמרי בבית בישראל עם השילוב הכל כך מקומי של חצילים, עגבניות וזיתים.

1

פשטידת קישואים טורקית

אני ממליצה להשתמש בזוקיני, שטעמם מודגש יותר והם פחות מימיים מהקישואים הבהירים. אפשר לגרר אותם גס לקבלת מאפה נגיס

1

לחמניות ביס גבינה בשלושה צבעים

לחמניות גבינה בלקניות. למתכון המקורי של אמא שלי אני מוסיפה ממרח פסטו או ממרח עגבניות מיובשות, שמעניקים צבע, טעם ועסיסיות

1