בולגרית מסורתית 16%

גבינה מלוחה המיוצרת מחלב בקר בשיטה מסורתית לפי המתכון המשפחתי העובר מדור לדור. מרקמה עשיר אך יחסית יבש ולכן הגבינה נוחה לפירור ומתאימה במיוחד לשילוב במאפים והיא טעימה כתוספת לסלטים, משתלבת בכריכים וטעימה כנשנוש בפני עצמה.

שימושים
כריך
סלט
אפיה מלוחה

ערכים תזונתיים (ל-100 גרם): אנרגיה (קלוריות) 202, חלבונים (גרם) 12.5, פחמימות (גרם) 2, סך השומנים (גרם) 16, חומצות שומן רוויות (גרם) 10.6, חומצות שומן טראנס (גרם) פחות מ-0.5, כולסטרול (מ”ג) 48, נתרן (מ”ג) 1200, סידן (מ”ג) 220

כשרות: רבנות תל אביב

חלב: בקר

*ניתן להשיג גם במעדנייה

מתכונים עם גבינה בולגרית
מתכונים עם הגבינה
Filter by
Post Page
Sort by

לביבות מרינג’נה

חצילים קלויים הם חומר גלם נפוץ במטבח הבולגרי. אז מה יותר מתאים מלביבות.

1

פוארו פריטה

לביבות כרישה עדינות ומבושמות, שמכינים מכרישה מאודה, ללא שומן.

1

בואיקוס סלק וגבינות עם צזיקי צנוניות

מרקם רך וגמיש, צבע שובה לב וטעם עדין עם רמז מתיקות. הבואיקוס האלה ישמחו את כל האורחים (גם את הקטנטנים!). מגישים לצד צזיקי צנוניות ורוד ועוקצני.

1

מאפה אלמוג

המאפה הזה לא רק מרשים וטעמו משגע (הילדים יתנפלו), הוא גם לא זקוק לחיתוך בסכין - מושכים בידיים את צינורות הפסטה (שנראים כמו אלמוגים), מותחים את חוטי הג

1

סלט יווני עם קייל, בצל כבוש ובולגרית

גרסה עדכנית וסופר בריאה לקלאסיקה יוונית אהובה. הגיבור הראשי הוא הקייל, ירק עלים שזכה למעמד של כוכב בקרב שוחרי האוכל הבריא. שחקן החיזוק הוא בצל כבוש (ש

1

חצ’פורי גבינות

הגרסא הגיאורגית בטויסט ישראלי. מכינים בצק שמרים, ממלאים בגבינות ומשטחים לצורת פיתה. טביליסי מעולם לא נראתה קרובה יותר.

1

ח’צפורי גבינות ים תיכוני

גרסה יצירתית למאפה הדגל של העדה הגיאורגית, עם שפע גבינות ותגבור של עגבניות, זיתים וקצת פלפל חריף. הגישו את המאפים חמים ופרסו אותם לעיני האורחים.

1

סירות תפוחי אדמה ממולאות בגבינה

תוספת ממש חגיגית או מנה צמחונית מפתה – הסירות האלה הולכות לגנוב את ההצגה לשאר החברים על השולחן.

1