גד – ככה אומרים מוצרלה באיטלקית

אם הפרמזן הוא מלך הגבינות האיטלקית, המוצרלה היא ללא ספק המלכה.

היא מיוצרת מ-100% חלב טרי בשיטה ייחודית. צבעה צחור, טעמה חלבי, עדין ורענן ומרקמה אלסטי, המורכב מחוטים חוטים.

מוצרלה היא אמנם אחת הגבינות האיטלקיות המוכרות בעולם, אבל עד אמצע שנות השמונים, היא הייתה זרה לנו, הישראלים.

חלוצי המוצרלה

באמצע שנות ה-80 יצא עזרא כהן, דור רביעי ליצרני גבינות ומייסד מחלבות “גד”, להשתלמות באיטליה וחזר משם עם הידע הדרוש לייצור מוצרלה אמיתית לפי השיטה המסורתית.

תחילה שווקה הגבינה לשוק המקצועי בלבד וכאשר ענקיות הפיצה כמו “דומינו’ס פיצה” ו”פיצה האט” נחתו בישראל, הן בחרו במוצרלה של “גד” לגבינה הרשמית שלהן.
השם מוצרלה החל להיות שגור על לשונם של הפודיז המקומיים ובשנת 1990 הגיעה המוצרלה הראשונה למדפי רשתות השיווק.

העשורים הבאים היו שנות הפריחה לקולינריה הישראלית ו”מחלבות גד” היתה לחלק בלתי נפרד מהמהפכה הזאת עם שורה של גבינות נפלאות בסגנון איטלקי.

מאז אימצו אותה בשלנים ביתיים וטובי השפים בארץ.

מבשלים עם מוצרלה

מאז השקת המוצרלה הראשונה מתוצרת “גד”, ממשיכה המחלבה לפתח מוצרים חדשים במשפחת המוצרלה האיטלקית: נקניק מוצרלה, מוצרלה מגוררת, פרוסות מוצרלה לכריכים וטוסטים, מוצרלה פרסקה, בייבי מוצרלה ומוצרלה מעושנת.