אירוח עם גבינות

עם כל הכבוד למאפים, סלטים ועוגות, מזנון השבועות שלכם לא יהיה שלם בלי פלטת גבינות מפתה. הנה כמה כללים שיעזרו לכם להרכיב שולחן גבינות שיהפוך למסמר הארוחה.

שולחן ערוך עם גבינות גד

צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

  1. כשמרכיבים פלטת גבינות לאירוח, נהוג להגישן במספר אי זוגי — זה מסתדר יותר יפה על המגש. המספר המינימלי הוא חמש, וכל המרבה הרי זה משובח.
  2. ‏חשוב לשלב בין גבינות ממשפחות שונות בעלות אפיוני טעם וריח מגוונים. הנה הרכב לדוגמה: גבינה טרייה מחלב עיזים (פטה עיזים, מטבעות עיזים), גבינה פיקנטית יותר מחלב עיזים או כבשים (מנצ’גו, פקורינו, קאשקבלו), גבינה בשלה ממשפחת הברי או הקממבר, גבינה קשה בעלת טעם מתקתק (גאודה). לאלה נחמד להוסיף קעריות גבינה רכה שכיף למרוח על לחם.
  3. מוציאים את הגבינות מהמקרר כחצי שעה לפני ההגשה כדי שיגיעו לטמפרטורת החדר. זה מאפשר לארומה ולטעם להשתחרר. אם מזג האוויר חם ואתם מארחים בגינה, השאירו את הגבינות בחדר ממוזג עד מועד ההגשה.‏
  4. מסדרים את הגבינות על מגשים או קרשי עץ נאים ומשאירים רווח בין גבינה לגבינה. חלק מהגבינות אפשר לפרוס, אבל את הרוב כדאי להשאיר בגושים.
  5. כדאי להקדיש לגבינות אזור נרחב במזנון או אפילו שולחן נפרד ולסדר אותן על כמה מגשים, קרשים וצלחות הגשה.
  6. מניחים על שולחן הגבינות סכין גבינה ייעודית (או שתיים או שלוש). אלה סכינים שחלק מהלהב שלהן חלול, וכך הגבינה לא תידבק לסכין.
  7. לצד הגבינות מגישים מאכלים לא דומיננטיים בטעמם: לחם (רצוי יותר מסוג אחד), קרקרים איכותיים, ירקות חתוכים וזיתים טובים.
  8. פירות וגבינות הם שידוך משמיים, כי המתיקות שלהם מחמיאה לטעמן הפיקנטי של הגבינות. המומלצים ביותר הם ענבים, אגסים ותפוחים. גם פירות מיובשים ואגוזים הולכים מצוין עם גבינות.
  9. גבינות ויין בהכללה אפשר לומר שרוב הגבינות ייהנו מחברתו של יין לבן, פירותי ורענן יותר מאשר מיין אדום. יין לבן גם הרבה יותר מתאים למזג האוויר הקיצי של חגיגת שבועות.
  10. דואגים לצנן את היין היטב במשך כמה שעות במקרר ושומרים אותו בקירור או בדלי עם מים וקרח עד רגע ההגשה.

אולי יעניין אתכם גם
אולי יעניין אותם גם
Filter by
Post Page
כתבות אסופות מתכונים דפי מידע
Sort by

הדקה ה-90, אירוח ברגע

תקופת החגים מזמנת איתה הפתעות נעימות יותר ופחות – אסופת מתכונים לרגעים בהם אורחים בלתי צפויים מתדפקים על הדלת.

18

לגנוב את ההצגה: טיפים ומתכונים לאירוח

השנה יוצרים שולחן מרהיב, נינוח ופורח לצד מנות שיסחטו מחמאות לא רק בגלל הטעם אלא גם בזכות המראה!

18

אירוח צמחוני

למרות שהתרגלנו לחשוב שהמנות העיקריות בחג צריכות להיות בשריות לא חסרות אלטרנטיבות צמחוניות מרשימות לא פחות.

10

תקנון פעילות “חנוכה” דצמבר 2019

מחלבת “גד” היא המחלבה הרביעית בגודלה בארץ, עם מבחר מוצרים חובק עולם

8