ריקוטה פרסקה – גבינת האפייה המושלמת שאתם עדיין לא מכירים
טעמה עשיר אך מעודן ולכן מתאים למאפים מלוחים ומתוקים גם יחד, מרקמה שמנתי ויציב ובזכות מיעוט הנוזלים היא מתנהגת למופת בתנור. גלו את קסמה של הריקוטה פרסקה ושלבו אותה במאפה הבא שלכם- מתוק או מלוח.
בבורקיטס קלאסי משלבים בין גבינות דומיננטיות (בולגרית וקשקבל) לגבינה רכה וניטרלית בטעמה, שנותנת את הגוף. אחרי שתכינו את המאפה הבלקני הקלאסי עם ריקוטה פרסקה לא תרצו להשתמש בשום גבינה אחרת
מאפה פינוק נימוח ועשיר. השילוב בין טעמה של ריקוטה פרסקה לחצילים הקלויים עובד מצוין. ויש גם בונוס- אין כאן טיפת קמח, ולכן המאפה מתאים לנמנעים מגלוטן וגם לפסח.
מאפה עשיר שמתכתב עם הברק הטורקי, אך עם טוויסט איטלקי (בזכות השימוש בבזיליקום). השימוש בריקוטה פרסה מעניק למלית מרקם נעים במיוחד וטעם נהדר.
עוגת סבתא במובן הכי טוב של המילה – בצק שמרים נימוח ועליו מלית גבינה מתוקה. הסבתות היו מן הסתם משתמשות בצימוקים, כאן שדרגנו את העוגה עם משמשים מיובשים.
עוגה פשוטה ומהירה להכנה, המשלבת בין טעמה המעודן ומרקמה הקטיפתי של ריקוטה פרסקה לרעננות של מיץ וקליפת הדרים.
הפיצה הזאת שייכת למשפחת הפיצות הלבנות (pizza bianca), שהן נטולות רוטב עגבניות ולרוב עשירות בגבינות. כאן ריקוטה פרסקה ממלאת את התפקיד הראשי עם תגבור מכיוון גרנה פדנו הפיקנטית. במהלך הבילוי הקצר בתנור הלוהט הגבינות ורצועות הזוקיני משתזפות יחד והפיצה מגיחה מהתנור יפה ומזמינה.
היא נהדרת בתור מלית למאפה, טופינג לפיצה ומעשירה רוטבי פסטה, אבל הגבינה היפה והטעימה הזאת יכולה להיות הכוכבת הראשית של המנה. לא צריך הרבה – רק לשדך לה פרטנרים מחמיאים שיעניקו לנסיכה הצחורה אישיות חדשה. הנה שלוש הצעות הגשה מקוריות ופשוטות מאוד לביצוע.
ריקוטה – הגבינה הלבנה של האיטלקים
18
18
Leave a Comment