עוגות חגיגיות – גראנד פינאלה
לא חשוב כמה אכלנו בארוחה, תמיד יש מקום לקינוח, במיוחד אם הוא נראה כל כך מגרה! בין אם תבחרו בטירמיסו קלאסי, עוגת גבינה עם קרמל שקדים ופיסטוקים או בכלל במילפיי של מיקי שמו, מה שבטוח הוא שהאורחים שלכם יתרשמו.
נא להכיר את מלכת מסיבת השבועות שלנו: היא קלילה וענוגה, בזכות השילוב בין ריקוטה פרסקה לגבינת שמנת, ועטופה בקלתית קראנצ’ית מבושמת בקינמון.
יותר קל להכנה מפאי לימון קלאסי והרבה יותר מרשים! השימוש בגבינת מסקרפונה מעשיר את הטעם ומייצב את המרקם.
טירמיסו הוא אולי הקינוח האיטלקי האהוב ביותר ובצדק – השילוב בין קרם אוורירי לבישקוטים טבולים בקפה הוא ממכר. כאן הוא מקבל פרשנות מפנקת עוד יותר: קצפת המסקרפונה מועשרת בזביונה (עם חלמונים ויין מרסלה) ובין השכבות מתחבא גנאש שוקולד. ההכנה מורכבת יותר מהגרסה המסורתית, אבל התוצאה מצדיקה את ההשקעה!
“המסקרפונה כאילו נבראה עבור הקינוח הזה: יש לה מתקתקות ייחודית, שמשתלבת היטב עם טעמי פירות חמצמצים; ומרקם סמיך ועשיר, שמאפשר ליצור קינוח יציב גם בלי להשתמש בג’לטין או במסמיכים אחרים. בשנים הקרובות נראה אותה ביותר ויותר קינוחים כיוון שהיא כל כך נוחה לעבודה.”
רבים נרתעים מהשילוב בין שוקולד המתוק לגבינה החמצמצה. כאן השתמשנו בריקוטה, שטעמה ניטרלי ונטול חמיצות, ולכן החיבור שלה עם השוקולד מוצלח והרמוני במיוחד. ציפוי הקצפת מלביש את העוגה בשמלה לבנה חגיגית, אבל אפשר גם לוותר עליה. העוגה הזאת היא גם נטולת גלוטן.
מחפשים מתכונים נוספים לעוגות וקינוחים חגיגיים? היכנסו לקטגורית המתוקים שבאתר ותמצאו עוד מבחר מתכונים מעולים שמתאימים לאירוח.

18

קרם מסקרפונה – הכנת קינוחים מעולם לא הייתה קלה כל כך
8

8
Leave a Comment