עוגות בחושות לשבירת הצום
כידוע, מקובל לשבור את הצום עם משהו מתוק, רצוי כזה שהולך עם משקה חם – במילים אחרות: עוגה בחושה. אבל לא סתם בחושה אלא כזאת שראויה למעמד החגיגי. עכשיו נותר רק לבחור את העוגה הנכונה: בחושה לימונית מעודנת, עוגת גזר כתומה ועסיסית או אולי בכלל עוגת סולת.
שרון בידרמן: “לריקוטה יש טעם מעודן ונפלא, שעלול ללכת לאיבוד כשמשדכים אותה עם שותפים דומיננטיים מדי. לכן בחרתי לשלב אותה בעוגה בחושה שנותנת לה את מרכז הבמה. התוצאה היא עוגה זהובה, רכה ולחה עם טעמי גבינה עשירים וארומת לימון עדינה.”
אחת מעוגות הדגל של הקונדיטוריה האמריקנית. עסיסית ומלאת טעם, לבושה בשמלה לבנה והולכת נהדר ליד הקפה או התה.
מיקי שמו: “גבוהה, שחומה ועסיסית. כשפורסים אותה מגלים לב שמנת צחור. גבינת שמנת ניו יורק 12% נותנת לעוגה שיק בריאותי.”
החיבור בין סולת ויוגורט מפיק עוגה רכה ולחה במיוחד, שנשמרת נפלא 4-3 ימים מחוץ למקרר. שילוב היוגורט בזיגוג מוסיף רעננות חמצמצה לעוגה הזאת.
עוגה פשוטה ומהירה להכנה, המשלבת בין טעמה המעודן ומרקמה הקטיפתי של ריקוטה פרסקה לרעננות של מיץ וקליפת הדרים.

18

קרם מסקרפונה – הכנת קינוחים מעולם לא הייתה קלה כל כך
8

8
Leave a Comment