זו לא סתם מוצרלה – זו מוצרלה פרסקה של גד
היא יכולה להיות רעננה וחמצמצה, או נמסה וקרמית; היא משתלבת היטב בסלטים ומשתדכת למאפים חמימים ותמיד שומרת על המרקם הייחודי הנפרד לחוטים עדינים. הנה מתכוני המוצרלה פרסקה שאנחנו אוהבים במיוחד
גרסת המאפה לסלט האיטלקי האהוב. הטארט קל מאוד להכנה בזכות השימוש בבצק עלים מוכן, והמראה המיוחד מתקבל הודות לסידור מוקפד של פרוסות הירק והגבינה
קשה לעמוד בפני קסמם של טעמי המטבח המקסיקני. קבלו את הגרסה הרעננה שלנו למאזט המקסיקני האהוב: אל הנאצ’וס הפריכים, האבוקדו והירקות מצטרפת המוצרלה
שדרוג טעים לזיתים עטופים בבצק: מאפה טעים עם נשמה ים תיכונית, שמכינים בכמה רגעים (משתמשים בבצק עלים מוכן)
וריאציה עסיסית על הקפרזה הקלאסי: לצד השילוש המסורתי של עגבניות, מוצרלה ובזיליקום מצטרפים זיתים, פטרוזיליה ובצל ירוק
הישראלים משוגעים על חצילים ולכן לא מפתיע שהמנה הזאת, קלאסיקה מהמטבח האיטלקי, היא בסט-סלר במסעדה. ההכנה פשוטה, הטעמים פיקנטיים ועסיסיים ואפשר להכין את הרוטב מראש ולהשלים בסמוך להגשה
panzanella הוא סלט ירקות טוסקני, שאליו מוסיפים לחם ישן, הסופג את הרוטב ואת עסיס הירקות. מנה שטרום יצר לו גרסה אישית משודרגת: במקום לחם ישן הוא משתמש בפוקאצ’ה, שנאפית עם ההזמנה ומשמשת כעין צלחת אכילה לסלט. שדרוג נוסף הוא שימוש במוצרלה, שאוהבת לבלות בחברת ירקות ופוקאצ’ה
המרכיבים מבוססים על סלט הקפרזה הקלאסי והמראה שאוב מקלאסיקה איטלקית נוספת — הקרפאצ’ו. פרוסות המוצרלה הדקיקות נפרשות על הצלחת ומתכסות בסלסה יפיפייה וצבעונית של עגבניות ועלים ירוקים.
על בצק הפיצה המופלא של אייל שני מסדרים רצועות קישואים ירוקים ומוצרלה פרסקה נמסה, כמו כוכב המתנפץ בתוך שמיים ירוקים
פרוסות חציל עבות שהוזהבו לאיטן בתנור מונחות מעל רוטב עגבניות, ואז נאפות בשנית יחד עם מוצרלה פרסקה של גד
ממליגה לוהטת מקלחי תירס חיים, שבתוכה טמונים קרעי מוצרלה הנמסים לתוכה. מגישים בסיר גדול למרכז השולחן.

בונג’ורנו, פרינצ’יפיצה! (זותא פיצה)
18

תקנון פעילות “חנוכה” דצמבר 2019
8

8
Leave a Comment