מיקי שמו אופה עם גבינות שמנת
היא הגיעה לשוק רק לפני שנתיים ועד מהרה קנתה לה מעמד של כבוד אצל הפודיז בכלל וחובבי האפייה במיוחד. גבינת שמנת ניו יורק 30% של מחלבות גד הביאה בשורה חדשה לשוק גבינות השמנת המקומי. כיוון שיוצרה בדיוק לפי המתכונת של גבינת השמנת הניו יורקית, היא ניחנה במרקם עשיר במיוחד ועם זאת שמנתי ויציב. טעמה טעם חלב רענן עם איזון מדויק בין מליחות למתיקות. לאחרונה נולדו לילדת השמנת שתי אחיות צעירות ומוצלחות: גבינת שמנת ניו יורק 12% וגבינת שמנת עיזים. שתיהן מתנהגות למופת באפייה – גם מלוחה וגם מתוקה.


גאלט בצק עלים במלית גבינות פטריות וטימין
מיקי שמו: “גאלט הוא כפרי צרפתי, שמכינים בצורה חופשית ללא תבנית, ולכן קל במיוחד להכין אותו, מה גם שמשתמשים בבצק עלים מוכן. המלית כאן מפנקת במיוחד – היא מבוססת על גבינת שמנת 30% עם חיזוק של פקורינו וגד-עז שמעצימים את הטעמים. הפטריות מוסיפות קלילות ומרקם מעניין.”

סקונס גבינת שמנת עיזים
מיקי שמו: “סקונס הן לחמניות קלות הכנה מהמטבח הבריטי, שלא מצריכות התפחה. כאן יצרתי להן גרסה עשירה במיוחד: הוספתי לתערובת גבינת שמנת עיזים, יוגורט וגם פקורינו. הסקונס נהדרים עם חמאה וריבה טובה ואפשר להשתמש בהן כבסיס לכריכים מושקעים וטעימים במיוחד.”

לחמניות גבינה פיקנטיות
מיקי שמו: “הן נראות כמו וטרושקי – גביניות מתוקות מהמטבח הרוסי, אבל כאן מגיעה התפנית בעלילה: בחרתי למלא אותן דווקא במלית גבינות מלוחה המשלבת שתי גבינות עיזים של גד: גד עז וגבינת שמנת עיזים החדשה והמצוינת”

עוגת גבינה וקונפיטורית תות שדה
מיקי שמו: “ההשראה היא עוגת הגבינה הניו יורקית המפורסמת – דחוסה, עסיסית וטעימה-טעימה. גבינת שמנת ניו יורק המקורית של גד (30%) מושלמת למשימה!”

קייק בננה וגבינת שמנת
מיקי שמו: “גבוהה, שחומה ועסיסית. כשפורסים אותה מגלים לב שמנת צחור. גבינת שמנת ניו יורק 12% נותנת לעוגה שיק בריאותי.”

כתר שמרים במילוי גבינת שמנת עיזים עם שטרוייזל שקדים
מיקי שמו: “מאפה מרשים שמכינים בטכניקה מיוחדת – ממלאים כדורי בצק בגבינה, מצמידים זה לזה ואופים. גבינת שמנת ניו יורק עיזים 12% מוסיפה לעוגה עומק טעמים.”

8

8

ביעור חמץ: מאפים מתוקים שתתגעגעו אליהם בפסח
8
Leave a Comment