מחצ’פורי ועד בורקיטס: מאפים ממולאים בגבינה בולגרית
בצק וגבינה הם הזוג המלכותי של המאפייה. קשה מאוד לעמוד בפני בורקס חם שיצא מהתנור או חצ'פורי ממולא בגבינות וירקות מגרים. אז הכינו את הקמח, חממו את התנורים ובחרו לכם מאפה ממולא בגבינות המעולות של גד להגיש לאורחים בארוחה הבאה (או אפילו לארוז לילדים לבית הספר).
גרסה יצירתית למאפה הדגל של העדה הגיאורגית, עם שפע גבינות ותגבור של עגבניות, זיתים וקצת פלפל חריף. הגישו את המאפים חמים ופרסו אותם לעיני האורחים.
כשכל הילדים הלכו לבית הספר עם כריך או לחמנייה מהמכולת, אני צוידתי בבואיקוס: לחמניות גבינה בלקניות. למתכון המקורי של אמא שלי אני מוסיפה ממרח פסטו או ממרח עגבניות מיובשות, שמעניקים צבע, טעם ועסיסיות.
בבורקיטס קלאסי משלבים בין גבינות דומיננטיות (בולגרית וקשקבל) לגבינה רכה וניטרלית בטעמה, שנותנת את הגוף. אחרי שתכינו את המאפה הבלקני הקלאסי עם ריקוטה פרסקה לא תרצו להשתמש בשום גבינה אחרת.
השידוך הקלאסי בין תרד לגבינות משתלב בפשטידות, טארטים, רביולי וכמובן בבורקס. כאן הפכתי את השידוך למלית של בקלאווה פיקנטית עם נגיעות מתוקות (בזכות הדבש) ומרקם קראנצ’י (בזכות האגוזים).
תקנון פעילות “חנוכה” דצמבר 2019
0
0
Leave a Comment