יוגורט מחוץ לקופסה
צונן, חמצמץ, מרווה ובריא – יוגורט הוא פרטנר מעולה להרפתקאות קיץ במטבח. מוטי טיטמן ואור מיכאלי ממסעדת "מלגו ומלבר" התל אביבית מותחים את גבולות השימוש במשקאות היוגורט השונים ומשלבים אותם בקלאסיקות קיציות – מגספאצ'ו ועד סלט קטניות

גספאצ’ו עגבניות שרי ואפרסק עם קוביות יוגורט עיזים קפואות
ניסיתם פעם להקפיא יוגורט? אחרי שתנסו, תגלו דרך אלגנטית במיוחד להגיש מרקים קיציים. כאן שידכנו את הקוביות הקפואות לגספאצ’ו ויצרנו משחק מקסים של צבעים וטעמים.

קרפאצ’ו סלק עם פקאנים קלויים ונגיעות יוגורט
הסלק סגול, מתקתק ואדמתי; האיירן (משקה היוגורט הבלקני) לבן, חמצמץ וקצת מלוח. מה הפלא שהשילוב ביניהם מייצר קסם? אל תוותרו על הפקאנים שמצטרפים בשלב ההגשה ומוסיפים מימד קראנצ’י.

פילה דניס עם יוגורט צזיקי ועדשים שחורות
היוגורט מנוקד בחינניות בעדשים שחורות (המכונות גם עדשי קוויאר) והתוצאה היא רוטב אלגנטי שמחמיא בטעמיו לדג הצלוי. סלט קטן ליד ויש מנת אירוח קיצית מושלמת.

תבשיל שעועית בובעס עם עגבניות, תרד ויוגורט
תבשיל קטניות מתחבר בתודעה לבישול חורפי, אבל כאשר מוזגים על התבשיל החם יוגורט צונן וחמצמץ, חוקי המשחק משתנים ומתקבלת מנה שנעים לאכול גם באמצע אוגוסט.

פירה דלעת צלויה עם שקדים קלויים ויוגורט סמיך
היוגורט מהווה ניגוד רענן לפירה דלעת הסמיך והדשן. תוספת טעימה ומפנקת או מנה צמחונית בזכות עצמה.

סלט פירות קיצי עם גרניטה של יוגורט עיזים ודבש
גרניטה (granita) היא מעין סורבה במקרם גרגרי שמכינים בקלות ללא מכונת גלידה. שימוש ביוגורט עיזים מתובל בדבש מפיק גרניטה מוצלחת ועשירה – טעימה בפני עצמה ומצוינת כתוספת לסלט של פירות קיץ.

קרטיב יוגורט עם וניל וענבים
זה מה שנקרא “ארטיק לילדים גדולים” – מבוסס על משקה יוגורט ארומטי, משובץ בענבים מתוקים ומנוקד בגרגרי וניל אמיתי. במקום ענבים אפשר להשתמש בקוביות פרי מתוק אחר, למשל מנגו או אפרסקים.

יוגורט עם שכבת פרי מפנקת – כל כפית מאסטרפיס
18

מתכוני לביבות מוצרלה שיספיקו לשמונה ימים
8
Leave a Comment