חלום ליל קיץ
הוא מתוק ונוטף עסיס; היא קרמית, דשנה ועמוקת טעמים. כאשר פרי וגבינה נפגשים יש קסם באוויר. אבל חכו, יש עוד: פרוסת חלה רכה, זילוף של שמן זית, חופן אגוזים, צרור רוקט חרפרף, קצת זיתים טובים או רוטב סויה (כן!). שפית סבינה ולדמן מחברת בין פירות קיץ בשיא עונתם לגבינות שלנו ויוצרת בכמה דקות עבודה מנות יפהפיות, שמתפוצצות בפה בזיקוקי דינור של טעמים ומרקמים.
מתכונים: סבינה ולדמן | צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר
הקרפאצ’ו הזה מתעתע – בביס הראשון אפשר לחשוב שמדובר בפרוסות דג נא, סביצ’ה סטייל. אבל לא, אין כאן זכר לדגים, אלא שילוב בין מלון מתוק לסויה ושמן זית, שממלאים את הפה בטעמי אוממי ימיים. גבינת גרנה פדנו, שמצטרפת ברגע האחרון, מאחדת ומעגלת את הטעמים.
כל כך קל שזה מרגיש כמעט רמאות, אבל הטעם, אוי הטעם – אפרסק שהתקרמל בתנור עטוף בגבינת קממבר מבעבעת. חופן שקדים מעל שובר את הרכות ומוסיף קראנץ’.
התאנים, עם המתיקות הדבשית שלהן, אוהבות גבינות חריפות ודעתניות כגון פקורינו. כאן הצמד משתכשך בסלט עסיסי לצד קרעי לחם ששותים את הרוטב.
המתיקות של הענבים, המליחות של הגבינה, הפריכות של האגוזים ועוקצנות רעננה של עלי אורגנו. קיץ בקערה.
שתי אהבות אמריקניות בעוגה נפלאה אחת. לצד תערובת הבראוניז מכינים קרם מגבינת שמנת 12%, יוצקים לתבנית ואופים יחד. מתקבלות בראוניז במראה כלב דלמטי: שוקולד משובץ בגבינה.
מאפה מתוק שכולם אוהבים. מתאים לצד הקפה של הבוקר או לתה של אחה”צ. חצי מכמות גבינת השמנת הולכת לבצק, והחצי השני לציפוי.

8

8

8
Leave a Comment