זריקת צבע: סלטים לשולחן החג
תשכחו מתערובת של כמה ירקות ועלים עם רוטב בסיסי מעל. הסלטים שאספנו עבורכם כאן חגיגיים מאוד וישמחו גם את סופרי הקלוריות מבין האורחים.
התאנים, עם המתיקות הדבשית שלהן, אוהבות גבינות חריפות ודעתניות כמו פקורינו. כאן הצמד משתכשך בסלט עסיסי לצד קרעי לחם ששותים את הרוטב.
הוא נולד בטוסקנה וכמו בן דודו המזרח תיכוני, הפאטוש, נועד לתת הזדמנות שנייה ללחם יבש. הפנזנלה המקורי הוא סלט צנוע, שנוסף ללחם ומכיל פלפלים, בצל, עגבניות ושמן זית. כאן יצרנו גרסה עסיסית וחגיגית עם עגבניות ופלפלים צלויים. מיצי הצלייה הטעימים מתערבבים עם שמן הזית ועושים נפלאות לסלט וללחם. רגע לפני ההגשה מפזרים על הסלט פטה עיזים. הגבינה הטעימה הזאת, המיוצרת בדיוק כמו ביוון, מוסיפה לסלט גוון מלוח-חמצמץ ומעשירה את מרקמו.
שילוב מקסים של ארוגולה חרפרפה, ענבים מתוקים, גבינה ארומטית ואגוזים פריכים. הסלט הזה כל כך טעים, עד שאתם עלולים לנשנש את כולו עוד לפני שהאורחים מגיעים.
ההשראה הגיעה מהרוטב לסלט של מסעדת “אורנה ואלה” — עם הרבה גבינת קאשקבלו, שמעניקה סמיכות וטעם, וללא חלמונים חיים (שמקובלים ברוטב קיסר הקלאסי). ויתרנו גם על האנשובי והשתמשנו בצלפים. את החלומי חותכים לקוביות ומטגנים, כך שמתקבלים מעין קרוטוני גבינה פריכים מבחוץ ומעט נמסים בפנים.
בעזרת קולפן ז’וליינים (שמוכרים בכמה שקלים בכל חנות כלי בית) הופכים את הזוקיני ל”אטריות” ארוכות וקראנצ’יות. מחברים אותם לזיתים, עגבניות ומוצרלה פרסקה ומקבלים סלט עסיסי ומרענן במיוחד. אפשר לחתוך את הזוקיני מראש ולשמור בכלי אטום במקרר עד יום מראש. מרכיבים את הסלט סמוך להגשה.
כמה דקות עבודה והמון רושם וטעם. גבינת קממבר במעטה פחם החדשה של “גד” נמסה מעט מחום הסלקים וממזגת את הטעמים. את הסלקים הקטנים אפשר למצוא בשוקי האיכרים ברחבי הארץ.

8

תקנון פעילות “חנוכה” דצמבר 2019
0

0
Leave a Comment