השקט שלפני הסערה: צהריים קליל ליום הסדר

הבית כבר נקי, הסירים על האש והשולחן כבר ערוך. אבל מה אוכלים לצהריים ביום של ארוחה כל כך גדולה? אספנו עבורכם כמה מתכונים קלילים ומהירי הכנה שישאירו מקום (וזמן) לחגיגה האמיתית.

Pash_650

את המאפה הזה למדתי להכין מבשלנית טורקית מעולה – ברטה מנובלה, אמא של איריס גלברט, מנהלת מגזין "על השולחן". אני ממליצה להשתמש בזוקיני, שטעמם מודגש יותר והם פחות מימיים מהקישואים הבהירים. אפשר לגרר אותם גס לקבלת מאפה נגיס במרקם אל-דנטה או דק — לקבלת מאפה רך לגמרי. בשני המקרים חשוב לסחוט היטב את הקישואים.

veggies_650

שילוב מקסים בין הגבינה הספרדית הפיקנטית לירוקים רעננים. מנה שתעבוד מצוין כעיקרית צמחונית או כתוספת לדג.

krovit_650

כרובית שלמה צלויה בתנור הפכה ללהיט בזכות הטעם המשגע וקלות ההכנה והיא גם זמינה בכל עונות השנה ומחירה ידידותי. רוטב היוגורט הקטיפתי מעניק לה טעם ורכות מבפנים ופריכות מקסימה מבחוץ.

Greece_650

לסלט יווני אמיתי יש חוקים. הירקות טריים, עסיסיים, קראנציים (ובלי חסה!), חתוכים גס ומונחים בשכבות; הזיתים יווניים אמיתיים, רצוי מזן קלמטה; והגבינה — רק פטה משובחת, פרוסה עבה ומונחת בראש הסלט. מתבלים במעט פטרוזיליה, אורגנו מיובש, שמן זית וחומץ בן יין אדום. התרומה הצנועה של שי לי היא כבישה קלה של הבצל הסגול, שלאחריה הוא מתקתק והרבה יותר נעים על הלשון. נוזלי הכבישה משמשים גם כרוטב לסלט.

אולי יעניין אתכם גם
אולי יעניין אותם גם
Filter by
Post Page
סיפורי פיצריות
Sort by

רומן נאפוליטני (פרסקה)

בעוד סדרת הרומנים הנאפוליטניים של אלנה פרנטה כובשת את מדף הספרים הישראלי, הרומן של יוני אברהם עם הפיצה הנאפוליטנית כובש את הקה

0

היי דרומה לערד (כפרוצ'קה)

בואו נודה – אין הרבה מקומות טעימים לעצור בהם בדרך לים המלח. לכן כפרוצ׳קה היא נווה מדבר של ממש , במיוחד לחובבי פיצה טובה

0

70 גוונים של פיצה (קאלדו ארט פיצה בר)

אליפות בבירת הנגב זה לא רק הפועל באר שבע. "קאלדו ארט פיצה בר" שהביאה לבירת המדבר את בשורת הפיצה גורמה יכולה לעמוד בש

0

רומא פינת שוק הכרמל (פאפא'ס)

בלב כרם התימנים, במפגש שבין האותנטי-מסורתי למודרנה הבועטת, שוכנת פאפא׳ס הוותיקה, השואבת בהצלחה משני העולמות ומציעה מטבח איטלקי

0