ביעור חמץ: מנות שתתגעגעו אליהן בפסח

לא להאמין אבל פסח כבר ממש מעבר לפינה וזה בדיוק הזמן לנצל את שאריות הקמח האחרונות ולהכין ממנו מנות בשילוב הגבינות הנהדרות של גד . איגדנו עבורכם מתכונים שחשבנו שתאהבו במיוחד רגע לפני ביעור החמץ.

burekas_insta

תמיד היתה זיקה בין צורת הבורקס למלית: משולשים לגבינה, מרובעים לתפוח אדמה ומגולגלים לתרד. היום זה אפילו מעוגן בחוק מטעם הרבנות (כדי ששומרי הכשרות לא יתבלבלו בין בורקס חלבי לבורקס פרווה). שי לי: "בשבתות אצל סבתא וסבא היו בני הדודים שלי אוכלים רק את אלה המשולשים עם הגבינה, ואני היחידה שהעדיפה את השבלולים עם התרד".

pasta_a_la_norma_650x650

הפסטה הקלאסית מהעיר קטאניה שבסיציליה נקראת על שם האופרה "נורמה", שהלחין וינצ'נזו בליני, בן העיר. הפסטה הזאת מרגישה לגמרי בבית בישראל עם השילוב הכל כך מקומי של חצילים, עגבניות וזיתים. במקור האיטלקי מפזרים על הפסטה ריקוטה סלטה – גרסה מלוחה ופירורית של ריקוטה. גבינה בולגרית עושה את העבודה מצוין ומוסיפה לצד המליחות מרקם עשיר ועסיסי.

toast_650

הטוסט הכי טעים והכי מושחת שפגשנו לאחרונה. צ’אטני מנגו שמגישים לצידו מתפקד על תקן ריבה עם טוויסט אקזוטי.

Pizza_650x650

כשעורכים סקרי פופולריות של פיצות, פיצה פטריות (fungi באיטלקית) תמיד מתברגת בצמרת — לפני או אחרי פיצה עם זיתים ופפרוני. לירן גרודה שיחק עם כמה סוגי פטריות והוסיף ענפי זעתר טריים וגם חלמון חי של ביצה. במגע עם הפיצה החמה הופך החלמון לרוטב קטיפתי, המתמזג יפה עם הגבינה והפטריות.

אולי יעניין אתכם גם
אולי יעניין אותם גם
Filter by
Post Page
כתבות אסופות מתכונים
Sort by

נר שני

המתכון המושלם לפיצטות חצילים וגבינות ועוד מגוון מתכונים מפנקים במרחק לחיצה.

0

נר שלישי

סלט פנזנלה עם פטה עיזים ועוד מגוון מתכונים שכיף לנשנש לאור נרות, מחכים לכם כאן.

0

נר רביעי

שושני פילו במילוי תרד וגבינות ועוד מלא מתכוני גבינות מפתיעים שקל להכין.

0

נר חמישי

אינוולטיני זוקיני מפנק ועוד מלא מתכונים חגיגיים שידליקו את האורחים.

0