מיני פיצה טורטייה

צילום וידאו: בבושקה הפקות | צילום סטילס: שרית גופן | סגנון: דלית רוסו

מיני פיצה טורטייה

– מתכון של רות אוליבר 

זאת הפיצה הפשוטה ביותר שאפשר להעלות על הדעת בזכות שימוש בטורטיות מוכנות, אז לא נשקיע עוד כמה דקות בעיצוב, כדי להפוך את הפיצות הקטנות לפרחים?

חומרים ל-12 פיצות בקוטר 6 ס"מ (בתבנית מאפינס):
6 טורטיות
שמן לשימון
למלית:
1 קופסה מוצרלה בייבי 18%
100 גרם מוצרלה מגורדת 22%
50 גרם גרנה פדנו מגורדת 29%
100 גרם קאשקבלו 26% מגוררת
2/3 כוס זיתי קלמטה מגולענים
12 עגבניות שרי אדומות חצויות
12 עגבניות שרי צהובות חצויות
2 כפות עגבניות מיובשות קצוצות
1/2 בצל חצוי ופרוס דק
עלים קצוצים מ-3 גבעולי בזיליקום
עלים מ-10 גבעולי פטרוזיליה
מלח ופלפל שחור גרוס

הכנה:

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. מחממים מחבת יבשה וקולים טורטיות כחצי דקה מכל צד (זה יעניק להן גמישות).
  3. קורצים מכל טורטייה 2 עיגולים בקוטר 10 ס"מ ומברישים בשמן משני הצדדים
  4. מרפדים את תבנית המאפינס בעיגולי הטורטיות המשומנים.
  5. מערבבים בקערה את כל חומרי המלית ממש כמו סלט.
  6. ממלאים כל טורטייה ב-2 כפות מלית – משתדלים שהן יכילו את כל מרכיבי הסלט בצורה מאוזנת.
  7. אופים כ-25 דקות עד שהמאפים מזהיבים והגבינות נמסות. מצננים מעט, מחלצים מהתבנית ומגישים.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

סירות תפוחי אדמה ממולאות בגבינה

תוספת ממש חגיגית או מנה צמחונית מפתה – הסירות האלה הולכות לגנוב את ההצגה לשאר החברים על השולחן.

0

ריקוטה פרסקה – במלוא הדרה

היא נהדרת כמלית למאפה ומעשירה רוטבי פסטה, אבל הגבינה היפה והטעימה הזאת יכולה להיות הכוכבת הראשית של המנה.

0

פיצה עם ריקוטה פרסקה, עגבניות שרי וזוקיני

הפיצה הזאת שייכת למשפחת הפיצות הלבנות (pizza bianca), שהן נטולות רוטב עגבניות ולרוב עשירות בגבינות. כאן ריקוטה פרסקה ממלאת את

0

בורקיטס עם ריקוטה, קשקבל ובולגרית

בבורקיטס קלאסי משלבים בין גבינות דומיננטיות (בולגרית וקשקבל) לגבינה רכה וניטרלית בטעמה, שנותנת את הגוף. אחרי שתכינו את המאפה ה

0

פאי פילו, ריקוטה פרסקה ותרד

מאפה עשיר שמתכתב עם הבּרק הטורקי, אך עם טוויסט איטלקי (בזכות השימוש בבזיליקום). השימוש בריקוטה פרסה מעניק למלית מרקם נעים במיו

0

מאפה אוורירי של ריקוטה פרסקה וחצילים

מאפה פינוק נימוח ועשיר. השילוב בין טעמה של ריקוטה פרסקה לחצילים הקלויים עובד מצוין. ויש גם בונוס – אין כאן טיפת קמח, ולכן המאפ

0

פיצה עטופה בעורות ירוקים של נקבות קישואים ומוצרלה פרסקה

פיצה משובצת בנתחי מוצרלה פרסקה ובקליפות ירוקות של קישואים

0

מלאנזאנה חצילים ומוצרלה פרסקה

פרוסות חציל עבות שהוזהבו לאיטן בתנור מונחות מעל רוטב עגבניות, ואז נאפות בשנית יחד עם מוצרלה פרסקה של גד

0

פיצה עם ריקוטה פרסקה, עגבניות שרי וזוקיני

צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

פיצה עם ריקוטה פרסקה, עגבניות שרי וזוקיני

– מתכון של רות אוליבר  –

הפיצה הזאת שייכת למשפחת הפיצות הלבנות (pizza bianca), שהן נטולות רוטב עגבניות ולרוב עשירות בגבינות. כאן ריקוטה פרסקה ממלאת את התפקיד הראשי עם תגבור מכיוון גרנה פדנו הפיקנטית. במהלך הבילוי הקצר בתנור הלוהט הגבינות ורצועות הזוקיני משתזפות יחד והפיצה מגיחה מהתנור יפה ומזמינה.

חומרים לכ-2 פיצות גדולות:

לבצק:

500 גרם (1/2 3 כוסות + כף) קמח פיצה
12 גרם (1 כף גדושה) שמרים יבשים
2 כפות שמן זית
320 מ"ל (1/3 1 כוסות) מים
10 גרם (1 כף שטוחה) מלח
10 גרם (1 כפית) סוכר

לטופינג:

2 קופסאות (600 גרם) ריקוטה פרסקה 9%
50 גרם צימוקי עגבניות
2 זוקיני חתוכים לרצועות דקיקות (במנדולינה או בקולפן מלפפונים)
עלים מ-1/2 צרור בזיליקום
100 גרם גרנה פדנו מגורדת 29%
שמן זית

להגשה:
מלח ים

הכנה:

  1. מכינים את הבצק, מתפיחים ואופים חלקית: לשים את כל החומרים במיקסר עם וו לישה 10 דקות עד לקבלת בצק רך, גמיש ונוח לעבודה. משמנים מעט את הבצק, מכסים את הקערה בניילון נצמד ומתפיחים 30 דקות עד שהבצק כמעט מכפיל את נפחו.
  2. מחממים תנור ל-230 מעלות (אם יש אבן אפייה, מניחים אותה בתנור ומחממים אותו לפחות 30 דקות מראש).
  3. חוצים את הבצק על משטח מקומח ומרדדים כל חלק לעיגול בקוטר 40-35 ס"מ. מברישים במעט שמן זית.
  4. אופים אפייה חלקית כ-4-3 דקות עד שהבצק מתייצב. משאירים את התנור דולק.
  5. מפזרים את הטופינג ואופים: מוציאים את הבצק החצי אפוי ומניחים עליו תלוליות של גבינת ריקוטה. מפזרים צימוקי עגבניות, זוקיני, בזיליקום וגרנה פדנו ומזלפים שמן זית בנדיבות.
  6. אופים עוד 6 דקות עד ששולי הבצק מזהיבים (הריקוטה לא תימס). מוציאים מהתנור, מזלפים מעט שמן זית, מפזרים מלח ים ומגישים מיד.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

מיני פיצה טורטייה

זאת הפיצה הפשוטה ביותר שאפשר להעלות על הדעת בזכות שימוש בטורטיות מוכנות.

8

סירות תפוחי אדמה ממולאות בגבינה

תוספת ממש חגיגית או מנה צמחונית מפתה – הסירות האלה הולכות לגנוב את ההצגה לשאר החברים על השולחן.

8

ריקוטה פרסקה – במלוא הדרה

היא נהדרת כמלית למאפה ומעשירה רוטבי פסטה, אבל הגבינה היפה והטעימה הזאת יכולה להיות הכוכבת הראשית של המנה.

8

פאי פילו, ריקוטה פרסקה ותרד

מאפה עשיר שמתכתב עם הבּרק הטורקי, אך עם טוויסט איטלקי (בזכות השימוש בבזיליקום). השימוש בריקוטה פרסה מעניק למלית מרקם נעים במיו

8

פיצה עטופה בעורות ירוקים של נקבות קישואים ומוצרלה פרסקה

פיצה משובצת בנתחי מוצרלה פרסקה ובקליפות ירוקות של קישואים

8

גלידוניות עוגת גבינה

כשתגישו אותן לאורחים, הם עשויים לחשוב שמדובר בגלידוניות מהסופר, אבל ביס אחד יגלה את החמצמצות הרעננה ואת המרקם הנעים של עוגת גב

8

לחם קופים עם גבינה

הריח שיפיץ המאפה הזה בזמן שיבלה בתנור ישגע את כל בני הבית, וכשתגישו אותו לשולחן צפו לקריאות התפעלות ולחיסול מהיר

8

עוגת שושני בלינצ'ס וגבינה

עוגה יפהפיה בהשראת הפלשינקה – עוגת קרפים הונגרית. כאן במקום שכבות יצרנו צרורות קרפ ממולאים במלית גבינות

8

פיצה זוקיני עם שני סוגי מוצרלה

פיצה זוקיני

צילום: דניאל לילה

פיצה זוקיני עם שני סוגי מוצרלה

– מתכון של לאון אלקלעי, רשת טוני וספה –

פיצה עסיסית ממשפחת pizza bianca, כלומר ללא רוטב עגבניות. שימו לב לשיטת האפייה המותאמת לתנור הביתי: תחילה אופים על המדף הנמוך ביותר של התנור כדי לקבל בסיס פריך ולקראת הסוף — על המדף הגבוה כדי לקבל פריכות והשחמה גם בחלק העליון. החומרים במתכון מיועדים ל-2 פיצות גדולות. כיוון שכל הסיפור לוקח 10 דקות ברוטו — פשוט אופים אותן בזו אחר זו.

חומרים ל-2 פיצות בתבנית תנור ביתי (30×40 ס"מ):

לבצק:
‏300 מ"ל (¼2 כוסות) מים
5 גרם (1 כפית) שמרים יבשים
‏1/2 ק"ג קמח קשה (שטיבל מס' 2)
15 גרם (1 כף) מלח
‏1 כף שמן צמחי

לטופינג:
‏1 ק"ג זוקיני (אפשר בצבעים שונים) פרוסים לפרוסות אורך דקות (במנדולינה או בקולפן ירקות)
מלח ופלפל שחור טחון טרי
‏200 גרם מוצרלה מגורדת 22%
100 גרם מוצרלה מעושנת 22% מגוררת גס

להגשה:
שמן זית
‏50 גרם פקורינו 34% או קאשקבלו 26% מגוררת הכי דק שאפשר

הכנה:

  1. מכינים את הבצק: מערבבים שמרים ומים במיקסר עם וו לישה עד להמסת השמרים. מוסיפים שליש מכמות הקמח ומערבבים לבלילה אחידה ודי נוזלית. מוסיפים עוד שליש, מעלים את המהירות ולשים עד שהקמח "שותה" את כל המים. מעלים עוד את המהירות, מוסיפים את יתרת הקמח ולשים לבצק אלסטי וקטיפתי. מוהלים את המלח בכף מים ומוסיפים תוך כדי לישה עד שהוא נטמע.
  2. מכסים במגבת ומשהים ל-10 דקות. מפעילים שוב את המיקסר ל-10 שניות. הבצק יוצא די לח וזה בסדר.
  3. מוסיפים כף שמן בין הבצק לדופן הקערה ומסובבים את הבצק עד שכולו מצופה בשמן. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומתפיחים שעה וחצי-שעתיים עד להכפלת הנפח.
  4. מעבירים את הבצק למשטח מקומח ויוצרים 2 כדורים. בוזקים קמח, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים עוד 30 דקות.
  5. מפעילים תנור (חום עליון ותחתון) לטמפ' מקסימלית.
  6. מרכיבים ואופים: משטחים כדור בצק על משטח מקומח בעזרת האצבעות למלבן בגודל התבנית. משמנים מעט את פינות התבנית, מניחים בתוכה את הבצק ומותחים את הקצוות כך שהוא יכסה את כל התבנית. מפזרים חצי מהזוקיני בצורה חופשית (אפשר יותר משכבה אחת) ומפזרי מעל מלח ופלפל. מניחים את התבנית על המדף הנמוך ביותר בתנור.
  7. אופים כ-7 דקות עד שהבצק מתחיל להזהיב בחלקו העליון ונהיה פריך בחלקו התחתון. מוציאים מהתנור ומפזרים חצי משני סוגי המוצרלה. מחזירים את התבנית למדף הגבוה ביותר של התנור ואופים עוד כדקה עד שהגבינה מבעבעת. אופים באותה צורה את הפיצה השנייה.
  8. להגשה: בוזקים על הפיצה חצי מהפקורינו המגוררת, מזלפים שמן זית וחותכים לריבועים (אפשר בעזרת מספריים).

אולי תרצו להכין גם

אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

פסטיצ'יו גבינות וכרישה

מאפה פסטה פשוט ומהיר – אין חוקים נוקשים ואפשר לשחק עם סוגי הפסטה, הירקות והגבינות

14

פיצה פונגי

השף לירן גרודה יצר פיצה נפלאה על ידי משחק עם כמה סוגי פטריות והוספה של ענפי זעתר טריים וחלמון חי של ביצה שבמגע עם הפיצה החמה ה

14

פיצטות מבצק עלים עם גבינת שמנת וירקות

גם לצרפתים יש פיצה, והיא אופיינית לחבל אלזאס – מכינים אותה על בסיס בצק עלים והיא מזכירה את הפיצה ביאנקה של האיטלקים.

8

סלט נאצ'וס קון קסו (נאצ'וס עם גבינות)

קבלו את הגרסה הרעננה שלנו למאזט המקסיקני האהוב: אל הנאצ'וס הפריכים, האבוקדו והירקות מצטרפת המוצרלה

8

פוקאצ’ה טרטופו

הפקורינו נותנת טעם חזק, המסקרפונה מוסיפה עדינות קרמית והמוצרלה מחברת את שני הניגודים הללו לחוויה איטלקית מלאה

8

סלט סלנובה וגבינות אישי

דרך חגיגית ואלגנטית להגיש סלט ירוק – במקום קערה גדולה כל אורח מקבל לצלחת את המנה שלו

8

מיני פיצה טורטייה

זאת הפיצה הפשוטה ביותר שאפשר להעלות על הדעת בזכות שימוש בטורטיות מוכנות.

0

סירות תפוחי אדמה ממולאות בגבינה

תוספת ממש חגיגית או מנה צמחונית מפתה – הסירות האלה הולכות לגנוב את ההצגה לשאר החברים על השולחן.

0

פיצה פונגי

פיצה פונגי

צילום: דניאל לילה

פיצה פונגי

– מתכון של לירן גרודה, מסעדת בקאפיקו –

כשעורכים סקרי פופולריות של פיצות, פיצה פטריות (fungi באיטלקית) תמיד מתברגת בצמרת — לפני או אחרי פיצה עם זיתים ופפרוני. לירן גרודה שיחק עם כמה סוגי פטריות והוסיף ענפי זעתר טריים וגם חלמון חי של ביצה. במגע עם הפיצה החמה הופך החלמון לרוטב קטיפתי, המתמזג יפה עם הגבינה והפטריות.

חומרים ל-2 פיצות בקוטר כ-30 ס"מ:

לבצק:
‏1/2 ק"ג (½ 3 כוסות+כף) קמח לפיצה
‏10 גרם (2 כפיות מחוקות) שמרים יבשים
‏5 גרם (1 כפית) סוכר
‏20 מ"ל (1 כף + כפית) שמן זית
‏1 כוס + כף מים קרים
‏10 גרם (1 כף מחוקה) מלח

לרוטב:
‏300 גרם (½1 כוסות) עגבניות משומרות (רצוי איטלקיות)
‏1/2 בצל סגול
‏1 כף סוכר
חופן בזיליקום
‏4 שיני שום
מלח ופלפל לבן
עלים מ-3 ענפי אורגנו טריים

לתוספות:
‏5-4 פטריות פורטובלו פרוסות דק
‏7-6 פטריות שמפיניון פרוסות דק
‏80 גרם מוצרלה מגורדת 22%

להגשה:
עלי זעתר טריים
‏30 גרם פקורינו 34% משובבת (בעזרת קולפן ירקות)
‏5-4 פטריות שמפיניון חתוכות לרבעים
‏2 חלמונים

הכנה:

  1. מכינים את הבצק: לשים את כל החומרים למעט מלח במיקסר עם וו לישה 5-3 דקות עד לקבלת בצק אחיד. מוסיפים מלח ולשים עוד 5-3 דקות עד שהבצק אלסטי וקטיפתי למגע. מכסים ומעבירים לתפיחה לשעה-שעה וחצי עד להכפלת הנפח.
  2. חוצים את הבצק על משטח מקומח ויוצרים 2 כדורים. מניחים על מגש מקומח היטב ומעבירים לקירור ל-15-10 שעות.
  3. מכינים את הרוטב: מעבדים את כל החומרים במעבד מזון לרוטב חלק. כמות הרוטב שבמתכון תספיק למספר גדול יותר של פיצות. אפשר לשמור בקירור כמה ימים ולהשתמש לפי הצורך.
  4. מרכיבים את הפיצה, אופים ומגישים: מחממים תנור ל-250 מעלות (חום עליון ותחתון) ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  5. פותחים את כדור הבצק בעזרת האצבעות על משטח מקומח היטב לעיגול דק בקוטר כ-30 ס"מ ומעבירים לתבנית. מורחים 2 כפות גדושות של רוטב (משאירים את השוליים חשופים) ומפזרים פטריות פרוסות ומוצרלה.
  6. אופים 10-8 דקות עד שהבצק מזהיב והגבינה מבעבעת. מרכיבים ואופים את הפיצה השנייה באותו אופן.
  7. מפזרים עלי זעתר, פקורינו ופטריות שמפיניון חתוכות. שוברים חלמון במרכז הפיצה ומגישים מייד.

אולי תרצו להכין גם

אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

מיני פיצה טורטייה

זאת הפיצה הפשוטה ביותר שאפשר להעלות על הדעת בזכות שימוש בטורטיות מוכנות.

0

פיצה עם ריקוטה פרסקה, עגבניות שרי וזוקיני

הפיצה הזאת שייכת למשפחת הפיצות הלבנות (pizza bianca), שהן נטולות רוטב עגבניות ולרוב עשירות בגבינות. כאן ריקוטה פרסקה ממלאת את

0

מרק ארטישוק ירושלמי, אגוזי ברזיל וטוויל פקורינו

מרק קרם עמוק טעמים ואלגנטי. רגע לפני ההגשה מניחים עליו טוויל גבינה פריך ופיקנטי ואגוזי ברזיל, שמעשירים עוד קצת את הטעם והמרקם.

0

סלט שבבי פקורינו על תאנים מקורמלות ולחם קלוי בחומץ שרי

התאנים, עם המתיקות הדבשית שלהן, אוהבות גבינות חריפות ודעתניות כמו פקורינו

0

פיצטות מבצק עלים עם גבינת שמנת וירקות

גם לצרפתים יש פיצה, והיא אופיינית לחבל אלזאס – מכינים אותה על בסיס בצק עלים והיא מזכירה את הפיצה ביאנקה של האיטלקים.

0

סלט נאצ'וס קון קסו (נאצ'וס עם גבינות)

קבלו את הגרסה הרעננה שלנו למאזט המקסיקני האהוב: אל הנאצ'וס הפריכים, האבוקדו והירקות מצטרפת המוצרלה

0

פסטה קבלת שבת

בצהרי שישי מכינים בבתים של יהודי בולגריה מאפה זריז של אטריות וגבינות, שקיבל את שמו בזכות השימוש בשאריות הגבינה

0

פוגצטה מוצרלה

שתי שכבות של בצק קריספי חובקות מלית של מוצרלה ואנשובי. טעים!

0