חטיפי ספגטי וגבינות

צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

חטיפי ספגטי וגבינות

– מתכון של שי לי ליפא  –

המפגש בין גבינות ופסטה, במיוחד כשהוא מתרחש בתוך תנור, תמיד מפיק משהו טעים. כאן הלכנו על פורמט של חטיפים אישיים — פשוטים להכנה, מרשימים להגשה ומתאימים כנשנוש בתחילת הארוחה.

חומרים לכ-14 יחידות:
1/2 חבילה (250 גרם) ספגטי
2 כפות שמן זית
50 גרם גרנה פדנו מגורדת 29%
1 קופסה (250 גרם) פטה כבשים 20% מפוררת גס
2/3 כוס (160 מ"ל) שמנת לבישול 15%
1 ביצה
1/4 כוס בזיליקום קצוץ דק
1/4 כוס עירית קצוצה דק
2-1 שיני שום קצוצות דק
מלח ופלפל שחור גרוס

לציפוי:
50 גרם גרנה פדנו מגורדת 29%

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  2. מרתיחים שפע מי מלח בסיר גדול. מוסיפים ספגטי ומבשלים לדרגת אל-דנטה. מסננים היטב.
  3. מעבירים את הספגטי לקערה גדולה, יוצקים שמן זית ומערבבים.
  4. מוסיפים גבינות, שמנת לבישול, ביצה, בזיליקום, עירית ושום, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים.
  5. בתנועות סיבוביות של כף ומזלג יוצרים מעין קן בקוטר 8 ס"מ ומניחים בתבנית. מפזרים מעל גרנה פדנו מגוררת.
  6.  אופים 25-20 דקות עד להזהבה. מגישים חם או בטמפ' החדר.
  7. אפשר להכין יום מראש ולחמם כ-10 דקות בחום של 170 מעלות.

גיוון:
החטיפים האלו ימצאו חן בעיני הילדים- מניסיון. אם מכינים אותם במיוחד לקטנים, אפשר להחליף את עשבי התיבול בשליש כוס זיתים מגולענים וקצוצים גס.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

מאפה כרובית וגבינות

כרובית וגבינות הן שידוך מתבקש. חליטה קצרה שמותירה את הכרובית מוצקה, בשמל עשיר וציפוי פריך יוצרים מנה קלאסית שנחטפת מהתבנית.

24

פולפטה כרישה וגבינות

‏polpette פירושו קציצה באיטלקית, ובאיטליה, ממש כמו אצלנו, קציצה היא אוכל של בית.

18

שושני פילו במילוי תרד וגבינות

פילו ממולא בגבינה ותרד זאת קלאסיקה בלקנית ואחד המאפים הפופולריים בחג השבועות. צורת העיצוב המיוחדת (ופשוטה לביצוע) תהפוך את המא

10

סיגרים במילוי חצילים וגבינות

פריכים, זהובים ומלאים בתערובת משגעת של חצילים, גבינות וקליפת לימון. מגישים את הסיגרים חמים עם משקה יוגורט חמצמץ.

10

שבלול (צ'וקור) תרד וגבינות

בשבתות אצל סבתא וסבא היו בני הדודים שלי אוכלים רק את אלה המשולשים עם הגבינה, ואני היחידה שהעדיפה את השבלולים

10

קיש אנטיפסטי וגבינות

הכנסנו את האנטיפסטי האיטלקיים אל קלתית בצק חמאה ופינקנו אותם בתערובת גבינות

10

קיש ספירלה ירקות וגבינות

הספירלה הוויראלית! היא כיכבה בחוברת שבועות 2015 והפכה לכוכבת הרשתות החברתיות. למי שפספס – הנה היא שוב במלוא הדרה

10

גאלט זוקיני וגבינות

‏Galette הוא טארט כפרי צרפתי ומכינים אותו ללא תבנית טארט. יותר קל מהכנת הטארט הקלאסי, ואפילו יותר יפה!

10

ברד פודינג שוקולד, בננות ואגוזי לוז

ברד פודינג שוקולד, בננות ואגוזי לוז

צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

ברד פודינג שוקולד, בננות ואגוזי לוז

– מתכון של קרן אלה גפן ויעל סלע 

מי היה מאמין שאפשר להכין משהו כל כך מושחת וטעים מלחם ישן קינוח מנחם ומושלם ללילה חורפי.

חומרים לתבנית עמוקה בגודל 25X30 ס"מ:

1 חלה (עדיף מאתמול)
3 בננות פרוסות לעיגולים בעובי 1 ס"מ
200 גרם שוקולד מריר קצוץ
50 גרם (1/2 כוס) אגוזי לוז קלויים וקצוצים
125 גרם (1/2 מיכל) ריקוטה פרסקה 9%
1 מיכל (250 מ"ל) מסקרפונה 40%
400 מ"ל (2/3 1 כוסות) חלב
6 ביצים
200 גרם (1 כוס) סוכר
קורט מלח

להגשה:
אבקת סוכר

הכנה:

  1. ‏בוצעים חלה לחתיכות גסות ומסדרים בתבנית עמוקה. מסדרים על החלה בננות, שוקולד, אגוזים ותלוליות ריקוטה.
  2. שמים בקערה מסקרפונה, חלב, ביצים, סוכר ומלח מערבבים לתערובת אחידה בעזרת מטרפה. יוצקים על החלה, כך שכולה תתכסה בנוזלים, ולוחצים אותה מעט בידיים (או בעזרת כף) כדי שתספוג את הנוזלים. מניחים בצד ל-30 דקות.
  3. מחממים תנור ל-160 מעלות.
  4. אופים כ-40 דקות עד שהפודינג מתייצב ורוטט מעט במרכז.
  5. מצננים קלות, מפזרים אבקת סוכר ומגישים חמים או בטמפ' החדר.

גיוון:

מפזרים מעט סוכר דמררה על הפודינג לפני האפייה לקבלת קראסט.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

ריקוטה פרסקה – במלוא הדרה

היא נהדרת כמלית למאפה ומעשירה רוטבי פסטה, אבל הגבינה היפה והטעימה הזאת יכולה להיות הכוכבת הראשית של המנה.

8

בלינצ'ס גבינות

מלית מתוקה וקרמית עטופה בתוך בצק דקיק ונימוח. אבקת סוכר מעל- ויש לכם קינוח מושלם לסיום ארוחה חלבית קלילה וקיצית.

0

עוגת גבינה פירורים

עוגת הגבינה הקרה היא קינוח אהוב לאורך כל השנה לא רק בשבועות. מוסיפים למלית קרם מסקרפונה שהופך את מלית הגבינה לרכה וקטיפתית במי

0

עוגת גבינה קרה עם אוכמניות

עוגת גבינה בלוק קיצי ומרשים בלי להדליק תנור ובלי להשקיע שעות במטבח.

0

חצ'פורי גבינות

הגרסא הגיאורגית בטויסט ישראלי. מכינים בצק שמרים, ממלאים בגבינות ומשטחים לצורת פיתה. טביליסי מעולם לא נראתה קרובה יותר.

0

פוקאצ'ת גבינות, ירקות וממרחים

מניחים את הגבינות על הפוקאצ'ה מיד שהיא יוצאת מהתנור והן נמסות מעט מהחום ויוצרות מנה הרמונית במיוחד.

0

חטיפי ספגטי וגבינות

המפגש בין גבינות ופסטה, במיוחד כשהוא מתרחש בתוך תנור, תמיד מפיק משהו טעים. כאן הלכנו על פורמט של חטיפים אישיים — פשוטים להכנה,

0

בראוניז שוקולד, גבינה וריבת פטל

אם לא תיזהרו הבראוניז האלה ייעלמו עוד לפני שיגיעו האורחים. השילוב בין שוקולד לגבינה הוא חגיגה, וכאן הוספנו גם מגע עסיסי של ריב

0

טרייפל קרם מסקרפונה, פירות אדומים ושקדים

טרייפל קרם מסקרפונה, פירות אדומים ושקדים

צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

טרייפל קרם מסקרפונה, פירות אדומים ושקדים

– מתכון של קרן אלה גפן ויעל סלע –

קינוח מרשים ורב שכבות, טעמים ומרקמים. במקור מכינים אותו משאריות של עוגת ספוג, פירות וג’לי. כאן הלכנו על גרסה חגיגית ומושקעת – מגישים בקערה גדולה שקופה, כך שאפשר לראות את כל השכבות. לא חייבים צלחות אישיות – אפשר להסתער עם כפות ישירות על הקערה.

חומרים לקערה בנפח 4-3 ליטר וקוטר כ-24 ס”מ:

לעוגה:
3 ביצים
90 גרם (1/2 כוס פחות כף) סוכר
מעט תמצית וניל
קליפה מגוררת מתפוז אחד
90 גרם (3/4 כוס פחות כף) קמח מנופה
לסירופ:
150 גרם (3/4 כוס) סוכר
300 מ”ל (¼1 כוסות) מים
2 כפות ליקר תפוזים

למרנג:
4 חלבונים
320 גרם (1/2 1 כוסות + 2 כפות) סוכר

לקרם מסקרפונה:
2 מיכלים (500 גרם) מסקרפונה 40%
800 מ”ל (31/3 כוסות) שמנת מתוקה
120 גרם (1 כוס) אבקת סוכר
תוכן של מקל וניל אחד

להרכבה:
1 סלסילה (500 גרם) תותים חתוכים לרבעים
150 גרם פירות יער
100 גרם (1 כוס) שקדים מולבנים, פרוסים וקלויים
100 גרם מרנג מפורר
100 גרם שוקולד לבן קצוץ

הכנה:

  1. ‏ מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית קפיצית בקוטר 24 ס”מ.
  2. מכינים את העוגה: מקציפים ביצים, סוכר, תמצית וניל וקליפת תפוז כ-7 דקות לקצף בהיר ותפוח.
  3. מקפלים קמח בעדינות לתוך הקצף עד שהוא נטמע. יוצקים את התערובת לתבנית.
  4. אופים 25-20 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש. מצננים.
  5. מכינים את המרנג: מחממים תנור ל-100 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  6. מקציפים חלבונים לקבלת קצף רך ולבן. מוסיפים סוכר בהדרגה וממשיכים להקציף עד לקבלת קצף יציב ומבריק.
  7. מורחים את הקצף בתבנית למשטח בעובי 1 ס"מ.
  8. אופים כשלוש שעות עד שהמרנג יבש גם בחלקו הפנימי. מצננים ושומרים עטוף בטמפ' החדר כשבוע.
  9. מכינים את הסירופ: מביאים לרתיחה מים וסוכר בסיר. מנמיכים את הלהבה לבינונית ומבשלים 5 דקות לקבלת סירופ. מצננים ומוסיפים ליקר.
  10. מכינים קרם מסקרפונה: מקציפים את כל החומרים לקצפת יציבה.
  11. מרכיבים את הטרייפל: פורסים את העוגה לרוחבה ל-2 פרוסות שוות ומברישים אותן בסירופ סוכר בנדיבות.
  12. מסדרים פרוסה אחת בתחתית הקערה, יוצקים עליה מחצית מקרם המסקרפונה ומיישרים בעזרת פלטה או כף. מפזרים מחצית מהפירות, השקדים והמרנגים. יוצרים באותו אופן שכבה שנייה עם יתרת החומרים.
  13. מפזרים שוקולד לבן ומעבירים למקרר לשעתיים. הטרייפל הכי טעים ביום הכנתו.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

קרטיב יוגורט עם וניל וענבים

זה מה שנקרא "ארטיק לילדים גדולים" – מבוסס על משקה יוגורט ארומטי, משובץ בענבים מתוקים ומנוקד בגרגרי וניל אמיתי.

8

בלינצ'ס גבינות

מלית מתוקה וקרמית עטופה בתוך בצק דקיק ונימוח. אבקת סוכר מעל- ויש לכם קינוח מושלם לסיום ארוחה חלבית קלילה וקיצית.

0

עוגת גבינה פירורים

עוגת הגבינה הקרה היא קינוח אהוב לאורך כל השנה לא רק בשבועות. מוסיפים למלית קרם מסקרפונה שהופך את מלית הגבינה לרכה וקטיפתית במי

0

עוגת גבינה קרה עם אוכמניות

עוגת גבינה בלוק קיצי ומרשים בלי להדליק תנור ובלי להשקיע שעות במטבח.

0

חטיפי ספגטי וגבינות

המפגש בין גבינות ופסטה, במיוחד כשהוא מתרחש בתוך תנור, תמיד מפיק משהו טעים. כאן הלכנו על פורמט של חטיפים אישיים — פשוטים להכנה,

0

בראוניז שוקולד, גבינה וריבת פטל

אם לא תיזהרו הבראוניז האלה ייעלמו עוד לפני שיגיעו האורחים. השילוב בין שוקולד לגבינה הוא חגיגה, וכאן הוספנו גם מגע עסיסי של ריב

0

עוגת גבינה עם קרמל שקדים ופיסטוקים

נא להכיר את מלכת מסיבת השבועות שלנו: היא קלילה וענוגה, בזכות השילוב בין ריקוטה פרסקה לגבינת שמנת, ועטופה בקלתית קראנצ'ית מבושמ

0

חטיפי יוגורט עיזים ופירות מיובשים

קינוח עסיסי ויפהפה שאפשר לנשנש ללא ייסורי מצפון. מתאים גם לנמנעים מגלוטן. כאן קישטנו אותו בפירות יער, אבל גם פרי עונתי אחר יתא

0

גלידוניות עוגת גבינה

גלידוניות עוגת גבינה

צילום וידאו: בבושקה הפקות | צילום סטילס: שרית גופן | סגנון: דלית רוסו

גלידוניות עוגת גבינה

– מתכון של רות אוליבר –

כשתגישו אותן לאורחים, הם עשויים לחשוב שמדובר בגלידוניות מהסופר, אבל ביס אחד יגלה את החמצמצות הרעננה ואת המרקם הנעים של עוגת גבינה ביתית. ואז הם יקחו מייד עוד גלידונית, ועוד אחת… בקיצור – כדאי שהפינוק המפתיע הזה יחכה במקפיא.

חומרים לכ-130 גלידוניות:

לבסיס:
150 גרם ביסקוויטים פתי בר מרוסקים
85 גרם חמאה מומסת

למלית:
450 גרם (2 מיכלים) גבינת שמנת ניו יורק טבעי 30%
100 גרם גבינת ריקוטה פרסקה 9%
100 מ"ל (1/2 גביע) שמנת חמוצה
60 מ"ל (1/4 כוס) יוגורט עיזים 2.8%
150 גרם (3/4 כוס) סוכר
1 כפית תמצית וניל
2 ביצים
קליפה מגוררת מלימון אחד
1 כף גדושה קמח

לציפוי:
300 גרם שוקולד מריר קצוץ
4 כפות שמן

הכנה:

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית ריבועית בגודל 25 ס"מ בנייר אפייה.
  2. מכינים את הבסיס: מערבבים בקערה פתי בר מרוסקים עם חמאה ומשטחים על בסיס התבנית.
  3. מכינים את המלית, אופים ומקפיאים: מערבבים בקערה את כל החומרים ויוצקים על הבסיס.
  4. אופים כ-25 דקות או עד שהעוגה יציבה לגמרי. מצננים ומעבירים למקפיא ל-4-3 שעות לפחות.
  5. חותכים לקוביות בגודל 2 ס"מ עם סכין ארוכה וחדה (כדאי להיעזר בסרגל מתכת לחיתוך מדויק) ומחזירים למקפיא לעוד שעה.
  6. מכינים את הציפוי: ממיסים שוקולד ושמן בקערה במיקרוגל ומערבבים לתערובת אחידה.
  7. טובלים את ריבועי העוגה בשוקולד המומס בעזרת קיסם עד שהם מצופים לגמרי ומניחים במגש מרופד בנייר אפייה. מחזירים למקפיא לעוד שעה ומעבירים לקופסא אטומה. שומרים עד 10 ימים. בכלי אטום במקפיא.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

עוגת גבינה פירורים

עוגת הגבינה הקרה היא קינוח אהוב לאורך כל השנה לא רק בשבועות. מוסיפים למלית קרם מסקרפונה שהופך את מלית הגבינה לרכה וקטיפתית במי

24

עוגת גבינה קרה עם אוכמניות

עוגת גבינה בלוק קיצי ומרשים בלי להדליק תנור ובלי להשקיע שעות במטבח.

24

בראוניז שוקולד, גבינה וריבת פטל

אם לא תיזהרו הבראוניז האלה ייעלמו עוד לפני שיגיעו האורחים. השילוב בין שוקולד לגבינה הוא חגיגה, וכאן הוספנו גם מגע עסיסי של ריב

24

עוגת גבינה לימונצ'לו

כל מי שהכין עוגת גבינה יודע שתוספת קליפת לימון מעניקה לה טעם נפלא. כאן הוספנו ליקר לימונצ'לו שמכינים מקליפות לימונים

24

לחמניות ביס גבינה בשלושה צבעים

לחמניות גבינה בלקניות. למתכון המקורי של אמא שלי אני מוסיפה ממרח פסטו או ממרח עגבניות מיובשות, שמעניקים צבע, טעם ועסיסיות

24

עוגת גבינה וקונפיטורת תות שדה

ההשראה היא עוגת הגבינה הניו יורקית המפורסמת – דחוסה, עסיסית וטעימה-טעימה. גבינת שמנת ניו יורק המקורית (30%) מושלמת למשימ

24

עוגת שושני בלינצ'ס וגבינה

עוגה יפהפיה בהשראת הפלשינקה – עוגת קרפים הונגרית. כאן במקום שכבות יצרנו צרורות קרפ ממולאים במלית גבינות

18

קרואסוני מלוואח ממולאים בגבינה מתוקה

הפכנו את המלאווח לקרואסון זריז ומילאנו אותו בקרם אוורירי ולימוני המבוסס על גבינת שמנת

18

לחם קופים עם גבינה

מאפה לחם קופים עם גבינות

צילום וידאו: בבושקה הפקות | צילום סטילס: שרית גופן | סגנון: דלית רוסו

לחם קופים עם גבינה

– מתכון של רות אוליבר –

הריח שיפיץ המאפה הזה בזמן שיבלה בתנור ישגע את כל בני הבית, וכשתגישו אותו לשולחן צפו לקריאות התפעלות ולחיסול מהיר.

חומרים לתבנית בקוטר 24 ס"מ:

לבצק:
500 גרם (1/2 3 כוסות + כף) קמח לחם
15 גרם (1 כף גדושה) שמרים יבשים
25 גרם חמאה מומסת
300 מ"ל (11/4 כוסות) חלב פושר
1 כף שטוחה מלח
50 גרם (1/4 כוס) סוכר

לטבילה:
100 גרם חמאה מומסת
2 כפות מיץ לימון
150 גרם גבינת גרנה פדנו מגורדת 29%
1 כף פטרוזיליה מיובשת
1 כפית תערובת תיבול טוסקנה (להשיג במרכולים ובחנויות התבלינים)
3 שיני שום כתושות
1/2 כפית מלח
קורט פלפל שחור טחון

הכנה:

  1. מכינים את הבצק ומתפיחים: מנפים קמח לקערת מיקסר. יוצרים גומה במרכז, מוסיפים את שאר החומרים ולשים עם וו לישה כ-10 דקות לבצק חלק וגמיש. מכסים ומתפיחים את הבצק כשעתיים עד שהוא מכפיל את נפחו.
  2. מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים היטב בחמאה.
  3. מכינים את תערובות הטבילה: מערבבים חמאה מומסת ומיץ לימון בקערה. מערבבים בקערה שנייה גבינת גראנה פדנו, פטרוזיליה, תערובת תיבול טוסקנית, שום כתוש, מלח ופלפל.
  4. יוצרים כדורים ואופים: יוצרים מהבצק כדורים בקוטר 5-4 ס"מ. טובלים כל כדור בתערובת החמאה ומייד אחרי זה בתערובת הפרמזן. מגלגלים עד שכל כדור מצופה לחלוטין. מניחים את הכדורים בתבנית (לא צפוף מדי) – מתחילים מהשוליים ומתקדמים למרכז. מניחים את שאר הכדורים מעל השכבה הראשונה. יוצקים מעל את שאריות החמאה ומפזרים את יתרת הפרמזן.
  5. מכסים את התבנית ומתפיחים כ-20 דקות עד להכפלת הנפח.
  6. מחממים תנור ל-190 מעלות.
  7. אופים כ-18 דקות להזהבה יפה. מצננים לטמפ' החדר ומגישים באותו יום. לחילופין מקפיאים לאחר האפייה ומחממים בתנור חם לפני ההגשה.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

גלידוניות עוגת גבינה

כשתגישו אותן לאורחים, הם עשויים לחשוב שמדובר בגלידוניות מהסופר, אבל ביס אחד יגלה את החמצמצות הרעננה ואת המרקם הנעים של עוגת גב

24

לחמניות ביס גבינה בשלושה צבעים

לחמניות גבינה בלקניות. למתכון המקורי של אמא שלי אני מוסיפה ממרח פסטו או ממרח עגבניות מיובשות, שמעניקים צבע, טעם ועסיסיות

24

סירות תפוחי אדמה ממולאות בגבינה

תוספת ממש חגיגית או מנה צמחונית מפתה – הסירות האלה הולכות לגנוב את ההצגה לשאר החברים על השולחן.

18

לחמניות גבינה פיקנטיות

הן נראות כמו וטרושקי – גביניות מתוקות מהמטבח הרוסי, אבל כאן מגיעה התפנית בעלילה: הן ממולאות דווקא במלית גבינות מלוחה

18

שושני פילו במילוי תרד וגבינות

פילו ממולא בגבינה ותרד זאת קלאסיקה בלקנית ואחד המאפים הפופולריים בחג השבועות. צורת העיצוב המיוחדת (ופשוטה לביצוע) תהפוך את המא

14

בורקיטס עם ריקוטה, קשקבל ובולגרית

בבורקיטס קלאסי משלבים בין גבינות דומיננטיות (בולגרית וקשקבל) לגבינה רכה וניטרלית בטעמה, שנותנת את הגוף. אחרי שתכינו את המאפה ה

14

שבלול (צ'וקור) תרד וגבינות

בשבתות אצל סבתא וסבא היו בני הדודים שלי אוכלים רק את אלה המשולשים עם הגבינה, ואני היחידה שהעדיפה את השבלולים

14

פנקייקס נוטלה וריקוטה פרסקה

קינוח פשוט, קל ומהיר הכנה, שמסתמך על השילוב המנצח של גבינה ושוקולד ומוסיף לחגיגה גם תותים וקצפת

14

מילפיי אקספרס

קינוחי מילפיי אישיים

צילום וידאו: בבושקה הפקות | צילום סטילס: שרית גופן | סגנון: דלית רוסו

מילפיי אקספרס

– מתכון של רות אוליבר –

בעצם יש כאן שני פטנטים – קולים את עיגולי בצק העלים בטוסטר, והם יוצאים דקיקים ופריכים במיוחד, ומזלפים שני קרמים יחד למראה מרשים במיוחד.

חומרים ל-15 מנות:

350 גרם בצק עלים על בסיס חמאה מרודד
60 גרם (1/2 כוס) אבקת סוכר לפיזור

לקרמים:
100 גרם שוקולד מריר קצוץ
2 קופסאות (500 גרם) גבינת מסקרפונה 40%
2 מיכלים (500 מ"ל) שמנת מתוקה
60 גרם (1/2 כוס) אבקת סוכר
1 כפית תמצית וניל

להגשה:
אבקת סוכר

הכנה:

  1. אופים עיגולי בצק: פורשים את הבצק על משטח עבודה וקורצים ממנו 30 עיגולים בקוטר 6 ס"מ. מפזרים עליהם אבקת סוכר. מעבירים למקפיא ל-30 שניות לפחות.
  2. מחממים טוסטר לחום גבוה. מניחים על החלק התחתון שלו נייר אפייה ומעל מסדרים עיגולי בצק בשכבה אחת. מניחים מעל עוד נייר אפייה וקולים 6 דקות עד שעיגולי הבצק מזהיבים יפה והבצק נאפה. ממשיכים באותו אופן עם שאר העיגולים. מפזרים אבקת סוכר ומצננים. שומרים עד 5 ימים בכלי אטום בטמפ' החדר.
  3. מכינים את הקרמים: ממיסים שוקולד מריר במיקרוגל ומצננים.
  4. מקציפים מסקרפונה, שמנת מתוקה, אבקת סוכר ותמצית וניל לקרם יציב. מעבירים מחצית מהקרם לשקית זילוף ללא צנתר ושומרים במקרר.
  5. מוסיפים שוקולד מומס ליתרת הקרם ומערבבים לתערובת אחידה. מעבירים לשקית זילוף נוספת ללא צנתר.
  6. מכינים שקית זילוף שלישית עם צנתר כוכב בקוטר 1 ס"מ. גוזרים את הקצוות של שתי השקיות עם הקרמים ומכניסים אותן יחד לשקית השלישית (זו עם צנתר הכוכב).
  7. מרכיבים את המילפיי: מניחים כל עיגול בצק אפוי על משטח עבודה, מזלפים קרם לגובה 3-2 ס"מ ומכסים בעיגול נוסף. מפזרים אבקת סוכר ומגישים.
  8. מומלץ לשמור את הקרם והבצק בנפרד ולהרכיב ממש לפני ההגשה.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

בלינצ'ס גבינות

מלית מתוקה וקרמית עטופה בתוך בצק דקיק ונימוח. אבקת סוכר מעל- ויש לכם קינוח מושלם לסיום ארוחה חלבית קלילה וקיצית.

0

עוגת גבינה פירורים

עוגת הגבינה הקרה היא קינוח אהוב לאורך כל השנה לא רק בשבועות. מוסיפים למלית קרם מסקרפונה שהופך את מלית הגבינה לרכה וקטיפתית במי

0

עוגת גבינה קרה עם אוכמניות

עוגת גבינה בלוק קיצי ומרשים בלי להדליק תנור ובלי להשקיע שעות במטבח.

0

חטיפי ספגטי וגבינות

המפגש בין גבינות ופסטה, במיוחד כשהוא מתרחש בתוך תנור, תמיד מפיק משהו טעים. כאן הלכנו על פורמט של חטיפים אישיים — פשוטים להכנה,

0

בראוניז שוקולד, גבינה וריבת פטל

אם לא תיזהרו הבראוניז האלה ייעלמו עוד לפני שיגיעו האורחים. השילוב בין שוקולד לגבינה הוא חגיגה, וכאן הוספנו גם מגע עסיסי של ריב

0

עוגת גבינה עם קרמל שקדים ופיסטוקים

נא להכיר את מלכת מסיבת השבועות שלנו: היא קלילה וענוגה, בזכות השילוב בין ריקוטה פרסקה לגבינת שמנת, ועטופה בקלתית קראנצ'ית מבושמ

0

חטיפי יוגורט עיזים ופירות מיובשים

קינוח עסיסי ויפהפה שאפשר לנשנש ללא ייסורי מצפון. מתאים גם לנמנעים מגלוטן. כאן קישטנו אותו בפירות יער, אבל גם פרי עונתי אחר יתא

0

פאי לימון-מסקרפונה מפורק

יותר קל להכנה מפאי לימון קלאסי והרבה יותר מרשים! השימוש בגבינת מסקרפונה מעשיר את הטעם ומייצב את המרקם.

0

סלט תירס, אבוקדו, עגבניות שרי, כרוב סגול וקוביות בולגרית

סלט תירס, אבוקדו, עגבניות שרי, כרוב סגול וקוביות בולגרית

צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

סלט תירס, אבוקדו, עגבניות שרי, כרוב סגול וקוביות בולגרית

– מתכון של סבינה ולדמן –

מסדרים את מרכיבי הסלט בצנצנות נאות ואת הרוטב מוזגים לכלי נפרד. לפני ההגשה מוסיפים את הרוטב ומשקשקים. את הפטנט הזה אפשר ליישם כמעט על כל סלט. כאן בחרנו בהרכב שיהיה חביב במיוחד על הילדים.

חומרים ל-6 מנות:

לסלט:
גרעינים מ-2 קלחי תירס (רצוי גילי)
1/2 כרוב סגול חתוך לרצועות דקות
1 כוס עגבניות שרי צבעוניות חצויות
2 אבוקדו קלופים וחתוכים לרצועות בעובי 1 ס"מ
2 גזרים חתוכים לרצועות דקות בעזרת קולפן
1 קופסה (200 גרם) קוביות בולגרית מעודנת 5%

לרוטב:
1/2 כוס שמן זית
1/4 כוס חומץ תפוחים
1/4 כוס מיץ לימון
1/2 כפית זעתר יבש
מלח ופלפל שחור

הכנה:

  1. בבית: מערבבים את כל חומרי הסלט בקערה – בעדינות, בלי למעוך את הגבינה. מחלקים לצנצנות אישיות עם מכסה תואם.
  2. מערבבים בצנצנת אחרת את כל חומרי הרוטב.
  3. בפיקניק: יוצקים מהרוטב על הסלט, סוגרים את המכסה ומנערים היטב. אוכלים את הסלט ישר מהצנצנת או הופכים לתוך קערה.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

ציזיקי טורקי

מי אמר שבקיץ אי אפשר לאכול מרק? יוגורט מרענן בשילוב ירקות טריים ועשבי תיבול. מומלץ להוסיף כמה קוביות קרח שישמרו על הקור לאורך

8

קראמבל ירקות חורפי, מנצ’גו, קשקבל ואגוזי פקאן

בדרך כלל קראמבל הוא מתוק ועתיר בחמאה ופירות מקורמלים. כאן לקחנו את הרעיון הטעים הזה לכיוון מלוח ויצרנו חגיגה צבעונית וקראנצ’ית

8

סלט עגבניות שרי קונפי וקרם גבינה בולגרית

עגבניות מתוקות מבושלות בשמן זית ומתובלות בבלסמי משתלבת נהדר עם עשבי התיבול והמליחות העדינה של הבולגרית

8

אבטיח בגרמולטה, מוצרלה פרסקה וסלסה זיתים

אבטיח ובולגרית זה מתבקש, אבל יש עוד גבינות שישמחו לבלות עם האדום הגדול

8

סלט שבבי פקורינו על תאנים מקורמלות ולחם קלוי בחומץ שרי

התאנים, עם המתיקות הדבשית שלהן, אוהבות גבינות חריפות ודעתניות כמו פקורינו

8

קרפאצ'ו סלק עם פקאנים קלויים ונגיעות יוגורט

שילוב של סלק ויוגורט שמייצר קסם.

8

הסלט היווני שלי

לסלט יווני אמיתי יש חוקים. הירקות טריים, עסיסיים, קראנציים (ובלי חסה!), חתוכים גס ומונחים בשכבות; הזיתים יווניים אמיתיים

8

סלט פנזנלה עם ירקות קלויים ופטה עיזים

הוא נולד בטוסקנה וכמו בן דודו המזרח תיכוני, הפאטוש, נועד לתת הזדמנות שנייה ללחם יבש.

8

פסטה רוזה

פסטה רוזה

צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

פסטה רוזה

– מתכון של אורלי פלאי ברונשטיין –

אחד הרטבים הכי אהובים על ילדים. מתחילים בהכנת רוטב עגבניות טוב ובהמשך מעדנים ומעגלים את טעמיו עם גבינת שמנת 12% (במקום שמנת מתוקה), שמעניקה לו מרקם קטיפתי.

חומרים ל-4 מנות:

2 כפות שמן זית
2 כפות חמאה
1 בצל קצוץ
2 שיני שום קצוצות
800 גרם (2 קופסאות) שימורי עגבניות
מלח ופלפל שחור גרוס
2 גבעולי בזיליקום
200 גרם (1 גביע) גבינת ניו יורק עיזים מופחתת שומן 12% (או בקר)

להגשה:
2 גבעולי בזיליקום
גרנה פדנו מגורדת 29%

הכנה:

  1. ‏מחממים סיר רחב ושטוח עם שמן זית וחמאה ומאדים בו את הבצל על להבה בינונית-נמוכה עד שהוא רך מאוד. מוסיפים שום וכשעולה הריח שלו מוסיפים את העגבניות. מעלים את גובה הלהבה ומבשלים עם כיסוי חלקי עד שהנוזלים מצטמצמים ומתקבל רוטב מבריק וסמיך.
  2. מבשלים פסטה בסיר גדול עם מי מלח רותחים, לפי הוראות היצרן או עד לדרגת אל דנטה. כדאי להתחיל לבשל את הפסטה, כשהרוטב כמעט מוכן.
  3. מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים בזיליקום וגבינת שמנת 12% ומערבבים היטב. לקבלת רוטב חלק וללא חתיכות (כמו שילדים אוהבים) – מרקסים את הרוטב המוכן בבלנדר מוט ידני.
  4. מורידים את הפסטה מהכיריים, מסננים ומעבירים מיד לסיר הרוטב. מגלגלים את הפסטה בתוכו ומניחים לו לעטוף את הפסטה. אם הרוטב סמיך מדי, מוסיפים מעט ממי הבישול של הפסטה.
  5. מגישים את הפסטה עם עלי בזיליקום וגרנה פדנו מגורדת מעל.

הכנה מראש:
אפשר להכין את הרוטב מראש, לשמור במקרר, לחמם אותו ולהוסיף פסטה מבושלת.

 

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

לזניה גבינות

לזניה של שני רטבים שמכינים בצ'יק- רק לערבב את החומרים בקערות נפרדות, להרכיב ולאפות. חגיגה איטלקית אמיתית במינימום מאמץ.

0

פוקצ'ת גבינות

גבינות טריות שמניחים מעל בצק פוקצ'ה פריך וקריספי. מזלפים מלמעלה שמן זית ורוזמרין טרי ומתענגים על כל ביס.

0

רביולי ברוטב שמנת

קלאסיקה איטלקית אהובה עם טוויסט למבוגרים בלבד.

0

פסטה גבינות ופטריות

מנת פסטה קיצית, קלילה ורעננה שמכינים ב4 דקות. ארוחת ערב נהדרת לעונה החמה.

0

חטיפי ספגטי וגבינות

המפגש בין גבינות ופסטה, במיוחד כשהוא מתרחש בתוך תנור, תמיד מפיק משהו טעים. כאן הלכנו על פורמט של חטיפים אישיים — פשוטים להכנה,

0

ג'ג'יק

מגישים למרכז השולחן קערה גדולה של מרק יוגורט צונן ולצדו צלוחיות עם תוספות פריכות – שקדים, ירקות קצוצים, עשבים וגם מקלות קאשקבל

0

קרם פולנטה עם ירקות קיץ קלויים

הפולנטה הדשנה מזוהה עם חורף, אבל כאן חיברנו אותה לקיץ הישראלי בעזרת מגוון ירקות צבעוניים.

0

פסטה ברוטב כרשה עם אספרגוס וריקוטה פרסקה

הפסטה והאספרגוס מתבשלים יחד, את הרוטב מכינים בכמה רגעים – מחברים הכל ומשגרים את המנה לשולחן. והטאצ' האחרון: מגדל קטן של ריקוטה

0

לחמניות ביס גבינה בשלושה צבעים

צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

לחמניות ביס גבינה בשלושה צבעים

– מתכון של שי לי ליפא –

כשכל הילדים הלכו לבית הספר עם כריך או לחמנייה מהמכולת, אני צוידתי בבואיקוס: לחמניות גבינה בלקניות. למתכון המקורי של אמא שלי אני מוסיפה ממרח פסטו או ממרח עגבניות מיובשות, שמעניקים צבע, טעם ועסיסיות.

חומרים כ-50 לחמניות ביס קטנטנות:

1 שקית קטנה (350 גרם) קמח תופח
200 גרם חמאה רכה
1 גביע (250 גרם) גבינה לבנה 5%
1/2 קובייה (120 גרם) בולגרית מסורתית 5% מפוררת גס
200 גרם גבינת  קאשקבלו 26% מגוררת גס
½1 כפות ממרח פסטו
½1 כפות ממרח עגבניות מיובשות

לציפוי:
שומשום

הכנה:

  1. ‏מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים 3 תבניות בנייר אפייה. מערבלים קמח, חמאה וגבינות במיקסר עם וו גיטרה במהירות בינונית רק עד לקבלת בצק רך ומעט דביק.
  2. מחלקים את הבצק ל-3 חלקים: חלק אחד משאירים ניטרלי, לחלק השני מוסיפים ממרח פסטו ולשלישי — ממרח עגבניות מיובשות. לשים כל חלק בנפרד רק עד לקבלת בצק בצבע אחיד. יוצרים כדורים בקוטר 3 ס"מ.
  3. טובלים את כיפות הכדורים בשומשום ומניחים את הבואיקוס בתבניות במרווחים של 3 ס"מ. אופים בתנור החם 25-20 דקות עד שהבואיקוס זהובים. מגישים חם. שומרים בכלי אטום במקרר עד 3 ימים. להגשה מחממים כמה דקות בתנור ב-170 מעלות.

גיוונים:
פשטידת בואיקוס משפחתית — משטחים את הבצק בתבנית בגודל 25×30 ס"מ ואופים כ-30 דקות עד שהמאפה זהוב. אחרי האפייה חותכים לריבועים.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

טארט קפרזה

גרסת המאפה לסלט האיטלקי האהוב. הטארט קל מאוד להכנה בזכות השימוש בבצק עלים מוכן!

8

פפרדלה זוקיני עם בזיליקום ובולגרית נמסה

פסטה עם נשמה בלקנית: הזוקיני והפסטה פוגשים גבינה בולגרית מעודנת, שנמסה מהחום ויחד עם הבזיליקום והצ'ילי הופכת לרוטב נהדר.

8

טארט טאטן דלורית עם בולגרית ופקורינו

מאפה מרשים ועסיסי המשחק על הניגוד שבין מתוק למלוח. הבסיס הוא לחם גבינות ועליו פרוסות ירק צלוי וקוביות גבינה בולגרית

8

סלט ירוק של קיץ עם ענבים וגבינה בולגרית

מרקמה הנימוח של הבולגרית המעודנת הופך אותה לפרטנרית מעולה לסלטים

8

פיצה זוקיני עם שני סוגי מוצרלה

פיצה עסיסית ממשפחת pizza bianca, כלומר ללא רוטב עגבניות. שימו לב לשיטת האפייה המותאמת לתנור הביתי

8

לזניה גבינות

לזניה של שני רטבים שמכינים בצ'יק- רק לערבב את החומרים בקערות נפרדות, להרכיב ולאפות. חגיגה איטלקית אמיתית במינימום מאמץ.

0

פוקצ'ת גבינות

גבינות טריות שמניחים מעל בצק פוקצ'ה פריך וקריספי. מזלפים מלמעלה שמן זית ורוזמרין טרי ומתענגים על כל ביס.

0

קיש פטריות

אנחנו אוהבים הפתעות אבל לפעמים כיף להתפנק עם מתכון מוכר, אהוב והכי חשוב- טעים!

0

פנקייקס נוטלה וריקוטה פרסקה

צילום: דן לב | סגנון: דלית רוסו

פנקייקס נוטלה וריקוטה פרסקה

– מתכון של דוד גרויסמן, בליקר בייקרי –

קינוח פשוט, קל ומהיר הכנה, שמסתמך על השילוב המנצח של גבינה ושוקולד ומוסיף לחגיגה גם תותים וקצפת. יכול להתאים גם כארוחת בוקר חגיגית בחברת מישהו שאוהבים במיוחד.

חומרים ל-4-3 מנות (12-10 פנקייקס):

לפנקייקס:
2 ביצים
300 מ”ל (¼1 כוסות) חלב
250 גרם (2 כוסות פחות 3 כפות) קמח
1 שקית (10 גרם) אבקת אפייה
180 גרם (1 כוס פחות כף וחצי) סוכר
1 כפית תמצית וניל

לטיגון:
מעט חמאה

למלית:
2 מיכלים (600 גרם) גבינת ריקוטה פרסקה 9%
1 צנצנת גדולה (500 גרם) נוטלה

לגנאש שוקולד:
50 גרם שוקולד מריר קצוץ
50 מ”ל (½3 כפות) שמנת מתוקה

לקצפת:
200 מ”ל (3/4 כוס+כף) שמנת מתוקה
1 כף שטוחה אבקת סוכר

להגשה:
כ-20 תותים פרוסים לאורכם
50 גרם ברס (אגוזי לוז מסוכרים)

הכנה:

  1. ‏מכינים את הפנקייקס: מערבבים בקערה את כל החומרים בעזרת מזלג לתערובת כמעט אחידה. נמנעים מערבוב יתר, כדי שהפנקייקס לא ייצאו קשים.
  2. ממיסים חמאה במחבת טפלון ויוצקים 3-2 כפות מהבלילה לכל פנקייק בקוטר 12-10 ס”מ. מטגנים על להבה בינונית עד שמופיעות בועות על פני השטח. הופכים ומטגנים עוד חצי דקה. עורמים את הפנקייקס החמים בצלחת. יתקבלו כ-12-10 פנקייקס.
  3. מכינים את המלית: מערבבים בקערה ריקוטה ונוטלה בעזרת מטרפה ידנית עד לקבלת מלית חלקה.
  4. מכינים גנאש: מחממים שוקולד ושמנת מתוקה בקערת זכוכית במיקרוגל בכמה פולסים של 30 שניות ומערבבים היטב עד שהשוקולד נמס ונוצרת תערובת חלקה. נזהרים לא לחמם יותר מדי, כדי לא לשרוף את השוקולד.
  5. מכינים קצפת: מקציפים שמנת מתוקה עם אבקת סוכר כ-8 דקות לקצפת יציבה (מדד הקצפת היציבה של דוד: כשאפשר להפוך את הקערה והקצף לא נופל).
  6. מרכיבים את המנה ומגישים: מניחים פנקייק על צלחת הגשה שטוחה. מורחים עליו שכבת ריקוטה-נוטלה בעובי 1/2 ס”מ, מסדרים מעל פרוסות תותים ומכסים בעוד פנקייק. יוצרים כך עוד שכבה זהה ומכסים בפנקייק נוסף. יוצקים מעל רבע מכמות גנאש השוקולד, מפזרים מעט ברס ומניחים מעל כף קצפת. מסדרים מהפנקייקים הנותרים שלוש מנות נוספות בנות 3 שכבות כל אחת.

בליקר בייקרי
דוד גרויסמן למד קונדיטוריה באיטליה ובצרפת, התמחה במסעדת “מסה” ובשנים האחרונות משמש יועץ קולינרי של רשת “בליקר בייקרי”. פנקייק הנוטלה והריקוטה פרסקה ייכלל בתפריט החדש שהרשת משיקה בימים אלה, לצד ארוחות בוקר עשירות כמו בוקר מכסיקני (אומלט עשבי תיבול ומוצרלה בתוך רבעי טורטייה), בוקר אחרי הגשם (פטריות מוקפצות על בריוש עם ביצה עין), סלט פועלים (קינואה, בורגול, עשבי תיבול וירקות ברוטב גבינה מתובלת) וניו יורק לקס (קרואסון עם שמנת, סלמון וביצת עין). אולם גאוות הרשת היא ליין הקינוחים, הכולל בין היתר טארט קרם ברולה; בל קנטו – מוס שוקולד עשיר ממולא בקרם ברולה בציפוי פירות יער; ומגנום – מוס שוקולד חלב במילוי קרמל ושקדים על בצק בראוניז.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

פסטה ברוטב כרשה עם אספרגוס וריקוטה פרסקה

הפסטה והאספרגוס מתבשלים יחד, את הרוטב מכינים בכמה רגעים – מחברים הכל ומשגרים את המנה לשולחן. והטאצ' האחרון: מגדל קטן של ריקוטה

24

פיצה עם ריקוטה פרסקה, עגבניות שרי וזוקיני

הפיצה הזאת שייכת למשפחת הפיצות הלבנות (pizza bianca), שהן נטולות רוטב עגבניות ולרוב עשירות בגבינות. כאן ריקוטה פרסקה ממלאת את

24

עוגה בחושה עם תפוז וריקוטה פרסקה

עוגה פשוטה ומהירה להכנה, המשלבת בין טעמה המעודן ומרקמה הקטיפתי של ריקוטה פרסקה לרעננות של מיץ וקליפת הדרים.

24

מאפה אוורירי של ריקוטה פרסקה וחצילים

מאפה פינוק נימוח ועשיר. השילוב בין טעמה של ריקוטה פרסקה לחצילים הקלויים עובד מצוין. ויש גם בונוס – אין כאן טיפת קמח, ולכן המאפ

24

קראנץ ריקוטה פרסקה וצימוקים

עוגת שמרים ביתית במתיקות מעודנת ובמרקם נעים, המתקבל מערבוב של גבינת ריקוטה פרסקה עם מעט גבינת שמנת, שמעניקה למלית גוף

24

ריקוטה פרסקה – במלוא הדרה

היא נהדרת כמלית למאפה ומעשירה רוטבי פסטה, אבל הגבינה היפה והטעימה הזאת יכולה להיות הכוכבת הראשית של המנה.

18

פאי פילו, ריקוטה פרסקה ותרד

מאפה עשיר שמתכתב עם הבּרק הטורקי, אך עם טוויסט איטלקי (בזכות השימוש בבזיליקום). השימוש בריקוטה פרסה מעניק למלית מרקם נעים במיו

18

עוגת סבתא במלית ריקוטה פרסקה

עוגת סבתא במובן הכי טוב של המילה – בצק שמרים נימוח ועליו מלית גבינה מתוקה.

18

לביבות תירס ומוצרלה

לביבות תירס ומוצרלה2

צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

לביבות תירס ומוצרלה

– מתכון של שי לי ליפא –

לביבות עדינות ופריכות שילדים ומבוגרים יאהבו. הן טעימות חמות, בטמפ' החדר ואפילו קרות. מומלץ להגיש עם יוגורט.

חומרים לכ-16 לביבות:

‏3 כוסות גרגרי תירס קפואים
‏2 ביצים
‏1/2 כוס פירורי לחם
‏11/2 כוסות מוצרלה מגורדת 22%
1/3 כוס עירית קצוצה גס (לא חובה)
מלח ופלפל שחור גרוס

לטיגון:
שמן זית

הכנה:

  1. מרתיחים מי מלח בסיר בינוני וחולטים גרגרי תירס כ-3 דקות עד שהם רכים.
    מעבירים למסננת ומצננים כ-15 דקות.
  2. מעבירים מחצית מכמות התירס החלוט למעבד מזון (את שאר הגרגרים שומרים שלמים) ומרסקים. מעבירים את התירס המרוסק לקערה. מוסיפים את הגרגרים השלמים, ביצים, פירורי לחם ומוצרלה, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים.
  3. מטגנים לביבה קטנטנה כדי לבדוק תיבול. יוצרים לביבות פחוסות בקוטר
    ‏6 ס"מ.
  4. מחממים מחבת עם ציפוי מונע הידבקות על להבה בינונית ויוצקים שמן זית בגובה 1/2 ס"מ. מטגנים את הלביבות בכמה מחזורים 3-2 דקות מכל צד עד שהן זהובות. מוציאים לצלחת מרופדת בנייר סופג. מגישים חמים או בטמפ' החדר.
  5. שומרים בכלי אטום במקרר עד 3 ימים. לפני ההגשה מחממים כמה דקות בתנור ב-170 מעלות או כדקה במיקרוגל.

גיוון:

ללביבות פיקנטיות יותר מחליפים את המוצרלה בקאשקבלו או בפקורינו באותה כמות.

אולי תרצו להכין גם

אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

מלאנזאנה חצילים ומוצרלה פרסקה

פרוסות חציל עבות שהוזהבו לאיטן בתנור מונחות מעל רוטב עגבניות, ואז נאפות בשנית יחד עם מוצרלה פרסקה של גד

10

פנקייקס נוטלה וריקוטה פרסקה

קינוח פשוט, קל ומהיר הכנה, שמסתמך על השילוב המנצח של גבינה ושוקולד ומוסיף לחגיגה גם תותים וקצפת

8

פיצה פונגי

השף לירן גרודה יצר פיצה נפלאה על ידי משחק עם כמה סוגי פטריות והוספה של ענפי זעתר טריים וחלמון חי של ביצה שבמגע עם הפיצה החמה ה

8

ציזיקי טורקי

מי אמר שבקיץ אי אפשר לאכול מרק? יוגורט מרענן בשילוב ירקות טריים ועשבי תיבול. מומלץ להוסיף כמה קוביות קרח שישמרו על הקור לאורך

0

חטיפי ספגטי וגבינות

המפגש בין גבינות ופסטה, במיוחד כשהוא מתרחש בתוך תנור, תמיד מפיק משהו טעים. כאן הלכנו על פורמט של חטיפים אישיים — פשוטים להכנה,

0

ג'ג'יק

מגישים למרכז השולחן קערה גדולה של מרק יוגורט צונן ולצדו צלוחיות עם תוספות פריכות – שקדים, ירקות קצוצים, עשבים וגם מקלות קאשקבל

0

סיגרים במילוי חצילים וגבינות

פריכים, זהובים ומלאים בתערובת משגעת של חצילים, גבינות וקליפת לימון. מגישים את הסיגרים חמים עם משקה יוגורט חמצמץ.

0

מיני פיצה טורטייה

זאת הפיצה הפשוטה ביותר שאפשר להעלות על הדעת בזכות שימוש בטורטיות מוכנות.

0