צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

פסטה קפרזה

– מתכון של שי לי ליפא –

הפכנו את הסלט הפופולרי למנת פסטה חמה, יפה ומהירת הכנה. הרוטב מבוסס על שמן זית (חשוב להקפיד על שמן זית איכותי במיוחד), שמקבל טעם וארומה מטיגון קצרצר של פרוסות שום, עגבניות שרי חצויות ובייבי מוצרלה, שנמסה מעט מהמגע עם הפסטה החמה.

חומרים ל-6-4 מנות:

‏1 חבילה (500 גרם) פסטה ארוכה (ספגטי, לינגנוויני או פטוצ’יני)

לרוטב:
‏1/2 כוס שמן זית
‏2 שיני שום פרוסות דק
‏30 עגבניות שרי חצויות
‏1 קופסה (150 גרם) מוצרלה בייבי 18%

להגשה:
‏12 עלי בזיליקום קרועים גס
מלח ופלפל שחור גרוס

הכנה:

  1. מכינים את הרוטב: מחממים שמן זית במחבת גדולה על להבה בינונית. מוסיפים שום ומאדים כדקה תוך כדי בחישה עד שעולה ריח (לא להזהיב את השום).
  2. מסירים מהכיריים, מוסיפים עגבניות ומוצרלה, מערבבים ומשהים כ-10 דקות.
  3. בינתיים מבשלים את הפסטה: מרתיחים כמות גדולה של מי מלח בסיר גדול. מוסיפים את הפסטה ומבשלים לדרגת אל-דנטה. מסננים ושומרים כ-1/2 כוס ממי הבישול.
  4. משלימים את הכנת המנה ומגישים: מעבירים את הפסטה לקערה ויוצקים את הרוטב החמים. מוסיפים 1/2 כוס ממי הבישול של הפסטה, מפזרים בזיליקום, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים. מגישים מייד.

גיוונים:

  • ‏ לגרסה פיקנטית יותר: מוסיפים 6-4 פילטים של אנשובי לשמן החם יחד עם השום

אולי תרצו להכין גם

אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

פסטה פרימוורה

מנה רעננה, פשוטה ומהירה להכנה. תוספת הגבינה מעניקה לה את טעמיה המיוחדים. חשוב לציין, שכמו בכל מנת פסטה, גם כאן הרוטב מחכה לפסטה ולא להיפך! אם אתם לא י

24

פסטה עם עגבניות ומוצרלה בסיר אחד

פשטות זה הכל: הפסטה שמתבשלת עם הירקות והעשבים יוצאת טעימה במיוחד, המוצרלה נמסה לתוך הנוזל ומעשירה אותו.

24

פסטה גבינות ופטריות

מנת פסטה קיצית, קלילה ורעננה שמכינים ב4 דקות. ארוחת ערב נהדרת לעונה החמה.

24

פסטה ברוטב כרשה עם אספרגוס וריקוטה פרסקה

הפסטה והאספרגוס מתבשלים יחד, את הרוטב מכינים בכמה רגעים – מחברים הכל ומשגרים את המנה לשולחן. והטאצ’ האחרון: מגדל קטן של ריקוטה פרסקה שמערבבים לת

24

סלט פסטה, דלורית, בייבי מוצרלה, ארוגולה וזיתים

סלט פסטה מושלם לפיקניק בתקופת החגים – לא רק שאפשר להכין אותו מראש, אלא אפילו רצוי

24

פסטה אלה נורמה

הפסטה הזאת מרגישה לגמרי בבית בישראל עם השילוב הכל כך מקומי של חצילים, עגבניות וזיתים.

24

פסטה עם ריקוטה פרסקה, פרמז’ן גרנה פדנו, תרד ופקאנים

פסטה שנהנית מכל העולמות: קטיפתית ועשירה אבל לגמרי לא כבדה!

24