צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

פסטה קבלת שבת

– מתכון של שי לי ליפא –

בצהרי שישי מכינים בבתים של יהודי בולגריה מאפה זריז של אטריות וגבינות, שקיבל את שמו בזכות השימוש בשאריות הגבינה שנותרו במקרר מכל השבוע.

חומרים למחבת בקוטר 30 ס”מ:

‏1/2 חבילה (250 גרם) ספגטי עבים (עדיף מקרוני) מבושלים, קרים
‏2 ביצים
‏1/2 קופסה (120 גרם) גבינת פטה כבשים 20% מפוררת גס
‏100 גרם גבינת קאשקבלו 26% או מוצרלה 22% מגוררת גס
‏1 גביע (200 מל) שמנת חמוצה
‏10 זיתי קלמטה מגולענים וחתוכים לרבעים
מלח ופלפל שחור גרוס

הכנה:

  1. ‏מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. טורפים ביצים בקערה. מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים.
  3. משטחים את התערובת במחבת עם ידית מתכת שיכולה להיכנס לתנור.
  4. אופים בתנור החם 45-40 דקות עד שהמאפה זהוב ויציב. מגישים מייד.

גיוונים:
‏ מוסיפים בצל קטן קצוץ דק.
‏ מוסיפים 2 כפות לימון כבוש קצוץ גס.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

פסטה פרימוורה

מנה רעננה, פשוטה ומהירה להכנה. תוספת הגבינה מעניקה לה את טעמיה המיוחדים. חשוב לציין, שכמו בכל מנת פסטה, גם כאן הרוטב מחכה לפסטה ולא להיפך! אם אתם לא י

24

פסטה עם עגבניות ומוצרלה בסיר אחד

פשטות זה הכל: הפסטה שמתבשלת עם הירקות והעשבים יוצאת טעימה במיוחד, המוצרלה נמסה לתוך הנוזל ומעשירה אותו.

24

פסטה גבינות ופטריות

מנת פסטה קיצית, קלילה ורעננה שמכינים ב4 דקות. ארוחת ערב נהדרת לעונה החמה.

24

פסטה ברוטב כרשה עם אספרגוס וריקוטה פרסקה

הפסטה והאספרגוס מתבשלים יחד, את הרוטב מכינים בכמה רגעים – מחברים הכל ומשגרים את המנה לשולחן. והטאצ’ האחרון: מגדל קטן של ריקוטה פרסקה שמערבבים לת

24

פסטה אלה נורמה

הפסטה הזאת מרגישה לגמרי בבית בישראל עם השילוב הכל כך מקומי של חצילים, עגבניות וזיתים.

24

פסטה עם ריקוטה פרסקה, פרמז’ן גרנה פדנו, תרד ופקאנים

פסטה שנהנית מכל העולמות: קטיפתית ועשירה אבל לגמרי לא כבדה!

24

פסטה קפרזה

פסטה, מוצרלה וירקות זה כל מה שצריך וברגע הפכתם את הסלט הפופולרי למנת פסטה חמה, יפה ומהירת הכנה.

24