צילום: בן יוסטר | סגנון: דלית רוסו

מרק יוגורט עם הפתעות

– מתכון של סבינה ולדמן –

במקום להוסיף שום טרי ועוקצני אני מתבלת את המרק שלי בשום שעבר בישול והפך למתוק וארומטי; במקום המלפפון והנענע המסורתיים אבזרתי את המרק שלי בענבים קפואים, פיסטוקים ועוד הפתעות טעימות ויפות.

חומרים ל-6 מנות:

למרק:
1 ראש שום שלם ויפה
1 בקבוק משקה יוגורט עיזים 3%
1 כפית דבש
2 כפות שמן זית
מלח לפי הטעם

להגשה:
1 כוס ענבים אדומים וירוקים חצויים ומוקפאים במשך כמה שעות
1/2 פלפל חריף פרוס דק מאוד (לא חובה)
2 כפות פיסטוקים קצוצים גס
1 כף עירית פרוסה דק
1/2 בצל אדום קטן קצוץ דק
עלים שלמים קטנים: פטרוזיליה, שמיר, נענע, טרגון וכו’
שמן זית

הכנה:

  1. ‏שמים ראש שום בסיר, מכסים במים ומבשלים כשעה עד שהוא רך לגמרי. מצננים מעט. סוחטים את תוכן שיני השום לתוך קערית. טוחנים את השום עם שאר חומרי המרק במעבד מזון ושומרים בקירור לפחות שעתיים ואפשר עד יומיים-שלושה.
  2. להגשה: מערבבים את המרק ויוצקים לקעריות הגשה קטנות. מפזרים את התוספות ומזלפים טיפות שמן זית. מגישים קר מאוד.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

מרק ארטישוק ירושלמי עם טוויל גרנה פדנו

מרק קרם עמוק טעמים ואלגנטי. רגע לפני ההגשה מניחים עליו טוויל גבינה פריך ופיקנטי ואגוזי ברזיל, שמעשירים עוד קצת את הטעם והמרקם.

24

מרק בצל עם גבינת גרנה פדנו

בגרסה הצרפתית הקלאסית מוסיפים למרק גבינת גרוייר, אבל פקורינו עושה כאן עבודה מצוינת!

24

מטבל גבינה לימוני

מטבל 5% שומן חמצמץ ומרענן, במרקם שמנתי ומפתיע. להתענג על כל ביס עם ערימת קרקרים או פיתות קלויות

14

אירוח הולנדי עם גאודה

גאודה היא גבינה הולנדית איכותית,  הפופולרית ביותר בעולם. טעמה משלב בין עדינות לפיקנטיות ומרקמה נעים ומוצק

14

פלאפל חלומי ועדשים אפוי עם יוגורט-טחינה

סוד הטעם הוא במפגש בין העדשים לחלומי שמעניקה מליחות ומרקם גמיש. ההכנה קלה, והכי חשוב: לא מטוגן!

14

בואיקוס סלק וגבינות עם צזיקי צנוניות

מרקם רך וגמיש, צבע שובה לב וטעם עדין עם רמז מתיקות. הבואיקוס ישמחו את כל האורחים גם את הקטנטנים.

14

כריך ירקות

מגישים למרכז השולחן קערה גדולה של מרק יוגורט צונן ולצדו צלוחיות עם תוספות פריכות – שקדים, ירקות קצוצים, עשבים וגם מקלות קאשקבל

14

כריך ירקות צלויים

מגישים למרכז השולחן קערה גדולה של מרק יוגורט צונן ולצדו צלוחיות עם תוספות פריכות – שקדים, ירקות קצוצים, עשבים וגם מקלות קאשקבל

14